Животните имат своето място в живота на човека!

Шествие в София за Световния ден за защита правата на животните
1 окт 2010 17:32,
53
Животните имат своето място в живота на човека!

На 3 октомври 2010 г. в 13,00 ч. на площад „Народно събрание” ще се съберат граждани от София и страната, които са обезпокоени от липсата на политическа воля за осигуряване на превенция срещу проявите на жестокост към животни чрез инкриминирането на тези деяния, които са с висока степен на обществена опасност.

Това е сборния пункт на шествието с маршрут: пл. „Народното Събрание” – бул. "Цар Освободител" – ул. "Леге" – ул. "Съборна" – бул. "Витоша" – НДК.

Настояваме най-накрая България да има закон, който да защитава животните от жестоко и безмилостно осакатяване и избиване.

„Световен Ден За Защита Правата На Животните – Закони и Стриктното им Спазване” е гражданска инициатива, която ще се проведе на 3 октомври 2010 в 13,00 часа в над 200 града от над 40 държави по света.

Той е в пряка връзка със "Световния Ден На Животните" (WAD), отбелязван на 4 октомври и се ползва с официалната му подкрепа.

Цел на събитието е недопускането на насилие върху животните, превенция и адекватни наказания върху извършителите на подобни деяния, а негов повод до голяма степен е случилото се с Мима. Новината за кучето с отрязаните четири лапи обиколи света за броени дни и предизвика огромна вълна на недоволство!

За съжаление подобни инциденти не са изключение дори в страните от Европейския съюз. Там обаче обществената нетърпимост е недвусмислена и категорична и подобни деяния се преследват от полицията и закона, а извършителите им се наказват строго.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

България е единствената страна в ЕС, в която в Наказателния кодекс не е инкриминирана жестокостта към животните. В последно време случаите на изстъпления над животни все повече зачестяват. Извършителите не се преследват от закона, което е резултат от липсата на адекватна нормативна база и превенция.

Организаторите от гражданската инициатива казват: Насилието не може и не трябва да се толерира! Органите на реда и съдебната власт би трябвало да са наясно с пряката връзка между насилието над животни и насилието над хора.

Ако днес умишлено убиеш или осакатиш животно - какво ще те спре утре да посегнеш на Човек!?

Ние обичаме природата и ценим всяка форма на живот в нея!!!

Не поставяме животните на по-високо ниво от хората, а смятаме, че те имат своето място в живота на човека!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Жестокост над животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Песа чуваш, а пиянските песни в блока не чуваш?
32
1
 
6
 
! Отговори
персиец преди 13 години
"*** хвани го" - обръщение на кучкарка към любимеца и, подгонил коте/пред бл.23 "Чайка" Варна - след всекидневната разходка в морската градина/.Повечето защитници на правата на животните са такива. А правата на живеещите в блока къде са - когато в отсрещния блок22 80кг. пес редовно/особено вечер и сутрин рано/ оглася басово района.
31
2
 
5
 
! Отговори
roki преди 13 години
tozi koito mrazi zhivotnite toi mrazi i horata.taka se zapochva ubivash parvo kotka posle kuche i nakraia pochva da ubiva i horata.taka se oformiat vav balgaria zakoravialite prestapnici.no greshkata e v roditelite.te ne uchat oshte ot malki svoite deca da obichat zhivotnite.da se grizhat za zhivotnite da gi hraniat da gi obichat da im se radvat.vmesto tova roditelite uchat decata si da mraziat zhivotnite da gi goniat i da gi biat.taka se vaspitavat decata v balgaria.nov evropa ne e taka a obrat
30
2
 
3
 
! Отговори
Един даскал преди 13 години
"Шествие в София за Световния ден за ЗАЩИТА ПРАВАТА на животните"За пореден път журналисти показват, че не владеят нормите на книжовния български език - словосъчетанието е "защита НА правата".
29
4
 
