Животните имат своето място в живота на човека!

Шествие в София за Световния ден за защита правата на животните
1 окт 2010 17:32,
53
Животните имат своето място в живота на човека!

На 3 октомври 2010 г. в 13,00 ч. на площад „Народно събрание” ще се съберат граждани от София и страната, които са обезпокоени от липсата на политическа воля за осигуряване на превенция срещу проявите на жестокост към животни чрез инкриминирането на тези деяния, които са с висока степен на обществена опасност.

Това е сборния пункт на шествието с маршрут: пл. „Народното Събрание” – бул. "Цар Освободител" – ул. "Леге" – ул. "Съборна" – бул. "Витоша" – НДК.

Настояваме най-накрая България да има закон, който да защитава животните от жестоко и безмилостно осакатяване и избиване.

„Световен Ден За Защита Правата На Животните – Закони и Стриктното им Спазване” е гражданска инициатива, която ще се проведе на 3 октомври 2010 в 13,00 часа в над 200 града от над 40 държави по света.

Той е в пряка връзка със "Световния Ден На Животните" (WAD), отбелязван на 4 октомври и се ползва с официалната му подкрепа.

Цел на събитието е недопускането на насилие върху животните, превенция и адекватни наказания върху извършителите на подобни деяния, а негов повод до голяма степен е случилото се с Мима. Новината за кучето с отрязаните четири лапи обиколи света за броени дни и предизвика огромна вълна на недоволство!

За съжаление подобни инциденти не са изключение дори в страните от Европейския съюз. Там обаче обществената нетърпимост е недвусмислена и категорична и подобни деяния се преследват от полицията и закона, а извършителите им се наказват строго.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

България е единствената страна в ЕС, в която в Наказателния кодекс не е инкриминирана жестокостта към животните. В последно време случаите на изстъпления над животни все повече зачестяват. Извършителите не се преследват от закона, което е резултат от липсата на адекватна нормативна база и превенция.

Организаторите от гражданската инициатива казват: Насилието не може и не трябва да се толерира! Органите на реда и съдебната власт би трябвало да са наясно с пряката връзка между насилието над животни и насилието над хора.

Ако днес умишлено убиеш или осакатиш животно - какво ще те спре утре да посегнеш на Човек!?

Ние обичаме природата и ценим всяка форма на живот в нея!!!

Не поставяме животните на по-високо ниво от хората, а смятаме, че те имат своето място в живота на човека!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Жестокост над животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако наистина обичате животните, няма да твърдите, че те имат място в живота на човека. Ако животните имаха право на избор никога нямаше да изберат да бъдат до хората. Не знам как някой може да се пише голям защитник на животните и в същото време да си кастрира кучето, да го обучава на неща, които на 100% са срещу природата на животното.
12
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората в провинцията се чудят как да свържат двата края за да съществуват, стадо от мизантропи (човекомразци) се силят да узаконят безсърдечието срещу Човека. Това е отвратилна *** от мизантропска ***, за която се грижат Българофобски чужди организации. Извратено мислене на извратен контингент от шутове на чуждоземска подражаемост. Боже, лази България.
11
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имат място я! В хладилника и в гардероба.
10
3
 
30
 
! Отговори
дулитъл преди 13 години
За да защитаваш животните, първо ти трябва да си истински човек. А тук и в България е пълно с мутанти простаци, които само торят земята.
9
12
 
27
 
! Отговори
Факт преди 13 години
България е единствената страна в ЕС, в която ... не е инкриминирана жестокостта към животните.Насилието не може и не трябва да се толерира! Органите на реда и съдебната власт би трябвало да са наясно с пряката връзка между насилието над животни и насилието над хора.Ако днес умишлено убиеш или осакатиш животно - какво ще те спре утре да посегнеш на Човек!?...Така е!
8
6
 
18
 
! Отговори
невена преди 13 години
сега си представям колко глупости ще се изпишат,а истината е,че жестокостта е жестокост и спрямо човек и спрямо животно.не го разбирайте,че подкрепяме жестокостта към хората.
7
10
 
24
 
! Отговори
az преди 13 години
Уви, има кучета, които нараняват хора, но при тях водищ е инстинкта, а при нас уж е разумът. Нека бъдем разумни и спрем насилието над животните и те няма да ни нараняват.
6
18
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Обичам печени животинки и тяхното място е на масата!
5
0
 
13
 
! Отговори
мен преди 13 години
и аз
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оприличавам се като животно в бг. и искам и аз защита от кръвожадните животни - *** !!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Смирено питам-има ли правова дефиниция за животно и за човек?И *** от гетата в коя категория са?
2
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Predlagam dokato marshiruvat da dyrjat plakati na ku4etata obezobrazili malki deca i wyzrastni v blizkite meseci s priziv da ne gi naranqvame ...te sa jivotni....baq plakati shte saQ
1
9
 
26
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Ще бъда там