Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
13
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Защо ще ги събарят! Тук са наляти толкова пари, защо не се възползват от нещо градено и готово! Конфискация и предоставяне за ползване от домове за сираци, болни деца, възрастни хора - това е правилното решение според мен.
138
0
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Бравоооо Иван Симидчиев ще си ходи , този колко грехове има да изкупува коклко се оял че чак се е олял
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ГИ СЪБОРЯТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХХХХХХХХ!!!!!!!!!!!ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ СЕРИАЛА " И ПЛАЧАТ И БОГАТИТЕ "
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** - гледайте , не се занимавайте с дребосъците в потъващо блато !
135
1
 
7
 
! Отговори
надъхан песимист преди 13 години
Пичовете сега ще излязат в дълги болнични,а след това отпуска пак болнични и т.н.
134
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
не ме интерисуват мутрите и кой как печели искам да си лягам спокойно да си имам работа и заплата нека всички групировки си направят среща и да помогнат с нещо на хората не ме интерисува нищо стига да сме добре и нека вече да не се гърмят помежду си а да стигнат до някакъв резултат проституция е имало винаги наркотици също който иска да си купува който иска да проституира имат пари да измислят нещо и да работят хората
133
7
 
16
 
! Отговори
Ха... преди 13 години
Достоен Министър-Председател си има България!
132
9
 
14
 
! Отговори
офффф преди 13 години
Абе жив популизъм.Сетил се Боцко след година и половина за митничарското селище.Ами де бля 5 години като главсек на МВР,че не е знаел?Сега тия двамцата не,че са цвете за мирисане *** ще съдят държавата,ще ги възтановят,че и обещетения ще им платят и познайте от кой джоб...ми от нашия.
131
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
вижте *** незакачат никого имат си бизнеса и пооправиха ВАРНА КОЙ БИ казал че за неговият град се е погрижил някой сводник или някой напкодилар никой само се страхувате от тях а от *** никой не се страхува какво искате от момчетата
130
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ей ало власта къде бяхте като ги строяха или и на златните на ИВАН КОСТОВ НА брата на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ са законни и на доган и на още много много хотел до хотел няма никаква зелена площ или пак със вашите акции много станаха а резултати никакви от една страна ги хващате от друга ги пускате от една страна строите от друга рушите това всичко е за пари от европейския вижте ни как се борим срещу бандитите ама само срещу кокушкарите и ще съборите имота на някой друг
129
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И чии глави отряза Борисов ?Има ли някой осъден,или вкаран в затвора ?Всичко ще потъне в забрава,както стана с Мургина.
128
2
 
9
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Не искам да ти развалям радостта, радвай се на новите неща. Аз обаче съм толкова разочарован, не даже от "политиците" (до днес, до един комунисти), а от българите и българките, които толкова време не можахме да намерим един барем читав, един несвързан с червената мафия да ни управлява. Освен това, след золумите на Станишев, Доган и пишман царя, сега и тия маймуни ни съдират кожата буквално. Затова реагирам, когато съвсем ни се подиграват. А ти, ако можеш, радвай се, аз ще се радвам за тебе.
127
0
 
3
 
! Отговори
песимист преди 13 години
А дано, ама надали...
126
3
 
10
 
! Отговори
гарван преди 13 години
а за имотите на *** кога ще се "погрижиш" Бойко????
125
4
 
2
 
! Отговори
FR.U. преди 13 години
Premier4e ,premier4e, ti si gotino aver4e, Koito smee da te pita otiva na bokluka! V4era Traktora si trugna i okoto mu ne mrudna, 4aka toi dobrite dni zdravo da te zazimi. Kiliika topla toi ostavi, pulna s hubavi nasladi, tam dvaminka 6te se gu6vat i cigarki 6te popushvat. Tam sa Boko, Cecko sus drugari ,hora na zemliata 6to butali.
124
2
 
9
 
! Отговори
гарван преди 13 години
никакви компромиси....никаква национализация направо да се съборят!!!.....ама дали ще и устиска на власта??? само така ще покаже че е СИЛНА!!!
123
1
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 13 години
Ама и едни и същи го хвалите.....
122
0
 
2
 
! Отговори
Aser преди 13 години
A koga 6te ima zapoved za uvolnenie naCvetelina Karagiozova??Koi 6tr ja pita kak taka se natrupa edin miliard aktiv?Ima li nekoi da pita?Ili ako pita otiva pri Traktora. Da jivei Demokraciata i premiera.
121
0
 
11
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Не само уволнение, а трябва и съд (ако може да се докаже и има такъв закон-разбира се) иначе ще им пр*днете на оная работа.
120
2
 
14
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
А вилите и имотите на ***,дали ще се пипат????