Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Абе реже глави... той нали си е дружка с половината от тия с имотите. Тези PR кампании нямат край. Не съм видял един резултат от всичките тези приказки. Казал съм, че осъдят ли Алексей Петров ще призная правителството, но това никога няма да стане, защото той всичките ги държи и падне ли той всички трябва да ги осъдят.
178
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не разбрахте ли че правителството нито разследва нито съдиОбърнете се към червения независим съд на РБ
177
0
 
1
 
! Отговори
сряда преди 13 години
И какво като ги освободи ----Къде беше назначена ОСВОБОДЕНАТА преди време шефка на НЗОК,а
176
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 13 години
То е ясно че всичко в тази пропаднала държава е за разследване и затвор. Дори си мисля, че ако направо ги набутат в затвора ще спестят много пари, нерви а и ще доставят удоволствие на хората. То си е нормално след преврата 1989г, и разрушената държава сега да е пълен хал...Аре плюйте сега, пределно ми е ясно че още несте дораснали за друг живот в бяла държава...Само мрънкате и бързате като магарета, а да ви питам де бяхте 20-години и вие незнаете..
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА РАЗСЛЕДВАТ И ДНСК БУРГАС ДЕТО ИЗДАВАХА РАЗРЕШИТЕЛНИ СРЕЩУ РУШВЕТИ ЗА ИМОТИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ,ОСОБЕНО НЕСЕБЪР ,СЛ БРЯГ,ВЛАС,КОШАРИЦА ,РАВДА ,КАКТО И ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА НЕСЕБЪР ................... НЕЗАВИСИМИ КОМИСИЙ ,ЩОТО ИНАЧЕ НА МЕСТНА ПОЧВА ВСИЧКИ СА В ***
174
2
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Бойяко искаме да има осъдени, ама осъудени на много години, както и да върнат окраденото!Той се накрал, а сега го махат от длъжост - това ли е справедливостта?
173
0
 
3
 
! Отговори
Pi4 преди 13 години
Zdraveite,kushtite dali shte budat subaryani ili ne....ne me interesuva. Tova, koeto iskam da znam e dali neshto shte dostigne do dyrjavnata hazna? Ako postupyat pari za kakvo shte se izpolzvat? Vsichko ostanalo, za koeto se govori i trubi e prosto za prerazpredelenie na komisionni...Pozdravi,
172
5
 
8
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Нито съм комунист,нито меи нтересува Гоце.Ти опровергай това което съм написал,а не дрънкай общи приказки.Аз привеждам факти,тъпо герберче..При проверката на ЕРП-та,твоят вожд говореше за поевтинаване на тока с 10 %,след като си платиха,се получи точно обратното.При преговорите с ГАЗПРОМ ,говореше за поетиняване на газта с 18 %,само че после се оказа че поетинява с 1,8..И с тия имоти ще стане същото,нешастнико..,Плащат си и се забравя,ако искаш да фанем бас,а?много си наивен,да не кажа глупав,ха
171
3
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
45 imota, kato gledam po 1-2 miliona sa 45-90 miliona v haznata. PRIBIRAI GI BOKO,PARI DA IMA ZA HORATA, TE TEZI VILI I BEZ TOVA S TEZI PARI SA STROENI...
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе комунистче глуповато, ти гледа ли ги тези "рибарски" къщи или си говориш ей така, по комсомолско задължение.
169
2
 
2
 
! Отговори
Ivanov преди 13 години
Vuzmojno nai maloumnata akciq- subarqne na 40ina kusti.... tova li e nachina da sukrashtavame durjavni razhodi po vreme na kriza???
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО!ПРОКУРАТУРАТА ДА РАЗСЛЕДВА РДНСК ВАРНА-разследвайте всички служители работели по издаване на акт 16 на хотелите в Златните пясъци,вижте им имотите,техните и на децата им!Повярвайте Кушлев ще има многооо,ама много работа!
167
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сто пъти да си смениш ника, пак си оставаш същия злобен и завистлив комунист. Всички *** си приличате - готови сте веднага да пожертвате България, само и само да може да оплюете тия дето ви взеха изборите. Познай какво ще стане на следващите избори, когато Гоце алабросо направи партийка и разцепи червения електорат на две :)))))))))))))))
166
2
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Налапал се човека... сега уволение и заслужена почивка... ***... голямо рязане на галви... като за пред теллевизоро с ракийка и салтка ...
165
3
 
10
 
! Отговори
77 преди 13 години
Чудя се, ако ББ не беше на власт колко по скучни щяха да бъдат новинитесега поне слушаме колко много се крадепък и дал бог да ги срине тези строежи
164
5
 
13
 
! Отговори
Dadan преди 13 години
Давай смело с Балтията Г-н. Премиер и ако някой възроптае ,прати го при Мен!!! Аз ще го оправя !-:)))...
163
5
 
5
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Малее,колко разпалено се коментира нещо което е очевидно.Всичко ще приключи с :"Рекет даден " и "Рекет приет".А който не ми вярва ,да си спомни сагата с ЕРП-тата.Как им се каби Бойко че ще ги закрие,ще разваля договори,а накрая се получи точно обратното.Платиха си каквото трябваше,че даже цената на тока се увеличи.Така ще стане и тук,ще си платят глобите,ще закърпи бюджета за известно време и всички ще са доволни.Нито ще има събаряне,нито вкарване в затвора..Споко.Не се хабете,ще ви мине,хаха
162
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много правилно разсъждаваш,тези които няма да барнат ще са новите спонсори за изборите.Всичко е далавера и политика.
161
2
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Ще е супер ако наистина държавата си прибере дължимото,но по ми прилича на опознаване на реалните богаташи в БГ.Така де,новата администрация се пръкна отникъде и сега опознава спонсорите.Дано съм в грешка!
160
1
 
17
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
Н А Ц И О Н А Л И З А Ц И Я