8
 
! Отговори
pn преди 13 години
Писна ми от организацийки в защита на правата на животните, ***, евреите, жените, ***, педерастите и т.н. Аз съм млад, бял, мъж, честен данъкоплатец. Коя организация защитава моите права?!
28
0
 
4
 
! Отговори
jess преди 13 години
Жо много си прав!
27
2
 
8
 
! Отговори
jess преди 13 години
опасност за обществото са точно тези дето ще ходят на този протест , само им вижте групите във Фейсбук, ако някой им каже, че са много крайни , почват да се заканват с такива жестокости дето и на насилника на Мима няма да му дойдат на ума, садизъм да видиш!и не са защитници на животните, а само на кучета, за други животни не им пука, а хората най-много мразят
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като е в природата, що тогава апартамента ти бъка от ***, а?
25
1
 
11
 
! Отговори
от варна преди 13 години
Мястото на животните е в природата - на широко, на въэдух...Идете в зоопарка и ще видите депресираните мечки, птици, - всички животинки,изложени на показ за "радост " на хората и децата им - човешкия егоизъм е неограничен...на какво се радват в тези зоопаркове, които всъщност са затвори за животните ???Не водя децата си в зоопарка - там те няма да видят истински здраво и жизнено животинче...
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
излизате да протестирате, но продължавате да ги ядете - това е лицемерие !най-вероятният сценарий в бъдещето ще е : убийството на животно трябва да е разрешено само при самозащита, а яденето на месо и употребата на кожи, трябва да са забранени със закон !докато стигнем до там, обаче ще трябва да минат още стотици години...
23
6
 
10
 
! Отговори
Пешев преди 13 години
Няма по големи животни от хората.най либерални са животните и преданниАз съм твърдо ЗА.
22
2
 
9
 
! Отговори
Пейчу преди 13 години
Долу хоратъ, саму животнитьи!
21
14
 
14
 
! Отговори
ГОГО преди 13 години
Кучелюбците и прочие,,, са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧОВЕКОМРАЗЦИ... те си обичат псетатата -за какаво са им хората ...Говорят им на "мама"-ДА ПОВЪРНЕШ... !!!
20
6
 
21
 
! Отговори
Жо преди 13 години
СПОРЕД МЕН, проява на ЖЕСТОКОСТ към животни е, заради собствено удоволствие, да ги държиш в среда неестествена за тях.Да държиш затворено в дома си животно, което в дивата природа тича по цял ден на воля,е ЖЕСТОКО. Да лишаваш животинка от възможността да живее сред себеподобни е ЖЕСТОКО. Да лишаваш живо същество от възможността да се размножава в естествени условия е ЖЕСТОКО. На животните не им трябва човешка любов, нужна им е свобода! Пуснете на вашия любимец женска и ще ви забрави в същия миг
19
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А бе, турски, това че си се кръстил на патлак само по себе си показва колко ти е акълът в действителност. Такива предкомпютърни рамбовци като теб се продават по пет бройки левчето и десет на промоция!Да живее чевермето!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един ден омразата ще ви увие!
17
11
 
10
 
! Отговори
Аман преди 13 години
Аз пък започвам кампания за защита на "Нормалния българин", които работи, плаща данъци, не е политик, не е престъпник, не е ***, не е куче...Аман от *** с мисия, но без капка мозък в главата !
16
4
 
9
 
! Отговори
tulski преди 13 години
11, а твоето място е в залата за аутопсии, да проверяват с 9 мм или 7,62 са ти пробили главата.
15
6
 
16
 
! Отговори
До 13 преди 13 години
Да, много си прав(а). Най-обичам защитници на животните, които "гледат" 100 кила куче в 70 кв. панелка ! Уникални тъпоглавци са се размножили !
14
12
 
12
 
! Отговори
Аре у лево, бе ! преди 13 години
А къде останаха правата на човека? *** са много малко, но много по-шумни и нагли, затова се чуват само техните пискливи гласчета ! Човек, които застрашава само един човешки живот заради "правата" на кучета, катъри, октоподи, чехълчета и т.н. е недостоен да живее.