Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Искат незабавно извинение за "шибания народ"
9 авг 2010 19:35,
421
Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Асоциацията на българските археолози изразява "огорчението и възмущението на своите членове от обидните и цинични квалификации на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите".

Това се казва в писмо на Асоциацията до Бойко Борисов по повод "шибания народ" на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Очакванията, че след като отмине момента на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, пише още в писмото.

"Според нас, подобен тон на министър, на представител на правителството, още повече на човек, който винаги е афиширал, че е професионален историк, дългогодишен директор на Националния исторически музей, е недопустим, в каквато и да е ситуация", твърдят археолозите.

"Господин Димитров не за пръв път е автор на непремерени изявления, които злепоставят България. За съжаление, той не за пръв път е и двигател на медийна кампания, чиято цел надхвърля популяризирането на едно археологическо откритие", уточняват те.

Още по темата

Това е и причината българските археолози да се чувстват огорчени, заявят от Асоциацията на българските археолози до премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
6
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 13 години
Напълно прав е Б.Димитров с определението ,че нашите историци са "***".Защо някои от тях се съмняват в артефакт от IVв.Същото се случи и с конското погребение разкрито неотдавна в Пловдив и припознато като всяко друго,но не и като най-вероятното,че е ТРАКИЙСКО от Vв.Колко от тези корифей си хрянят семействата със защитаваните от тях геополитически теории на Златарски за ШИБАНИЯТ Азиатски произход на нашият СТОЙНОСТЕН и АВТОТХОНЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.
300
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изпитваме някакво мазохично удоволствие да се самоунижаваме...Как да ни уважават другите,щом ние не се уважаваме?..Ако на едно дете постоянно му се повтаря,че е глупаво,че не струва,първо то започва да вярва,че това е така и няма стремеж към самоосъвършенстване,второ превръща се в комплексар.Същото важи и за народа...Стига с този национален нихилизъм!Народа сме всички ние!
299
4
 
5
 
! Отговори
=========== преди 13 години
Много странно . В анкетата са гласували 12 100 души . Оттях над 60 % са на мнение ''че сме *** народ '' . :) Ако ви гледа как коментирате някой отстрани би си помислил, че 60 % от вас са категорични , че не са такива . Мисля, че интелигентните хора просто не си губят времето като вас да пишат глупусти и си мълчат. Повечето от хората подкрепят мнението на Божидар Димитров , но именно те са онази част , които си мълчат :) . И за да не се заемам с тъпизми вече и аз ще правя като тях .Хайде,адиос
298
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
Пише се "шибек", домата е турцизъм и значи "***". А "***" май най-много ти приляга. Още по добре "*** шибек" като всички червени.
297
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
Досега, пет пъти трябваше да са го уволнили тоя тапир червен, ама няма кой, защото и премиера и министрите му са простаци и селски тарикати от ДС, също като министъра без портфейл, без акъл и без никакво възпитание - Божидарчо, бивша дружка на агент Гоце, сега - на бат Бойко, пожарникаря.
296
2
 
3
 
! Отговори
poliiiii преди 13 години
ne samo arxeolozire sa *** narod a vsi4ki balgari. nesto naistina ne ni e nared
295
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NQMA KVO DA SE IZVINQVA.. ARXEOLOZITE DA XODQT DA SE 6IBAT O6TE VEDNAJ
294
2
 
1
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
ТОЗИ ЕНАТУРАЛЕН РОМ БОЖИДАР
293
2
 
9
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
С право роптаят археолозите.Ако Б.Димитров искаше да им каже нещо,то това беше възможно най-неправилния подход.Сега да си търпи последствията.
292
5
 
17
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Напротив *** НАРОД СМЕСамо отворковци, само тарикати , само многознаещи на които пред вратите им ***, а зад вратите им версаче лукс. НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ШЕБЕЦИ ОТ БЪЛГАрите
291
4
 
0
 
! Отговори
Konsultant преди 13 години
Tozi 4ovek, kojto sluji na t.n. nacionalno otgovoren kapital - razbiraj MUTRI - da legitimirat krajbite na kulturno-istori4eskoto nasledstvo, a sa6to taka ima osnovno zaniatie "ljubimec" na budalite i psevdopatriot-s cel podpomagane na osnovnata funkcia - spomenta po-gore - E VREME da si nameri majstora - NO njaam da stane pri tazi vlast-osven ako ne im 6tukne , 4e taka toj TIAH zlepostavia. Sa6tata sistema raboti i pri Sozopol i pri Diadovo - s Dinevi i t.n. Bog da gi sadi !!!
290
3
 
4
 
! Отговори
Bubrekov преди 13 години
Malko mnojko mi doide da ni zanimavat s tazi loena topka.Prostotia bulgarska
289
2
 
7
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Няма за какво да се извинява,казал е истината.
288
1
 
17
 
! Отговори
Анкета преди 13 години
*** народ ли сме?Да - 62%Не - 9%А този, който ни нарича така, представител на чий народ е? - 27%Нямам мнение по въпроса, все ми е едно - 2%Общо гласували: 11916
287
5
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Скъпа, защо не си сложила децата да си лягат както се разбрахме преди 20:00???
286
5
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Скъпа, децата не трябваше ли да са легнали преди 20:00????
285
1
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Не те обичам вече, но ще те извиня :)Бързо се сетих, че преди тебе има доста други с/у който трябва да съм така недоволен и несдържан, а даже може да се окаже, че до някъде споделяме еднакви идеи, но това колкото хубаво - толквоа лощо... колкота за мене - толква за тебе...НЕ е лошо да има и такива хора ;)
284
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Аз ти казвам, че и ти (като всеки човек) ще имаш своята възможност да блеснеш, а ти пак го приемаш на ниско ниво!!!Е това е да се прави човек на важен - ти си ми дал шанс?Кой си ти, бе?Дал ми бил шанс... аз ще си дам позитивен шанс и ще се лиша от твоето надменно поведение!Айде почивай!
283
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Ще имаш своя звезден миг, но дали ще успееш да го уловиш? its up to you!
282
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Да! Явно ти имаш КУРАЖА! Смехотворно изказване за АНИНИМЕН!Реалността е такава, каквато си я направиме, а тя май не е много далече то твоята мечта ;)Но не се знае накъде ще задуха...