По ТВ Пирот тръгват предавания на български език

Проектът стартира на 1 октомври и ще продължи 6 месеца
15 сеп 2010 07:21,
51
По ТВ Пирот тръгват предавания на български език
Снимка: БГНЕС

По телевизия Пирот тръгват предавания на български език, информират от пресцентъра на МВнР.

Министерството на културата на Република Сърбия одобри и отпусна финанси за реализирането на инициативата на Генералното консулство на България в Ниш съвместно с община Пирот и Телевизия Пирот – за излъчване на емисии на български език по Пи–ТВ (Телевизия Пирот).

Предвижда се от 1 октомври тази година всяка седмица в продължение на шест месеца да бъде излъчвано 30-минутно предаване на български език.
Структурата на емисията ще бъде: новини, гост в студиото, основна тема, музикални записи и култура.

Проектът ще приключи със специална емисия – 60-минутна кръгла маса с гости и от България.

Предаванията ще имат за цел да представят живота на хората от българското национално малцинство в общините Димитровград, Босилеград, Пирот, Бабушница, Бела паланка, информират още от външното ни министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: новинибългарски език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
13
 
! Отговори
Борис преди 13 години
абе ***-до река морава всички са българи. Ниш е български град. През 1841г е Нишкото българско въстание, а град Белград е основан от цар борис на мястото на античния сингидунум, и в латински извори градът е наричан АЛБА БУЛГАРИКА. Дори името на град Белград е българско-значи бял град. Сърбия-това е районът около бившия белгарски пашалък-източна и южна сърбия са български, а войводина е унгарска. И си трайте , да не ви повъзпитаваме, както се наложи през 1885г!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свобода за западните покрайнини! Тези 30 минутни предавания на български-1 път в седмицата са прах в очите, и са абсолютно недостатъчни! Като първа стъпка-автономния за пиротско-каквато автономия има войводинал А след автономията-референдум-и нека хората да решат какъв статут да имат
25
0
 
7
 
! Отговори
до неебеолица српскя преди 13 години
Сега че им дадеме и пашапорти и до беогрод све че бугарско! а ти че ми ядеш опинците!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Явно целят да настроят сърбите още повече срещу българите!Също както направиха българите пускайки по тв. никому ненужните новини на турски ез.Всеки турчин в Бг.си има сателит и когато иска гледа турски програми.Целта на българите беше да стреснат народа и да му внушат инстинкт за самосъхранение и да се раждат повече българчета,но уви плана не проработи.Второ,по този начин Бг.изпъкна пред света с това,че уж уважава турците в България! Сърбите се стремят да направят същото!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Отдел реклама преди 13 години
Абе ти чуваш ли се :) нали от рекламите печели сайтание за кво работим мислиш, трябва да се издържаметова да не лаф моабет тука да пишеш глупости по цял ден, че и реклами не искаш да ти пречат, ааа нема стане
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прави срби, криви срби,! га яде Мъкедония ни рива а? на ви Велика Албания!
21
3
 
6
 
! Отговори
бг преди 13 години
до: НЕБОJЙSА Знайш ли как шта изпаим та чак до београдсия санджак ще те се види тесно СРБЕ НА ВРБЕ
20
17
 
3
 
! Отговори
НЕБОJЙSА преди 13 години
kak е това бре лошо ие...до река янтра има само прави СРБИСОФИJA - СРБСКJЙ ГАРАД
19
2
 
15
 
! Отговори
Бугарин преди 13 години
Евала на сърбигте ! Демонстрират много европейско мислене
18
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 13 години
Прав си за миналото,но е време да престанем да живеем в миналото и да заживеем мирно заедно
17
3
 
16
 
! Отговори
stiga! преди 13 години
Днес.бг - ПРЕСТАНЕТЕ да навирате скапаните си реклами навсякъде!Човек не може една новина да прочете!!!Не стига че новините половината са нефелно написани, с неадекватен снимков материал, ами и навсякъде слагате реклами!Осъзнайте се, преди хората да отидат да четат някой друг сайт!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Петър (номер 13)Не бъди толкова краен в преценките си за сърби и всякакви други народи.Аз лично гледах един исторически документален филм по сръбската телевизия по времето още на Милошевич, за сръбско-българската война, в който разказват за някакъв български генерал който се хвалел че за закуска пиел кръв от прясно заклани сръбски деца.Сегашното правителство на Сърбия официално признава българската етническа група в Западните Покрайнини. Има коренна разлика от преди!
15
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
Да бе, не са чак толкова лоши. Затова за 80 г. българите в Западните покрайнини са намалели от 120 000 на 20 000! В резултат на грижовната политика на сръбската държава за малцинствата.
14
0
 
9
 
! Отговори
Съни преди 13 години
12, идеята на малцинствените предавания е не просто да гледаш предавания на майчиния си език, а да гледаш новини за местната общност и местните проблеми!По турските канали не дават новини за българските турци, както и по българските новини няма новини за проблемите на българите в Пирот!
13
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 13 години
Новини на сръбски у нас не може да има по простата причина че няма кой да ги гледа.Е, може да има една шепа сърби живеещи в България, но в Димитровград (бившия Цариброд) в Сърбия по-голямата част от населението са българи. Това се признава вече и от официалното правителство на Сърбия.
12
8
 
6
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Това е провокация на турците, за да им оставим на новините по националната телевизия! Сърбите винаги са били подлеци, които са ни правили мръсно!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези новини на турски език бъди сигурен,че никой не ги гледа.Турците в БГ си имат сателити и си гледат турска телевизия,даже и сериалите по нашите канали не ги гледат.Но иначе и аз съм на твоето мнение.Който иска новини на родният си език винаги намира начин да гледа телевизия на родният си език.Жалкото е,че Българите в Сърбия,ако гледат бг.тв.ще трябва да гледат турски сериали. :-(((
10
1
 
14
 
! Отговори
някой преди 13 години
Присъединявам се към мнението на П. Лозенградски.Сърбия вече е наясно че бъдещето и е в членството в Евросъюза и затова трябва да има европейска политика.Мога само да кажа - браво! Това е положително развитие както за Сърбия, така и за нас. И предпоставка един ден да няма граници. Нали в крайна сметка всичко е за нас, обикновените хора - какво по-хубаво да можем да се придвижваме където си поискаме и да живеем както искаме, а не както ни налага държавата.
9
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Най после една хубава новина.Явно сърбите не са били чак толкова лоши
8
2
 
4
 
! Отговори
Кастро преди 13 години
Искат да накарат българите в Македония да се чувстват малцонство...пък те всичките са българи.