Животните имат своето място в живота на човека!

Шествие в София за Световния ден за защита правата на животните
1 окт 2010 17:32,
53
Животните имат своето място в живота на човека!

На 3 октомври 2010 г. в 13,00 ч. на площад „Народно събрание” ще се съберат граждани от София и страната, които са обезпокоени от липсата на политическа воля за осигуряване на превенция срещу проявите на жестокост към животни чрез инкриминирането на тези деяния, които са с висока степен на обществена опасност.

Това е сборния пункт на шествието с маршрут: пл. „Народното Събрание” – бул. "Цар Освободител" – ул. "Леге" – ул. "Съборна" – бул. "Витоша" – НДК.

Настояваме най-накрая България да има закон, който да защитава животните от жестоко и безмилостно осакатяване и избиване.

„Световен Ден За Защита Правата На Животните – Закони и Стриктното им Спазване” е гражданска инициатива, която ще се проведе на 3 октомври 2010 в 13,00 часа в над 200 града от над 40 държави по света.

Той е в пряка връзка със "Световния Ден На Животните" (WAD), отбелязван на 4 октомври и се ползва с официалната му подкрепа.

Цел на събитието е недопускането на насилие върху животните, превенция и адекватни наказания върху извършителите на подобни деяния, а негов повод до голяма степен е случилото се с Мима. Новината за кучето с отрязаните четири лапи обиколи света за броени дни и предизвика огромна вълна на недоволство!

За съжаление подобни инциденти не са изключение дори в страните от Европейския съюз. Там обаче обществената нетърпимост е недвусмислена и категорична и подобни деяния се преследват от полицията и закона, а извършителите им се наказват строго.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

България е единствената страна в ЕС, в която в Наказателния кодекс не е инкриминирана жестокостта към животните. В последно време случаите на изстъпления над животни все повече зачестяват. Извършителите не се преследват от закона, което е резултат от липсата на адекватна нормативна база и превенция.

Организаторите от гражданската инициатива казват: Насилието не може и не трябва да се толерира! Органите на реда и съдебната власт би трябвало да са наясно с пряката връзка между насилието над животни и насилието над хора.

Ако днес умишлено убиеш или осакатиш животно - какво ще те спре утре да посегнеш на Човек!?

Ние обичаме природата и ценим всяка форма на живот в нея!!!

Не поставяме животните на по-високо ниво от хората, а смятаме, че те имат своето място в живота на човека!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Жестокост над животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
g n d преди 13 години
Da sprem nasilieto i ubijstvata na hora i givotni!Efektivni zakoni!
52
0
 
3
 
! Отговори
нищо лично преди 13 години
само,че типично по българси предпочитаме да се плюем по форумите,като заставаме на крайни позиции.някой си прави пр и ние веднага се хващаме за гушитезащо природозащитните организации искат да криминализира само жестокостта?нека се криминализира и изхвърлянето на домашни животни,нападенията им над хора,без значение дали кучетата са домашни или бездомни(в 1вия случей стопаните да носят отговорност във втория общината)още много предложения имам ,но няма смисъл да пиша,файда никва:Д
51
0
 
3
 
! Отговори
нищо лично преди 13 години
всички протести, който се правят в България са напълно безмислени.практиката го доказва.аз предлагам протести да се правят само в Брюксел,от там да звъннат на боко,та дано има някакво развитие по въпроса:дсега по тематасам решаваш дали да си човек или изродубедена съм,че пишешти тук, който са против,не биха осъктили животноубедена съм,че дори не са и против такъв закон,те искат агресивните кучета да се приспива ,нещо съвсем нормално в белите страни,без значение дали са домашни или бездомни
50
0
 
4
 
! Отговори
Чавдар преди 13 години
Дайте да организираме Световен ден за защита на правата на хората...
49
0
 
5
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
МОЯТ ПЪРПЪЛ...КАРАКАЧАНЕЦ...НЕ ГО ЗАМЕНЯМ ЗА НИКОЕ ***....
48
2
 
5
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Имам куче гледал съм и котки но бездомни кучета в града не трябва да има.Махаме бездомните кучета и котки от града и няма да има нужда да приемаме нови закони и да правим шествия.ГРАДА Е ЗА ХОРАТА ГОРАТА Е НА ЖИВОТНИТЕ.До природо защитниците не очовечавайте животните не им преписвайте човешки качества и емоци.Те винаги ще си останат животни колкото и да ги обичаме.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напомни ми, ако случайно видя детето ти да го разкъсват улични кучета, да ги оставя намира.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предполагам бая плъхове си изял!
45
3
 
