Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.

Новата далавера вече е хит във Велико Търново
8 сеп 2010 07:43,
111
Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.
Снимка: БГНЕС

Нов бизнес с актове за нарушения на пътя процъфтява във Велико Търново.

Шофьори припечелват без никакво усилие, като спасяват книжките на провинили се техни колеги срещу заплащане от 100-150 лева, съобщава в. "Монитор".

След монтирането на новите камери по главните пътища все повече водачи започнаха да получават "честитки" за превишена скорост.

Подобен вид нарушения се наказват с парична глоба и отнемане на книжката на провинилия се водач за 1или 2 месеца.

Предприемчиви шофьори, непътуващи от години, обаче предлагат на нарушителите да поемат вината им, като се представят, че именно те са били зад волана на заснетия с превишена скорост автомобил.

По този начин тяхната книжка остава на трупчета за 1-2 месеца, а истинският нарушител се спасява и продължава да си кара.

Това обаче може да стане единствено когато камерата е заснела колата в гръб и лицето на водача не се вижда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
2
 
! Отговори
Неутрален преди 13 години
Олелееее, тук един доливал масло в скоростната кутия !!! Думи нямам. Какво кара този бре ?!
65
4
 
13
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:( Еййй този българин... :( На всичко ще му намери цаката еххх мале... :( ! Само че лошата новина май е че като 'СПАСЯВАТ" някой такъв пишман шофиор за по 150 лева в същото време "ПРЕЦАКВАТ" нечий живот завинаги.... :( И после нямало да има ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА ? Е как няма да има дами и господа след като виждаме как стават нещата със книжките и "спасяването" на колеги и от КАТ в нашия Абсурдистан? :( В крайна сметка какво излиза?... ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ТУК Е РАВЕН НА ОКОЛО 150 КИНТА... :( :( :(
64
5
 
12
 
! Отговори
St преди 13 години
Тези камери са за ваше добро.... най-малкото за да не събират червата на вас или вашите роднини по пътя някой ден.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да е справедливо, същите тия провинили се, следващия път да утрепят някой близък на техния "спасител". Така и двамата ще си получат заслуженото.Ненормална нация сме, ей..
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато не заменят наказанието с "отстрелване на централния площад" така ще бъде :) .. като гръмнат двама, трима и ще се оправи всичко :) Ако полицията поне малко вършеше някаква работа можеше и да няма такива далавери. Отиват и спират колата от движени, ама че я карал чичо Гошо а не чичо Пешо, ами да не му я е давал и точка. Айде у дранголника и двамата и готово :)
61
0
 
3
 
! Отговори
Още... преди 13 години
Още един парадокс. На излизане от Пловдив в посока Асеновград има знак за край на ограничението 100-тина метра преди табелата за излизане от града. След още толкова май имаше още един знак.
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще си "драскам" ти нещо против ли имаш?! Ако имаш да си го преместя в другия крачол, затуй питам...Който може ще кара, който е със счупени скорости ще киха на репатрака и ще гледа накриво тия дето караме.Лек ден.
59
3
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Просто е.И на джапанката собственика е духнал нейде.Всеки може да каже ,че я е носил!
58
2
 
7
 
! Отговори
IND преди 13 години
Някои умници ще кажат, че пак Бойко и държавата са виновни, и че народа не е ***! А това на снимката е резултат от ПТП - заради *** на пътя някой може да е останал не само без джапанка а и без крак или пък вече да е в гроба...
57
5
 
10
 
! Отговори
Patanov преди 13 години
Ти в кой свят живееш??? Кой полицай е наказан за нарушение на пътя? Дори за нарушения докато са на работа ги наказват рядко!!! Факт е, че КАТ-аджиите често си дебнат по разни безумни места с алогични ограничения! Ето и пример - две платна в едната посока на околовръстното на Казанлък, прекъсната линия и сложени знаци 40 и забранено изпреварването! Кому е нужно от нашите данъци да се правят такива пътища, да се ремонтират и да караме с 40 км/ч?!? Това ли е най-опасния участък в региона, че са там
56
3
 
14
 
! Отговори
КЕНЕФ.БГ преди 13 години
НА СНИМКАТА ВИЖДАМЕ РОЗОВА ДЖАПАНКА В ТЪМНОТО. МОЛЯ НЯКОЙ ОТ ***.БГ ДА МИ ОБЯСНИ КАКВА ВРЪЗКА ИМА СЪС СТАТИЯТА. БЛАГОДАРЯ.
55
5
 
5
 
! Отговори
Монтьора преди 13 години
Аман от `експерти` ! Имало коли на по 30 години на които скоростите не са мръднали. Има - и на по 50. Има и такива, които не изкарват и две години.При гаранционно, сервизно обслужване. А коментара `кой карал кола с автоматични скорости` , много ми напомня за лисицата и гроздето. Карай си `изправния` таралясник и не драскай из форумите.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мечешка услуга, утре такъв "спасен" джигит ще се размаже на пътя, или ще почерни някой друг. Поредната комично-трагична недомислица.
53
2
 
14
 
! Отговори
men преди 13 години
В тая държава всичко е направено така че да става с пари идеята е не да се намалят проишествията, а да се прибират пари-глобяват водачите и всичко си продължава по старому. А безспорен е факта че хиляди книжки са изкарани по втория начин, натъквам се на случаи които дори не могат да си паркитат колата а имат книжка, масово непознаване на знаците, а как да ги спазват като незнаят за какво става дума...плащат си и готово, а това струва често пъти и човешки животи
52
1
 
25
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
"Това обаче може да стане единствено когато камерата е заснела колата в гръб и лицето на водача не се вижда." - АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО. Това може да стане и при заснемане в анфас, защото лицето на водача отново не се вижда.Така моят шеф жертва книжката на тъща си, нищо, че всички в КАТ се смяха, че бабата е много модерна - кара "Е" класа със 165 км./ч. Смяха се.Но номерът мина. Мина, защото такива са ни условията в т.нар. държава.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пияни съдии, следователи и прокурори са бедствие на пътя, няма възмездие за тях, щото хората са с имунитет. "Когато съдия и прокурор те гази- ВСС го пази"
50
10
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
Ще се разваля, като не знаеш от къде едно масло да и долееш, или те дърпат с въже. Има коли на по 30 години, на които скоростите не са мръднали, но то се изисква поне минимална техническа грамотност за поддръжка. Пък и автоматици карат предимно разни гъзоръки субекти, които не могат да се оправят с амбреажа и лоста за скоростите.
49
1
 
7
 
! Отговори
men преди 13 години
Наистина е пълно с неадекватни шофьори на пътя, причиняващи куп проишествия, но в крайна сметка какво се случва-плащат си глобите и цялата безумица продължава, а книжки се раздават на конвейр....плащаш-получаваш...
48
3
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 13 години
Има разбира се, но ми е интересно как очакваш да научиш за тези актове и да ги видиш??? Колкото за алкохола - не само, че се пишат актове, ами за 0.1 промила дисциплинарно ги гонят от работа.
47
3
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 13 години
А-а-а темида, това че служителите ти по няколко човека убиват на пътя и няма кой да ги съди, а и да ги съди съдиите са ти *** си е твой проблем не мой. Да изреждал ли имена и бройки? Само ще ти кажа ВАРНА, един пият прокурор и две катастрофи с много загинали. И това е само върха... Ти колко уби?