"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"

Имотите са в основата на всички атаки срещу академията, смятат учените
Обновена: 11 дек 2010 04:21 | 10 дек 2010 23:36,
666
"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"
Гражданин подкрепя протеста на БАН. Снимка: БГНЕС

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. 

Това се посочва в открито писмо на ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол днес, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации. 

Още по темата

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

"Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание", пише в откритото писмо.

"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?", питат от академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още по темата: бан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама нали БАН означава Българска Академия на Науките - значи се занимава с наукиа фолклора не е наука, а изкуствоако беше БАИ Българска Академия на Изкуствата, тогава може да изучава балетното изкуство, цирковото изкуство, хореографията и т.н.
533
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами обясни му. Току-що прочетох представянето на този институт на неговия сайт. От което още повече си затвърдих мнението, че съществуването му самостоятелно е напълно излишно, тъй като едва ли има все още нещо неизследвано или неописано още в началото на 20 век и сега чрез разни локумджийски формулировки се оправдава това съществуване. Би могло да се преструктурира като част от хуманитаристиката, това е напълно разумно и достатъчно, за да се проследява развитието или замирането на традицията.
532
3
 
3
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН!!! преди 13 години
Аз под "фолклор" разбирам разбирам народно творчествослед като е творчество, значи е към изкуствата, като всички творчески дейностипо тази логика, щом в БАН има институт по народно творчество, значи да очакваме "Институт по балет", "Институт по живопис", "Институт по цирк", "Институт по чалга и кючек" а ти какво разбираш под фолклор? как го свързваш с науката?
531
1
 
2
 
! Отговори
До 642 преди 13 години
А ти какво разбираш под фолклор ? Мисля си, че ти нещо не разбираш значението на тази дума !
530
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
oт 625 до: Анонимен 623"Не ми се спори с теб. Не се занимавам с празни лозунги. А и не си ми на нивото".Видях. Няма да слизам.
529
3
 
3
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН!!! преди 13 години
Скоро с учудване научих, че в БАН имало "Институт по фолклор" където работят 240 научни сътруднициМоля някой да ми отговори:- откога фолклора стана наука, по мое време беше изкуство- какво точно изучава БАН на фолклора ? - каква работа са свършили учените от "Института по фолклор" за последните 20 години, какви постижения имат в тази област и къде са ги внедрили?- колко струва на данъкоплатеца този институт
528
1
 
3
 
! Отговори
Бай Денчо преди 13 години
едно нещо не мога да разберааз съм *** човек проиизвеждам картофи, моля ви обяснете ми като на *** човекзначи аз като си продам картофите с парите се издържама БАН там нали са много по-умни от мене, учени правят изобретениязащо не си продадат изобретенията и да се издържат? защо ме обиждат, че съм *** ...аз не отричам че съм простно те умните искат да ядат от моите картофи, а защо такакато са толкова умни да си продадат умнотиите и да си купят картофибъркам ли някъде?
527
3
 
1
 
! Отговори
н.с. преди 13 години
Новият закон за БАН поставя нещата правилно. БАН ще трябва да развива наука в университетите - там където е бъдещето. Учените ще получават заплащане по нови принципи. Свещенните крави ще си отидат заедно с робовладелския строй.Не може ръководството на БАН да остави учените с 120 лв заплата в София. Това е ненормално при положение че повече от 50% от щатните "учени" там се отчитат формално с по 1-2 статийки в местни конференции без реална стойност.
526
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
наличие на изобретения, методи, апаратури .... незаведени в активите на БАН .... т.е. те не знаят точно какво патенти имат......
525
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
възлагане на задачи по граждански договор на лица, като тези задачи се припокриват с техните задължения като служители на бан и за които те получават и пари от бюджета на бан под формата на заплати
524
2
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
не несъм сестрата на В Ш просто реших да прочета прословутия доклад и наистина се стреснах.......мнението ми за бан падна тотално......вече наистина взех да вярвам на дянков
523
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
съществуване на звена които не извършват научна дейност, а стопанска (охрана и пр.) но получават пари от бюджета на бан, въпреки че не е разрешено и използват имоти и пр.
522
0
 
0
 
! Отговори
Коки преди 13 години
"Блабла", ти да не си сестрата на В.Ш.? Нищо лично, само ми се струва, че разпознавам някои фамилни черти на характера.
521
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
апартамент в софия 79 м2 отдаден под наем за... 77,26 лева на лице което няма трудово правни отношения с бан (т.е не работи там)....други апартаменти под наем за 0.98 лв/м2 в софия пак на неработещи в банотдаване на имоти държавна собственост без конкурс (но с подписа на съботинов)договори сключвани от хора които нямат правомощия
520
0
 
3
 
! Отговори
Учен(ка) преди 13 години
В много случаи бюджетната субсидия не е толкова определяща, а по-скоро БАН е една структура, съставена от голям брой много компетентни учени. Плява иманавсякъде и едва ли в БАН процентно е повече. Тази структура трябва да се мениджира по-ефективно, но това могат да го направят също много образовани и ерудирани хора, а не политически назначени кадри (често с фалшиви дипломи). Сред герберите няма квалифицирани хора и не може да има - летвата я поставя Бойко. Затова съм песимистка, за жалост.
519
1
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
отдаване на имоти на цени по ниски от минималните според правилника 2евро/м2отдаване на имоти за безвъзмездно ползванена практика финансиране на частни фирмиапартамент който не се води никъде на отчет нито в бан нито в институтите и там се е самонастанило физическо лице.....нестопанисване на имоти от бан и несъобразяване с пазарните ценибан не спазва собствения си правилникбан не контролира и спазва собствените си договори за наем и др.
518
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
аааааааааааааааааааааааааааааааатам са стравали страшни измами, не знам как съботинов илзлезе във вторник по бнт и каза, че обвиненията не били верни, тоя човек няма съвест.
517
0
 
0
 
! Отговори
блабла преди 13 години
сега чета доклада за одита на БАН и излизат много интересни неща:bas.bg/fce/001/0079/files/Doklad392010.pdf
516
0
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Някакъв хитряга се опитва са ми тропосва "автокореспонденция".Тези номера са стари колкото Хеопсовата пирамида и се прилагат само от страхливци, които стоят пред огледалото със затворени очи, за да не виждат подлите си мутри.Преживял съм толкова превратности на съдбата, че и това ще приема като поредния пример на безчестие. Любопитно ми е само, как ли спят нощем, когато съвестта им заговори.Най-вероятно да са душевни кастрати и тези проблеми да ги подминават.Не ги упреквам, жал ми е за тях!
515
0
 
2
 
! Отговори
Капка преди 13 години
Всеки данъкоплатец има право да иска отчет за похарчените бюджетни пари.И аз я искам.В сайта на БАН могат да се намерят много неща,но какво пречи да се представят чрез статии в популярна форма в медиите постиженията на БАН?Толкова ясно е изразено това искане на хората поне в няколко поста тук!Който се дразни от това,прави лоша услуга на БАН.До 603. и 605. "Аз"-формата използва онзи,който има самочувствие. Да плаща данъци, пък да няма самочувствие да пита в какво се инвестират парите? Ще ти се!