Търсят се 230 млн. по САПАРД, иначе ги връщаме двойно на Брюксел

200 фирми съдят фонд "Земеделие"
Обновена: 20 окт 2010 18:13 | 20 окт 2010 18:12,
22
Търсят се 230 млн. по САПАРД, иначе ги връщаме двойно на Брюксел
Снимка: БГНЕС

Общо 200 фирми са завели дела срещу държавния фонд "Земеделие", защото ведомството е поискало да връщат средства по програмата САПАРД.

Сумата е в размер на 230 млн. лв., съобщи новоназначеният изпълнителен директор на фонда Светослав Симеонов.

Той уточни, че всички фирми са в книгата на лошите длъжници,  за които контролният орган на ЕС - ОЛАФ, е установил, че имат различни пропуски в документацията, най-често административни.

„Ако до края на 2011 г., когато е крайният срок за усвояването на средствата, не успеем да си съберем парите по оспорваните от ОЛАФ проекти, ще трябва да ги връщаме на Брюксел и това ще бъде в двоен размер - един път платените средства по проектите и втори път - на Брюксел като глоба “, припомни Симеонов. 

По думите му теоретично, ако средствата не бъдат събрани до края на 2011 г. и фондът загуби делата, ще се наложи да бъдат платени от държавния бюджет 400-500 млн. лв.

Съдия изпълнители ще организират събирането на средствата, каза още Симеонов. Част от бенефициентите обаче не могат да бъдат открити, други са починали, някои от фирмите пък били закрити. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: фирми длъжници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Личи си че си върл и злобен *** от всякаде .
19
0
 
0
 
! Отговори
imigrant po prinuda преди 13 години
vzeme te si ,,ZEMIATA'' - ,a p1k ,,AZI'' , parite ****.prost narod..
18
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Xaide,SERGYO,I SIE,BARKAITE V JOBOVETE,VRASTAITE KINTITE,DA AMA NE,KRAV DAVAT,PARI NE DAVAT,KOMUNJAGITE.TOVA PO STARA PARTIINA POVELJA
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти наистина си ужасно надъхан комунист. Какво ревеш?! Тези пари ги раздаваха Сергейчовци, Доганчовци и Симеончо и част от тях прибра Гоцето. Това и малките деца го знаят. Защо ги искате от сегашните? Искайте ги от предишните ***. А може би ти си се облажил и сега ревеш. "Крадеца вика , дръжте крадеца"
16
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Абе някой знае ли кога са давани тези пари или сичките дето пишат тук са на заплата някъде? Айде проучете малко преди да говорите, разбиратели наакани!То бива тапаци ама толкоз *** че да не могат да се усетят как ги засилват... Костов за вас ***! Или смърфетко очилатия с доганя!
15
1
 
8
 
! Отговори
Защо преди 13 години
Ама защо ние трябва да плащаме за издънките на идиотското правителство? При такива грандиозни гафове не е ли редно да имаме в затвора и мин-председател?
14
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Тиквата ги дал за тикви.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бустанджиите станаха най големите тарикати в България.
12
0
 
12
 
! Отговори
Машиностроител преди 13 години
Аз пари по САПАРТ не получавам но плащам данъци в тази държава, селските тарикати които ги получават не плащат данъци. Отговорни за злоупотребите сте Вие господин министър и тези на които сте дали тези пари, не желая аз да ви изплащам греховете. Та това е четвърт милиард, как стават тези работи?
11
8
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Нека ги връща ТИквата и младата майка Калина. Да има справедливост за връзкарите и безхаберните им покровители. Те не разбрали, че е бременна... Ами като няма комуникация, как раздаваха парите? Тия хора ходят ли изобщо на работа? И ако ходят - къде, че не могат да се засекат поне 1 кафе да изпият и да се видят кой бременен, кой не!!! Камо ли работа да вършат.
10
1
 
9
 
! Отговори
WTF преди 13 години
kak taka iz4ezvat 230 mln ?!?!?!??!!?! Bi mu me4a
9
1
 
14
 
! Отговори
..... преди 13 години
Така е. А най-голямата наглост е да се изправиш пред цял народ и да заявиш, че си назначил дъщерята на най-добрия си приятел пожарникар и че гарантираш за нея. И какво стана с фаршивите дипломи и медицински? А сега Тиквата се изсулва като пръ_ня.
8
2
 
15
 
! Отговори
Крайно време е преди 13 години
След като приключи простотията с герб, трябва да се направи ревизия на цялата държава и всички крадльовци и некадърници назначени с връзки по времето на борисов да бъдат изправени на СЪД!!!
7
1
 
13
 
! Отговори
SMS - Родих:))) преди 13 години
Редно е министъра на земеделието да си върне на работа любовницата. Така поне се вдига приръста на населението.
6
1
 
15
 
! Отговори
Смеххх преди 13 години
Неслучайно ББ каза, че са рекордьори по усвояване...
5
0
 
13
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Дано не се стига до крайната мярка,но стигне ли се- не е редно парите да се връщат от държавния бюджет,А ОТ ВИНОВНИТЕ ЛИЦА
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЦ да върне 124000 лв.за начало!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Многосериен филм на ужасите --- май разходната част на бюджета ще се огъва огъва и накрая ще се счупи .
2
2
 
20
 
! Отговори
курти преди 13 години
пак ги няма парите ,пък други управляват вече ,уж
1
7
 
30
 
! Отговори
Анти преди 13 години
Като се казва - без коментар. Започваме да берем плодовете на кадровата политика на ББ и ГЕРБ. Справка - бившата шефка и приближена на ББ Калина Илиева.