Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Искат незабавно извинение за "шибания народ"
9 авг 2010 19:35,
421
Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Асоциацията на българските археолози изразява "огорчението и възмущението на своите членове от обидните и цинични квалификации на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите".

Това се казва в писмо на Асоциацията до Бойко Борисов по повод "шибания народ" на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Очакванията, че след като отмине момента на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, пише още в писмото.

"Според нас, подобен тон на министър, на представител на правителството, още повече на човек, който винаги е афиширал, че е професионален историк, дългогодишен директор на Националния исторически музей, е недопустим, в каквато и да е ситуация", твърдят археолозите.

"Господин Димитров не за пръв път е автор на непремерени изявления, които злепоставят България. За съжаление, той не за пръв път е и двигател на медийна кампания, чиято цел надхвърля популяризирането на едно археологическо откритие", уточняват те.

Още по темата

Това е и причината българските археолози да се чувстват огорчени, заявят от Асоциацията на българските археолози до премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Надявам се си чел книгата!Защото филма, пречупен през погледа на Мактиърнън, не е точно отражение на книгата ;)Ако не - препоръчвам!
280
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Хубав лаф стана :)Пак казвам - за разлика от тебе, аз не съм безгрешен!Е айде да си призная за да се успокоиш - аз съм дебел, мазен пед... с още по-мазна изрусена коса и живея от соц. помощи, който ТИ МИ ПЛАЩАШ, без да съм си мръднал пръста - айде бъди си възвишен и умен - аз ще си остана ***(о) щаслив :)А и да - от къде да си взема ОБЕЩАНИТЕ 10лв ?
279
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
БЪЛГАРСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК:топ-Първа съставна част на сложни думи, която означава изключителен, най-добър, напр. топкола, топлиста, топновина.Явно е сложна дума за тебе...Ако си направиш труда е лесно да се провери ;)
278
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Ама ти продължаваш да съдиш околните по себе си!Това е притеснително - е не за мен :)Драги ми смехурко,Обичам когато някой стига до обиди и НАПАТКИ - явно нямаш друго, какво да кажеш :)Напълнихме им "новината" на днес бг с цветни коментари - айде продължи си анонимно самотен :)Кой крив, кой прав- няма значение! Аз си търся 10те лв за сандвич, но като всички анонимни и ти си един несериозен отворко-драскач, без покритие и с фалшиво самочувствие, мислейки първосигнално и безпочвенно... чакам!
277
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Е за тва последнот съм съгласен!Умрех от глад - и къде да дойда да ми дадеш 10лв :)Дали имам или нямам не е от значение, но явно за тебе, който няма - няма :)А дали аз имам си е моя работа и не е КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА, но не и в БГ - тук всичко се върти ГЛАВНО около $ :)Незнам, но сме в топ 10 в бг, на компаниите с най-висок % печалба - разходи и сме с най-малия персонал от всичките ;)А аз за сега съм чистач, но бате ми обеща да се издигна!А ти явно си успял човек - що се занимаваш с мене?
276
3
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
А и да - мерси за комплимента ;)ТЕРВЕЛ - едно хубаво силно българско име!Анонимен - едно слабо неангажиращо и несъдържателно име ;)
275
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Тва почва да става на някаква лична основа (дали с/у мен или с/у *** и т.н.)Имаш проблем пич - да знаеш НЕ СЪМ АЗ ТВОЯ ПРОБЛЕМ!Продължавай все така - напред и нагоре ;)
274
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Пич, явно сам си противоречиш :)10 отговора нададе с/у човек с който не ти се говори :)А дали съм ти на нивото - надали ще се осъзнаеш някога къде си ти - къде съм аз :)СКоро няма да ми стигнеш нивото - нито умственото, нито МАТЕРИАЛНОТО (прави разлика м/у материално и парично, но и на финансово ниво СИЛНО се съмнявам, въпреки, че това не е никакъв критерии, особенно в БГ ;)А дали се пеня - ела да видиш... на секаде около мене се лъзга :)
273
0
 
0
 
! Отговори
Лорка преди 13 години
Зарад тебе травер ставам, скъпи :)Каквото кажеш... :)Айиде стига, че стана крайно неангажиращо - карай в дясно ;)
272
0
 
