Цената на хляба може да се повиши с няколко процента

Найденов: Двуцифрено покачване е необосновано
Обновена: 4 яну 2011 09:03 | 4 яну 2011 09:03,
73
Цената на хляба може да се повиши с няколко процента
Снимка: Булфото

"Няма обективни фактори, които да обосновават повишаване на цената на хляба с повече от няколко процента".

Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред Нова телевизия по повод предупрежденията на Федерацията на хлебопроизводителите, че хлябът може да поскъпне с 15%-20%.

"Всяка година в началото се говори за поскъпване на хляба. Цената на хляба е функция от няколко неща. Едно от тях е цената на пшеницата и след като тя е поскъпнала значително на международните пазари, няма как да не се повиши хлябът", коментира министърът.

Той поясни, че са изчерпани количествата от старата реколта пшеница и се работи с новата, която е рекордно скъпа.

Найденов обаче допълни, че поскъпването на хляба вече се е случило и ако има още увеличение на цената, то би трябвало да е в рамките на няколко процента, но не двуцифрени.

По думите му цената е функция на пазара и може да се пробва пазара.

С цените покрай Коледа и Нова година също имало проба. Тогава министърът показал, че държавата я има, изкарвайки всички структури на министерството си на проверки и така цените на основните продукти били задържани.

"Когато ни пробват, трябва първо като общество да покажем, че ни има", каза още той и напомни, че някои търговци се респектирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе то имаше една мадама дето каза, че като няма хляб едни хора да ядяли пасти:) Знаеш ли каква и беше съдбата:))
23
32
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
БРАВО НА БОЙКО /////РЕАЛНАТА ЦЕНА НА ХЛЯБА Е 2 Л.В КОЙТО НЕ ХАРЕСВА ДА ЯДЕ КАРТОФИ
22
0
 
19
 
! Отговори
trunk преди 13 години
тоя ,кои цени задържа .....просто прибира пари от всеки бранш и снегова благословия.....се пробва пазара...но само на стоки от първа необходимост....нещо друго да си е вдигнало цената?
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Истината която никой не казва е че юнаците изнесоха зърното още наесен...Нали помните високият износ дето всички му се радваха че оправил търговският дефицит :)"Ако това наистина е така, пак сме я овапцали здраво. Искам публичен разстрел за виновните на националният стадион. Ще заведа детето и ще му покажа: "Ето тате, гледай зарди кой не може да ядеш и си лягаш гладно". То няма да ме разбере, ама като порастне, ще си спомни тоя момент и ще схване.
20
1
 
29
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
Как не е вярно, ако го обръщаш в Бг пари няма да е вярно, но гледай стандарта.... и съотношението 1 към 1. В гърция една заплата е около 800 евро а хляба е 50 стптинки, в България заплатата е 200 лева а хляба 1 лев, всички стоки са така не само хляба и за това сме на тоя хал!
19
2
 
14
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Найденов започна да се изявява и като ценообразуващ фактор:) Май е забравил, че сме пазарна икономика и цените на хляба не са регулируеми по административен път:) Нали говорим за "невидимата" ръка на пазара:)
18
2
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
eyyyyyyyy pojarnikare-tikva takovo---vijda6li se---i nakraq stignase i do xlqba---------mar6 ot BG-tikvennik-ti si po zle ot ispanskiqt kradec
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne vjarno
16
1
 
41
 
! Отговори
ЕЙ преди 13 години
*** гадни-не пипайте хляба на народа!
15
0
 
39
 
! Отговори
КАЗАХ преди 13 години
Започна се,бензина,хляба...на всичко ще дойде реда
14
1
 
44
 
! Отговори
Прави впечатление преди 13 години
Докато доц.Боко договаряше строителството на мост м/ду България и Бразилия тук се вдигнаха цените на горивата и хляба.Докато инж. Боко се снимаше с Хилари се заговори за увеличаване цената и на тока.За нас остава да избираме на кое да се радваме, на моста, на снимката или на увеличението на цените.Мисля, че още тази вечер ген. Боко ще обясни (по няколко телевизии) кой е виновен за увеличението на цените. Аз мисля, че Станишев е виновен.
13
3
 
26
 
! Отговори
виол преди 13 години
БОко Тквата-Жан Виденов
12
0
 
28
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
Хляба в европа е 50 стотинки, без разни набухватели и химия! на къде отива нашата страна..
11
3
 
31
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Цената на труда също се повишава,но в България едва ли ще стане! Българина го направили цар,той взел и заколил баща си!Турчина дал на българина 5 жълтици,а той предал брат си!Двама българи си сформирали чета,после взели и трети,образувала се чета с предател!И т.н. и т.н. примери дал Бог!
10
1
 
22
 
! Отговори
ник преди 13 години
Досега да помните случай,тоя перко да е казал нещо и то да се е случило.Всичко било необосновано ама пак се случва нали.Така е като ни управляват тикви.
9
30
 
9
 
! Отговори
Червени бабички преди 13 години
Искам хляба да стане 5 лв за да измрат червените бабички, заради които страда цяла България повече от 20 години след прехода и още не можем да си възстановим икономиката от кражбите на ***.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честито ви тиквено управление!
7
0
 
31
 
! Отговори
сметало преди 13 години
"Цената на хляба може да се повиши с няколко процента"След такова заглавие, хляба ще стане 2 кинта бройката, без значение какъв е грамажа. При 3-5% увеличение на енергоносители например, получаваме сметки с едни 50-60 лева отгоре, които нямат нищо общо с трите процента! Да ни е за първи път - да не се очудваме, а то ........
6
0
 
28
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
Истината която никой не казва е че юнаците изнесоха зърното още наесен...Нали помните високият износ дето всички му се радваха че оправил търговският дефицит :)А сега всики ще хрупаме по - скъпичък хляб това е то.
5
2
 
40
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Написах ви го снощи за хляба.Е пак добре с няколко часа закъснение, ама да се знае.Няма проблеми вдигайте си.Техномаркет официално фалира, нищо че казват ,уж че ще се продава а те са първите ще има още фалити.Заплатите на чиновниците в повече,хляба се вдига.Това е само началото.Сутринта по про-турската и *** телевизия БТВ оназ градската се възмущаваше що сме станали расисти.О, чакайте вие горе и който сте на топло ,като се изправи българина какво ви се готви не е истина.Още малко остана!!