Близките: Затвор за смъртта на Гери

Близки на детето се събраха на протест пред ИСУЛ
Обновена: 14 яну 2011 18:31 | 14 яну 2011 18:25,
236
Близките: Затвор за смъртта на Гери
Майката на Гери (вляво) не може да сдържи сълзите си. Снимка: Булфото

Затвор и отнемане на лекарските права на д-р Михаил Маджунов доживот – това поискаха близки и роднини на 4-годишната Гергана Илиева, която почина в ИСУЛ след вадене на сливици заради лекарска грешка.

Те се събраха на мълчалив протест пред болницата и запалиха свещ в памет на детето.

Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар, показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит.

"Каквото е зависело от мен, съм го направила. Когато съм видяла, че детето ми не е добре, съм го завела да го лекуват. Не е моя вината, че те не си свършиха работата както трябва", сподели през сълзи майката Анна.

Според нея е необходима реформа в системата, за да няма нарушения и да не се стига до фатални последици.

"Някой трябва да поеме вината и отговорността", категоричен беше вуйчото на Гери – Иван Йорданов.

"За мен главният виновник е д-р Маджунов, той просто не си е свършил работата докрай", допълни той.

Още по темата

Докторът не е търсил роднините, дори не е изказал съболезнования. По време на изслушването в парламентарната здравна комисия единствено той нямаше смелостта да ни погледне в очите, което показва колко човещина има у него, обясни вуйчото.

"Не мога да се примиря, че от операция на сливици в днешно време ще се стигне до смъртен случай", каза още той.

Към протеста се присъединиха и други потърпевши от арогантното отношение на д-р Маджунов. Семейство Детелина и Людмил Ангелови подали жалба срещу него още преди 6 години. Тогава 2-месечното им бебе било оперирано след гнойна инфекция вследствие на варицела.

За щастие при тях операцията е успешна и без усложнения, но родителите са възмутени от немарливостта и високомерието на лекаря. Те подават сигнал, защото се опасяват, че заради неговото поведение ще се случи нещо фатално на някой друг.

Бонка Енчева също се оплака от лошо отношение на д-р Маджунов. Преди 2 години жената завела сина си за преглед заради гноен отит.

"Погледна го за 2 секунди и веднага му назначи операция за вадене на трета сливица. Не направи никакви изследвания. Написа лекарствата на хвърчащо листче", разказа майката. Тя обаче веднага се обърнала за лечението на детето си към друг лекар.

"Целият персонал на ИСУЛ също преживява тази потресаваща трагедия. Изказваме съболезнования на родителите и близките", заяви пред журналисти директорът на ИСУЛ доц. д-р Бойко Коруков, който слезе при почернените роднини.

"И ние сме хора, и ние не сме безгрешни", каза още той.  Шефът на болницата съобщи, че за последните 50 години повече от 50 хиляди деца са лекувани в това отделение.

"Това е единственият случай, който завърши трагично", констатира той.

За последните 4 години и половина срещу д-р Маджунов е имало подадени две жалби. Едната била от родители, които се оплакали от грубото отношение на лекаря към детето им, което не пожелало да си отвори устата при преглед. Те обаче не депозирали жалбата в писмен вид.

Доц. д-р Коруков съобщи, че за началник на клиниката "Уши, нос, гърло" е назначен проф. Иван Ценев. В понеделник той трябва да даде предложения за преструктуриране на клиниката и евентуално персонални промени, допълни директорът на ИСУЛ.

"Изключително са неприятни такива престрелки между колеги", каза доц. Коруков в коментар на опитите на д-р Маджунов да хвърли вината за смъртта на детето върху целия си екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ami da se napravi podpiska i da se vnese v narodnoto sabranie za da osadqt lekarq az sa6to 6te se razpi6a ,
153
9
 
17
 
! Отговори
ИСТИНА !! преди 13 години
Горките хора, жалко за невинната душичка ! Бог да го прости детенцето ! Напоследък лекарските грешки станаха системна практика, родилки,деца, Човешката болка в лекарските очи се превръща само в пари. Колкото повече боли,толкова повече пари. Те не мислят как да помогнат на човека, а мислят колко повече пари ще изкарат ако замотят човека и усложнят ситуацията.Това го видях когато през миналото лято бях в България. Прозрачни са горките доктори. Четях им мислите и им се смеех ! Нещастници !
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото е че човек отива при лекарите , когато е в нужда и не е в състояние да им се противопостави!------------- Ами защо не отидеш да им се противопоставиш, когато не си в нужда? Или не си се сетил? :))) Тц,тц... де да можеше да отидеш да се противопоставиш на някой доктор, когато си напълно здрав...
151
2
 
