"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"

Имотите са в основата на всички атаки срещу академията, смятат учените
Обновена: 11 дек 2010 04:21 | 10 дек 2010 23:36,
666
"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"
Гражданин подкрепя протеста на БАН. Снимка: БГНЕС

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. 

Това се посочва в открито писмо на ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол днес, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации. 

Още по темата

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

"Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание", пише в откритото писмо.

"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?", питат от академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още по темата: бан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
банаджиии.. щом мнение ще изкавате само вие.. да вземе се научите да си изкаравате и честно парите.. само на аванта и на злоупотреба чакате.. ще елезете в час няма ви се размине :)
513
5
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
само на ощипани няма се правите .. старши .. научни сътрудници ... резилллл .. че и за тези тъпащини .. пари им начисляват .. бюджетни естествено :)
512
0
 
5
 
! Отговори
Gabara преди 13 години
Калине, Калине, че ти едно цяло изречение не можеш да съставиш. Или си се напушил яко, или си си *** по рождение. А за БАН да даваш мнение няма смисъл, защото какво ти разбира *** от кладенчова вода.
511
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
615 Напротив, в Европа сме. И ако искаш и ти да бъдеш европеец, трябва да си промениш мисленето, иначе все ще си останеш там, където си ~
510
0
 
0
 
! Отговори
АDIOS преди 13 години
Сега по-добре ли се чувстваш ~
509
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
617 Никой не ругае учените, напротив. Чу се и мнението на бизнеса - те нямат интерес да инвестират дългосрочно. Дотук с ползата точно в този момент.
508
3
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
банаджиите да си кажат как се представят в Европа с .. тези звания и титли, колкото и рядко да им се случва :) резил.. !!
507
0
 
2
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Изпитвам чувство за погнуса когато трябва да общувам с "призраци" т.е. анонимници. Вярно самият форум дава такава възможност, но от самоуважение дори баба Яга се легитимира с "Яга". А така, дори дон Кихот поне е имал привидения в реални граници.Обяснявам за кой ли път, ако искате и декларирам: 1. Не работя към БАН; 2. Нямам познати в БАН; 3. Болезнено пристрастен съм към България и всичко, което я засяга.; 4. Алергичен съм към простотии и несправедливост и винаги ще им опонирам!Стига ли ти?
506
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
то май само банаджиите си вярвате на отчетите хаха, алоу..
505
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В цяла Европа обществените институции са под "прицела" на данъкоплатците и това никак не е смешно. Справка - исканата оставка на Берлускони заради скандала с нашата мила Остапбендерка.
504
0
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Странно, почвам да си мисля дали не трябва да се създаде (естествено към БАН) институт по мисловна логопедия, защото като чета отделните постове има един форумец, който е силно заинтересуван от такава "услуга".
503
0
 
7
 
! Отговори
и аз данъкоплатец преди 13 години
Бе толкова ли е трудно да отворите сайта на БАН и да четете там по кое направление кой институт какви проекти разработва и за колко пари. Пак там са отчетите на БАН за предните 4 години. Освен тва правете разлика между приложни и фундаментални науки. Вторите не могат да ви дадат някакъв моментален резултат и възвръщаемост, но без тях щяхме да сме още в пещерите.
502
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
606 Липсва едно действие, докато гледаш, работиш си и си дремеш, познаваш хора от бан и не виждаш проблем.Действието е " мислене". Обикновено това действие се извършва в байганювските глави постфактум, ще рече, когато ти припари и на тебе под опашката и запригласяш на довчерашните мързели и лентяи, на които сега гледаш от височината на невероятно прекрасния живот, който водиш ~
501
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
той.. и по рано днес го писа същото.. само, където сега мен визира :) Абе .. въпросният където работи.. от време на време .. с бананаджии.. с проекти ли се занимава.. финансиране ли търси .. отправи му тези въпроси.. може да ти и отговори. Абе някак ми се струва нередно .. пристрастни хора като тебе и него да изказват мнение по пробматиката :) *** виии сте си такива .. ръсите мозък и помия на поразия.. изкарат ли ви на светло :)
500
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
И на мен ми пречи .. само, където не виждам смисъл.. от тези лентай - преписвачи:)тъй.. ние сме ниско квалифицирани... неграмотни лентай.. вий сте умниците .. това го знаем тези басни ги пробутвате има няма .. 60 70 години вече :) работил с бананаджии.. като нискоквалифициран според теб.. ***.. съм завършил.. образование при тези ..и на мен не ми пречат .. стига да не харчат толкова ..що то не заслужават - никъде го няма това в никоя европейска страна!
499
2
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Най-после се появи някой, който мисли и списва по човешки!
498
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
кой форумец.. ме попитал какво...аналонимният ли визираш.. ми той тъй си пита .. може го питаш :) форумец хахах.. ае комсомолец .. полемика се води .. с хора смислящи съобразно ума си.. с такива като тебе не се спори :)то добре, че ви има.. ..да обеснявате нещата от живота ..от сутрин до вечер :)
497
2
 
2
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Няма да досаждам повече,нека и други да се изкажат.Обаче няма да спра да настоявам: 1.Да ми се дава информация за резултатите от дейности, финансирани от бюджета. Склонен съм да подозирам,че има и полезни учени в БАН. 2. Да ми се обяснява в понятна за средноинтелигентния човек форма кой да държа отговорен за това,че дадено изобретение е могло да бъде полезно за България,но поради нечия немара това не е станало! 3. Западняците да ги лекува по нов метод човек,подготвен с наши пари?Кой го изтърва?
496
1
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Калин, Коко и мушмуроко също имат право на мнение,може пък и те да плащат данъци.Аз обаче съм един скромен данъкоплатец и пак повтарям,този път с пример:Ако наистина български учен е предложил способ за ранно диагностициране на вид рак,а някой не си е дал зора да го приложи у нас,ако по този повод наистина е направена неотдавна пресконференция,а медиите са "смотали" информацията,аз искам да видя и чуя кои са виновните?Тук ли е още този учен или изобретението му ще се ползва на Запад,а за нас .!.
495
0
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Ех, момченце, някъде по-надолу еди форумец те попита дали си взимаш хапчетата редовно.Прав ще да е бил човека в подозренията!Ако някой ден слезеш от облаците или избъднеш "от лепилото" може и да продължим.Само не си въобразявай, че си спечелил рунд! Акъл те лъже!Простичко казано, за по-добра усвояемост, не си подходящ за полемика.Е за сега "Сбогом", ако речеш и ADIOS!Въпрос на вкус!