Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011

Причината за промяната била натиск от МВФ
Обновена: 28 окт 2010 14:22 | 28 окт 2010 14:20,
172
Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011
Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство излиза с ново, но вече старо предложение относно вдигането на стажа за пенсия, независимо че повече от два месеца се обсъжда пенсионната реформа на различни тристранки, заседания на МС и всеки път уж се стига до окончателни решения.

А бюджетът за следващата година вече отлежава в парламента.

Този път Симеон Дянков предлага стажът за пенсиониране да се увеличава още от януари 2011 година с по шест месеца на година,  въпреки че социалните партньори се обединиха около идеята вдигането на стажа за всички категории труд да започне през 2015 г.

Този път финансовият министър си изми ръцете с натиск на Международния валутен фонд.

„Миналата седмица излезе и предварителният доклад на Международния валутен фонд, който явно казва, че заради демографското развитие на България и заради дефицита, който явно се е натрупал в НОИ в продължение на над десетилетие, те препоръчват още от януари 2011 година да започне това увеличение на стажа“, аргументира се Дянков. 

Той допълни, че „едно от предложенията на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде да се върнем към първоначалния вариант на Кодекса за социално осигуряване”.

Още по темата

Според финансовия министър сега е времето да се направят тези промени, за да няма проблеми не само през този мандат, не само през следващия мандат, но и през 2020 година.

„В крайна сметка правителството решава. Колегите от правителството знаят и разбират каква е ситуацията и ще подкрепят това предложение”, предположи Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: МВФпенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велчев по поръчка на МВФ обърна външния ни дълг от доларовите брейдита в еврооблигаций и веднага след това доларът се срина та загубихме около 10 000 000 000 лв. а сега и тоя с поръчката за геноцид до гроб ????....Всички великденски и не великденски Юпита ни ги докарват с поръчка...Това са новите ЕНИЧАРИ, или ги гоним или ИЗЧЕЗВАМЕ като народ от лицето на земята изобщо, и то без война, без бой, ей така мирно и тихо като стадо на заколение....Погледнете Французите, те няма да отстъпят, нищо че вече е гласуван закона им, ами гърците????...новият световен ред няма да се приеме от всички а само от РОБИТЕ, които със сигурност ще изчезнат завинаги! Нека да не бъдем по-вече РОБИ, нека да докажем че сме народ с хлядолетна история и имаме бъдеще. Щом вече няма какво да губим значи няма и какво да ни спре! Време е за ДЕЙСТВИЕ ....
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди известно време един министър ни нарече *** народ,прав е бил.Сами сме си виновни за това че търпим *** министри.
143
2
 
2
 
! Отговори
Бачкатор на вън преди 13 години
Ами , като се осигуряваш на 240 , а гушваш поне още два пъти повече под масата , колко искаш да ти е пенсията ! Ако ще и 50 г.да продаваш билети в градската баня ,да не би да очакваш да получиш максимална пенсия !
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
недей лъжи нагло брокерче
141
4
 
0
 
! Отговори
Решително преди 13 години
Добре, че имаме един "лош" Дянков, да заяви на всеослушание, че "царят е гол". Да, болезнено е да кажеш че България се намира в демографска катастрофа и че всяко отлагане на пенсионната реформа води до неизбежен икономически банкрут. Но след като другите страни от ЕС с къде, къде по-слаба демографска криза, предприемат още от 2011 г. увеличение на осигурителния стаж и на възрастта за пенсиониране, ние какво има да се посукваме? Когато тялото загнива, хирургическата операция може и да го спаси!
140
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давай смело Дянков , ние сме с теб ! Не обръщай внимание на мързеливете търтеи , които вместо да си търсят работа и да си плащат осигуровки и данъци са клекнали още от9.00ч пред комповете и се чудят върху , кой да излеят словесната си помия ! Вилата на врата ,докато не се научат , че не могат да харчат по 2лв. , когато в джоба си имат 1,докато не разберат , че те самите , а не някой друг е виновен за положението , в което са !
139
0
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Не те знам колко си работещ, но явно много си заблуден. Да те светна едно просто правило. Валутен борд се прилага в държавите краткосрочно. За не повече от 3-4 години, наистина за стабилизация. У нас е вече 12-13. Ако беше толкова хубаво положението с борда в Аржентина нямаше да изгонят МВФ като куче.
138
0
 
