БСП: Днешните млади няма да доживеят пенсия

Социалистите критикуват пенсионната реформа на управляващите
21 юли 2010 12:31,
156
БСП: Днешните млади няма да доживеят пенсия
Снимка: БГНЕС

Мъжете в България живеят средно едва 6 години и 9 месеца след пенсионирането си, жените – 17 години. За сравнение средните нива в Европейския съюз са 12 години при мъжете и 20 години при жените.

Справката съобщи бившият социален министър Емилия Масларова като един от аргументите си срещу пенсионната реформа, която подготвят управляващите. Една от мерките в нея е увеличаване на осигурителния стаж с 3 години.

Драгомир Стойнев, също от БСП, е убеден, че единствената цел на тази промяна е още по-малко хора да получават пенсии. Според него младите, които работят сега, просто няма да стигнат до пенсиониране.

Масларова представи още статистика – българите над 65 години са 18% от населението. Почти половината живеят в изключителна бедност.

От друга страна, само 57 на сто от хората между 20 и 65 години са осигурени. Заради увеличаването на минималния праг от 240 на 420 лева само за три месеца вноските от самоосигуряващите се са намалели със 100 000 лева.

Това са все неща, с които управляващите не се съобразяват, когато предлагат пенсионната реформа, твърдят депутатите социалисти.

Емилия Масларова отчете като грешка на предишното правителство намаляването на осигурителните вноски. Проблемът е, че сега никой не говорел за увеличаването им, смята тя.

Още по темата

Драгомир Стойнев я подкрепи и предложи това да се случи поетапно. По същия начин можело да се подходи и по отношение на увеличаването на осигурителния стаж.

„Отдавна отминаха времената, в които трудът беше осигурен за всеки”, припомни си с носталгия депутатът Стойнев.

Светлана Ангелова (ГЕРБ) беше категорична, че пенсионната реформа ще бъде факт от 1 юли 2011 година и осигурителният стаж ще бъде увеличен с 3 години както за мъжете, така и за жените.

Изключение ще се направи само за хората от първа и втора категория труд, където това ще се случи поетапно.

 

От ГЕРБ са твърдо против увеличаването на осигурителната вноска, защото това е неправилна мярка в условията на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: пенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
5
 
! Отговори
angel преди 13 години
ABE TEZI OSHTE LI KYDKYDIAKAT MRASNI TOVARI VIE SHTE GOVORITE ZA NAS VIE DETO 50GODINI NI VZEMAXTE ZALAKA OT YSTATA PFY DANO NIKOGA POVECHE NE STAPITE NA VLAST MOSHENICI KRADLIVI A TAZI SMESHNA JENA SHTO NE SI SEDI VAV PARTIINIA DOM A SE MOTA IZ PARLAMENTA
83
6
 
3
 
! Отговори
baykolu преди 13 години
Ти още ли си жив, бе ушев?! :)))))))))И още не си се отказал да пишеш от мое име!Ей простотията гербава няма граници! Представям си, как си дебнал напразно дни наред, с надеждичката да се появя, за да излееш някой друг *** пост от мое име! Жалка картинка си, ей! Ама признавам ти, упорит си! След толкова време, още не първия ми пост се включи! Евала за упоритостта....жалко само че я пилееш във войната ти с мен! Ама то е характерно за всички гербави! Само с глупости се занимавате! :)))))
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отдавна отминаха времената, в които трудът беше осигурен за всеки, припомни си с носталгия депутатът Стойнев.+++Трудът в Кремиковци, нали ? Дето хората после са като енцоиклопедия за болести. Може би в Девня - друго място за работа, след което оставаш без здраве. Може би БСП направиха нещо за качеството на храните, които ядем ? После се чудят що се 'радваме' на пенсия цели 6 години, мама ви *** комунистическа!
81
2
 
11
 
! Отговори
До "сс" преди 13 години
(не разбрахте ли ,че от 2011 година в тая държавица ще има място само за кучета ,*** ,полицаи и политици !!!) Не си изчерпателен драги! Пропуснал си мечките стръвници и Руснаците, макар че последните си носят мръсните пари от гешефтите от вън. За останалото си прав!
80
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Верно е , ако мазната продължаваше да е социален министър. Слава Богу, вече не е. Ама защо още се мотае из парламента а не е в Сливен?
79
0
 
5
 
! Отговори
трудовак преди 13 години
Евала ти казвам, щом си успял!Само да не прочетем за операция "Омега" на Ц.Цветанов, за неработещи милионери и да те гледам по новините в осем. :-)Ама какво ли ти пука, милионер в България осъден няма и няма да има.
78
4
 