4
 
! Отговори
абе, въх преди 13 години
Ти лично какво си направил за да разрешиш посочените от теб проблеми? Дарил ли си нещо на сираци? Да не си платил ти лечението на кучето, та ревеш? Хората умират без лекарства, защото други хора злоупотребяват с това, не кучета, котки или папагали! В Германия за бездомните животни се грижат доброволци, както и за хората в нужда. Всеки избира сам къде да отиде да помага на обществото. Запиши се доброволец в старчески дом и помагай.
44
2
 
4
 
! Отговори
животно преди 13 години
Аколкопто до това че животните са за трапезата - да през тези 20 години саламите,луканките имт всякакво месо - и кучешко и плъхско и котешко,слонско - от екарисажите а може би и човешко . Та думата ми че животното "човек" също се яде - канибалите хора - каквито вече има и тука не прощават - и то става за трапезата
43
5
 
3
 
! Отговори
животно преди 13 години
Здравейте драскачи! Да, както животното "човек" е създадено така и останалите животинчета са създадени от Създателят ни и всеки има право на живот - а кучетата и котките са нашите домашни любимци - но домашните кучета някои жестоки притежатели ги озесточават като започват с давене и ядене *** котки и следва нападението върху човек - радостно е все пак когато нападат такива зли кучета техните стопани защото те са виновни за тяхната жестокост - ОСТАВЕТЕ УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ НАМИРА - много добри
42
0
 
4
 
! Отговори
въх преди 13 години
в българия болниците не приемат защото нямат пари за консумативи домовете за сираци и деца с увреждания са в окаяно състояние българския народ гладува защото цените са ужасно скъпи а заплатите нищожни хората умират защото нямат пари за лекарстватук идва и хубавото кучето мима отиде в германия направиха му операция беше в каква ли не клиника водиха я със самолет и накрая оздравя да живее мимада живеят кучетата ура дано природо защитниците са доволни от усилията си
41
1
 
3
 
! Отговори
re преди 13 години
"каЙшка"Поредното неграмотно ***.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пумиярите с наморник и на кайшказа другите твари няма проблем
39
1
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 13 години
Дали да избием веднъж и завинаги 15000 кучета или вечно да живеем в лай.а, мръсотия, кучешки лай през нощта, да ни хапят и т.н. Ако можеше София да се раздели на две: в едната част да живеят всички природозащитници и там да им натресем всички кучета - да им правят колиби с черги около блоковете, а в другата да си живеем живота нормалните хора.
38
4
 
6
 
! Отговори
петък преди 13 години
Наблюдавах от балкона как 5-6 малки деца / на между 6 и 10 години/ как ритаха едно малко котенце,което не беше живо,но съм сигурна,че беше умъртвено от тях Палеха кибритени клечки и ги хвърляха върху него-искаха да го запалят Прилоша ми от мъка за животинчето и от ярост към тези деца Хвърлих се с една ябълка по тях,а те ми казаха,че довечера ще ме подпалят /жилището/ ЩО ЗА ВЪЗПИТАНИЕ И КАКЪВ ЗАКОН МОЖЕ ДА СПРЕ ТАКИВА НЕВЪЗПИТАНИЦИ
37
1
 
7
 
! Отговори
персиец преди 13 години
Тук не е гето. И не става въпрос за омраза към животните - редовно им давам на котаците отпред гранули и месце. Просто е необходимо да се знае, че и хората имат права, а пък садистите в пандиза.
36
2
 
3
 
! Отговори
Гладен преди 13 години
Кики-мики, ако си добре заоблен се отказвам от животинска храна.Предпочитам теб с ориз,задушен и зеленчуци
35
2
 
2
 
! Отговори
друг млад преди 13 години
29, обърни се към Тренчев от Подкрепа ,явно тук не е за теб!
34
6
 
8
 
! Отговори
кики-мики преди 13 години
Животните имат своето място в живота на човека! На трапезата!