0
 
! Отговори
Лорка преди 13 години
Може, ама само лично - още ли си навит? :)
271
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Ако съм *** губя само аз, нали :)Ама взе да ми става интересен този задочен "спор" :)
270
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Дори те е страх с един "***" да се видиш (явно пак съдиш по себе си :)Ела ме натупай, да те видим, о смели археологе!Само на думи всеки може да пребива ***.. ***, кумонисти, бивши ДС и т.н. :)Явно те е толкоз бъзе, че дори не смееш да ми кажеш АЗ къде да те намеря да те поздравя лично от СЪРЦЕ :)Айде да ходя да си лягам до моята любима ГЕОРГИ :)Сладурче си! Сигурно нямаш 8 клас :))))Дано ти остане малк свободно време да се олабиш (без да будш ваште) и да си лягаш...Лека!
269
0
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Да, остана само един черен дроП :)Явно имаш смелостта на колибри :)))Пак ти казвам - не съди по себе си!
268
0
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Мнение 327 е мое ;)
267
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупоста е блаженство - така е!Знанието е нещастие, но това не значи, че ТИ ЗНАЕШ ;)Да, затова си и АНОНИМЕН :)А аз съвсем искренно не желая на добри хора нищо лошо и им пожелавам здраве и живот ОТ СЪРЦЕ!Ако това ти е чуждо... нямам какво да ти кажа!А до другия (въпреки че съм сигурен че си пак ти :) Явно искаш да се видим - да не си останал сам самичък в ноща :)Ела ми на гости - ще те почерпя подобаващо И не се оценявай сам с + :)
266
1
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
От товите мнения освен ругатни, нищо смислено не виждам - или ти си толкова възвишен, че други думи за нас (мен) простосмъртните нямаш :)Осветли ме, моля те, може и аз да се пробвам да науча нещо ново - НЕ КАЗВАМ, ЧЕ СЪМ БЕЗГРЕШЕН, но за разлика от масата поне имам НЯКАКВО мнение! (явно е неправилно :)Или ти е над нивото да помогнеш на незрящия да види истината?Пак ти пожелавам да си жив и здрав ПРИЯТЕЛ и ти и всички тови познати!Недей със злоба...
265
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Сладур! Обиждай който колкото си искаш - НЕМА РАЗЛИКА :)Толкова ти е потенциала явно :)))
264
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
до 316 Приятел, с обиди от типа "***" и "***" може да определяш, изхождайки от себе си - няма нужда да ти казвам нищо повече по този въпрос!Може да не са полицай, но за разлика от обикновенния човек, те са в тази материя и ако не те , то кой трябва да СИ ОТВАРЯ УСТАТА В ТОЧНИЯ МОМЕНТ и на ТОЧНИТЕ ХОРА (дали в бг или не)?А дали и те за пари не правят от "лоши неща"?!?Дали ти не си отворил "те толчав ***" за пари ил ити си над тези неща :)БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!
263
2
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
до "за Божидар"А ти от страната на свинете или на гладните умиращи за родината се изказваш точно??? Иначе помниш кавото ти кажат!В нета всички СМЕ много силни и смели, но никой не праи нищо - НЕ СИ ПРИПИСВАЙ ЧУЖДИ ДУМИ!А българския народ не обича да му казват истината в очите - ако бяхме толкова единни и оправни, дали щяхме да търпиме 20г изкуствена демокрация и шарлатани (меко казано) да ни "оправляват"???В МОМЕНТА СМЕ СИ ЕДИН *** НАРОД И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ *** НЕЗАВИСИМО ДАЛИ НИ ХАРЕСВА
262
1
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
А те понеже имат "уста" вобще да говорят - не защитавам БД, но тези вобще кой им даде думата?!?За толкова неща трябваше да "сигнализират", а те за тва ще се хванат - сламка за удавник!Все едно не е обществена тайна как ни изчезват НАЦИОНАЛНИТЕ БОГАТСТВА, та на тая *** проблема им бил изказването на БД, а не иманярите, кионтрабандата, "частни колекции" и т.н.Постоянно ЧУЖДИ служби ни съобщават за намерени НАШИ ценности в частни колекции и аукциони, но на тях това им е болната тена - БД!Ае!