0
 
! Отговори
Пехливанин 2 част преди 13 години
Борецо, сега работата е същата. Тези *** намалиха осигуровките миналата година с 2 %. Казаха това което навремето Масларова беше казала. И като питаш работодателите ( аз съм такъв) мога да ти кажа, че направих същото, което направих при Триглавата коалиция. Иначе, по отношение на Дянков си схванал нещата. Я се вземи в ръце, и не стой в "партер", защото така си уязвим. Отзад.
137
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Спокойно , има нови прагове . Дори и за самоосигуряващите има различни скали. Да са ни честити , Дянков отново ще принуди фирмите да крият доходи и ще насърчи сивата икономика. И пак дефицит , и пак нови данъци.
136
1
 
3
 
! Отговори
Пехливанин преди 13 години
А бе ти наистина си борец. Я повикай някой да ти прочете това което пиша. Когато намалиха 1,5 % от осигурителната тежест Масларова каза:"В работодателите остават 600 млн.лв. които те могат да инвестират, да открият нови работни места или да увеличат заплатите на работниците си".С намаляването на осигуровките, веднага бяха увеличени осигурителните прагове.Оказа се, че след намалението внасяхме с по 5-17 лв. повече за всяко лице.разбира се ,тогава съкратих няколко работника, да ми излезе сметката.
135
0
 
2
 
! Отговори
sexi преди 13 години
boooooooje, tolkova e grozen , che i za 1000000000000 niama da go pipna
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срам за такива хора, които днеска кажат едно, а утре съвсем друго.Все някой друг ги натиска да вземат решения, все някой друг е виновен. Господа министри кога ще покажете собственото си АЗ В ПОЛЗА РОДУ?
133
0
 
11
 
! Отговори
работещ преди 13 години
всеки месец давам на държавата 350 лева. тук не броя ДДС-то за всяка стока, която си купувам от магазина и акциза за бензин, който плащам за всеки литър.и сега питам държавата: АБЕ, КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ!!!
132
1
 
10
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Нали под диктовката на този МВФ свалихме осигуровките преди 5-6 години!Идеята беше че по този начин остават свободни пари в инвеститорите за да открият десетки хиляди работни места!А накрая пак същите специалисти като Дянков сега ни съветват да увеличаваме възрастта за да няма дефицит!Сега какво излезе няма работни места,дефицит и работа докато умреш!И ще се окаже най-накрая че Триглавата коалиция направи повече за хората от колкото всеки друг?И да попитам работодателите какви инвестиции има???
131
0
 
5
 
! Отговори
pich преди 13 години
zaden , zaden i na bai marko na onaia rabota grozen CIA agent
130
0
 
4
 
! Отговори
кочияш преди 13 години
гусин министър, внимавайте като давате заден да не се наденете на някой необуздан кон.тогава политиката няма да е това, което е.
129
3
 
0
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Много патос, нов световен ред и пр. Световният ред не е нов, винаги е бил такъв и винаги - несправедлив. Българите да 1944 г. НИКАК НЕ СА БИЛИ РОБИ. Роби се помъчиха да ги направят комунистите. А пишман юпитата, за които хортуваш са до едно синчета и дъщерички на червените грабители, та затова екстра стават за еничери. С две думи, проблемът не е световният ред, а това, че ЧЕРВЕНИТЕ ГОСПОДАРИ ИСКАТ ДА НИ ПРОДАДАТ КАТО РОБИ.
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ВЕДНАГА ЕНИЧЕР ДОЛЕН ПРОДАЖЕН КАК МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВАШ ГЕНОЦИД НАД СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД
127
0
 
0
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
Е да де то не всеки би искал, но не са и малко тези, които предпочитат. А и въпросният миньор може да работи като друг след пенсия.
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоз да спре да се изказва, че каквото каже, все не е окончателно, егаси и министъра