11
 
! Отговори
сс преди 13 години
абе хора вие не разбрахте ли ,че от 2011 година в тая държавица ще има място само за кучета ,*** ,полицаи и политици !!! май ,че трябва да се спасяваме зад граница..............май ,че е много близо времето когато няма да има кой да плаща данъци
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България е в процес на ликвидация от 1944. Първо се изби интелигенцията и се сложиха малограмотни убийци на ръководни постове. Те грабиха, грабиха, грабиха. Сетиха се че има и пенсионен фонд и него ограбиха.Държавата България фалира и живков я предложи за един лев на ссср, но не ни приеха в страната на съветите защото бяхме воденичен камък с един милион комунисти които само пишеха доноси, мързелуваха и пилееха пари.Накрая живков падна, но неговите възпитаници вече 20г продължават да ни грабят.
76
0
 
11
 
! Отговори
преди 13 години
Хем са против увеличението на парите за здравеопазване, хем са "притеснени", че младите няма да доживеят пенсия... Какво да му каже на това човек? Нямам думи...
75
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
то други няма.... по различни от комунисти на обществени и държавни позиции нема... а гърбавите мъглят по комунистически, че се нетрае.
74
2
 
8
 
! Отговори
фиро преди 13 години
Харча си парите, нося си новите дрехи и се моля да не изкарам до пенсия! И сега не бих казал че живея охолно, но ако стигна пенсия, ще мизерувам като сомалийско псе.Да живеем за днес, утре явно няма да има за много от нас! Това трябва да е лозунга на електората!
73
2
 
6
 
! Отговори
baykolu преди 13 години
Масларова не е стока, това е повече от ясно, но като прочета, как някой я плюе в ей такъв пост, нищо чудно да я заобичам! :))))))тая в ст.загора щяха да я бесят публично,толкова бяха озлобени кам нея хората.направи рамонт на сграда сас средства с които можеше два пъти да беше построена,а сега в нея е бюрото по труда и тези средства можеше да идат за безработните
72
7
 
5
 
! Отговори
Глупакът преди 13 години
Онова недоносче Дянков трябва с кривата лопата да го погалят.Той не е българин,мрази България и заедно с чорбаджията си прокарват еврейските интереси.Посочете ми (ако можете) поне едно правителство,което е мислило за народа...Всички мислят само докато са на власт да си уредят живота,а и на поколението си до девето коляно.Народа мълчи защото е безкрайно ***,държава от ***,това е България!
71
2
 
14
 
! Отговори
GB преди 13 години
Абе тая манекенка на Версаче не трябваше ли да е в затвора? Какво толкова кудкудяка "загрижена" за днешните млади!
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ненавиждам комунистите, но тук са си напълно прави. Ако някой от поколенията след 1975 г. успее да се пенсионира ще е щастливец.
69
0
 
7
 
! Отговори
адем преди 13 години
кофти, трябва да се търси кяк и къде да се бяга...Мизерията ще е много голяма ...
68
1
 
16
 
! Отговори
_I_ преди 13 години
Каква пенсия при тая безработица, съсипани заводи, окрадена и обрулена държава? С толкова много мангаля дето ги хрантутим!? Чака ни голяма мизерия и работа до края на дните ни! А и ровене в кофите за смет, ама и там няма да има защото няма да има кой да хвърля!!!
67
2
 
13
 
! Отговори
GB преди 13 години
БСП: Днешните млади няма да доживеят пенсия!Явно БСП казва, че пак се точат за властта! Щото ако БСП продължава да идва на власт ще уморят цяла България, та не само днешните млади няма да доживеят до пенсия, но и никой повече няма да се роди и няма да има утрешни млади!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко е разграбено, пари няма!Всеки които работи ще трябва да храни двама пенсионери.Истината е винаги по-добра от хиляди лъжи.
65
4
 
5
 
! Отговори
Сергей Г.З. преди 13 години
На всички трябва да ви е известно,че: - България е в процес на ликвидация!От деня на преврата срещу Т.Живков та до сега управляват все същите българомразци и българоубийци.Хак да ви е!Българите са *** и като *** нека ги затрият.Тази реформа на пенсиите е поредната крачка към смъртта на България.Пенсионерите вече кучета ги яли,предпенсионерите нямят работа,НЯМАТ!Ще направят стажа на х..ов великден,т.е. НИКОГА - нека и те да ***!Младита,като виждат какво ги чака - в странство.Гласувайте!