3
 
! Отговори
още по-окровен преди 13 години
не на всеки му дреме за чаветата ви!
150
2
 
3
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
TOZI *** ,OSTAVI DETETO SLED OPERACIA S OBILNI KRAVOIZLIVI . PO VREME NA SMARTA E KONSTATIRANO 4E V TIALOTO NIAMA KRAV !!!! PO4INALO E OT KRAVOZAGUBA !!!!! NIKOI NE E NAPRAVIL KRAVOPRELIVANE !!!! UBIITE GO TOZI DOKTOR !!!!! AKO DETETO BESE MOE , DOKTORA DA E POEL NAGORE DOSEGA !! UBIITE GO !
149
1
 
4
 
! Отговори
доктор Мехмед преди 13 години
Не може бе пич, тоя няма да изкара и един работен ден там, още на 2 час ще са го разтреляли либийците
148
0
 
5
 
! Отговори
ОТКРОВЕН преди 13 години
Като четях по форумите исказванията на пишещите БРАТИЯ очаквах на протеста да видия много хора.НО НЕ БИ.Бяхме само 12/дванадесет/човека.
147
0
 
0
 
! Отговори
не българин преди 13 години
като не се засягаш не се опитвай да контратакуваш .и още нещо ... аз не съм безродник , това че не съм посочил националността си не значи че я нямам !
146
7
 
3
 
! Отговори
@ преди 13 години
Ех Нико, да беше само д-р Маджунов - с мед да го помажеш!Обаче аз наблюдавам, как до вчера честни и почтени лекари се овълчват! Лошото много лесно се прихваща! Човек си казва " а бе аз ли съм най простия та не взивмам рушвети!" И почва да взима и му се услажда!Лошото е че човек отива при лекарите , когато е в нужда и не е в състояние да им се противопостави!А новия здр.министър вместо реформа побърза да прокара "Наредба за плащане при избор на екип"! Нали се сещаш как ще се прилага!
145
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господ Бог дарява живота и Господ Бог го отнема. Единствено Бога може да реши това! Стига богохулствахте и обвинявахте, защото това ще се върне към всички ви. Безгрешни хора няма и само Бог опрощава грешките. Господ си знае работата и гледа всички. Затова, престанете с тая грозна ненавист и мъстност.
144
8
 
8
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Предлагам да не си водите децата за операция на сливиците ,а да ги лекувате с гаргара -отвара от лайкучка. В тежките случаи разговор по импулсен телефон с екстрасенс!
143
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 13 години
Въобще не се засягам!Жал ми е за теб нещастен безродник!Едва ли ще вденеш обаче какво ти казвам!
142
7
 
3
 
! Отговори
откровен преди 13 години
Трябваше да видите днес на протеста как изглеждаше този шеф на ИСУЛ.Тотално бе сменил позата.Мрънкаше през цялото време.Не посмя да ни погледне в очите нас протестиращите.Веднага след като му свърши заучената реч се измете като ***. ***.
141
0
 
0
 
! Отговори
не българин преди 13 години
ха ха ха плямпай плямпай . само че не виждам на какво се засягаш ,засягаш се от самата истина .
140
4
 
7
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Какво сте се разпенили всички тук ? Др Маджунов не е виновен. Какво са чакали родителите 9 дни в дома си до 25 декември? при последното постъпване в болницата като е било зле какво са правили дежурните лекари до полунощ? Нито капка кръв кръвопреливане! Никакви лекарства! Оперират чак през нощта. Нали е кървяло!? Какво са чакали и защо? Др Маджунов не е в Б-я. И не ми говорете за Либия! Там са заразени 400 деца ,но нали са либийски оревахте света да защитавате нашите корумпирани сестри.
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие пишещите по-долу, защо си мислите, че лекарите трябва да са безгрешни? Няма такова чудо на земята - всички сме грешни и всички правим грешки! В крайна сметка само Господ Бог може да дарява и отнема живот и Господ Бог решава на кой колко му е писано. Българите на приказки винаги са жадни за мъст, без нито да са грамотни по дадена материя, без нито да са разбрали и даден проблем.
138
4
 
2
 
! Отговори
не българин преди 13 години
има ли значение , може би има но няма да кажа . ако това беше моето дете този си нагъл и аморален доктор щях да распоря като скумбрия !
137
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ти да не си ескимос бе пъпеш!какво се правиш на интересен!Плювач!
136
1
 
4
 
! Отговори
гад преди 13 години
Zatwor za kasapina
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
134...ти какъв си....