Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...

Лекари оперирали здравата ръка на момиченце
26 яну 2011 17:00,
200
Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Комисия в "Пирогов" предлага наказания за лекари от болницата, оперирали погрешка лявата вместо дясната ръка на момиченце, съобщиха от здравното заведение.

Детето на година и 10 месеца е прието за операция на 24 януари.

Момиченцето е оперирано същия ден от доц. д-р Павка Тричкова, началник отделение "Хирургия на ръка, реплантация и микрохирургия".

В резултат на техническа грешка, допусната още при приема на детето, интервенцията е извършена на лявата вместо на дясната ръка.

Още при срязването на кожата доц. Тричкова е установила това и веднага е възстановила минималния оперативен разрез.

Интервенцията не може да увреди пръста и ръката, посочват от болницата.

Назначената извънредна комисия е разследвала задълбочено случая и излезе с предложение до изпълнителния директор на "Пирогов" за налагане на административни наказания.

Комисията предлага доц. Павка Тричкова да бъде уволнена, а приемащият лекар д-р Даниела Паскалева и д-р Юлия Кирилова, асистент-оператор, да получат предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: лекаруволнениегрешка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
tinka преди 13 години
ako stava6e vapros za tvoeto dete niama6e taka da pi6e6.
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ходят на майната си, а не в чужбина. Там за такава грешка ще влязат в затвора. Става въпрос не само за кадърност и професионализъм, а за медицинска култура и лекарска етика и поведение.
192
2
 
4
 
! Отговори
малина преди 13 години
не трябва да се случва, но не трябва и да ги хулим много, и без тях не можем. Просто трябва от страна на докторите повече всеотдайност и хуманност към професията , повече да се образоват и да бъдат повече ЧОВЕЦИ.
191
3
 
2
 
! Отговори
Поручик Лукаш преди 13 години
Според доста форумни писачи докторите са алчни и некадърни занаятчии. Къде могат да се сравняват тези нещастници с примерно Стоичков, Азис или някоя моделка ? По доходи естествено .
190
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
да кадърните лекари са на терминал 1 и 2 на аерогарата.....ето д-р Радослав Петков радиолог замина за ....АЛБАНИЯ!!! защото му дават 3500евро заплата!Шефа на рентгена в правителствена болница също замина и то на правителствена болница, дето някой ще каже че заплатите са добри!Просто и ясно всичко кадърно заминава а тук остава лошия материал....доцентката е кадърно и тя ще замине бъдете спокойни!
189
3
 
5
 
! Отговори
не е това! преди 13 години
Нещо бъркаш или си лекар! Изобщо не са им малки заплатите, нито пък всички платени прегледи, за които не се издава документ и не се облагат с данъци. Малките РЗ са измислен и натрапен мит, защото като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече искат!А по случая, мисля, че доц. не е пряко виновна, а приемащия екип, защото грешно са записали в картона.Доцентката е оперирала по снети данни. Добре, че горе-долу навреме се е усетила.
188
3
 
6
 
! Отговори
това е! преди 13 години
Докато тези хора - лекарите не получат възможно най - високите заплати ще се молим Господ да ни пази от тях! не може човек, който лекува и буквално държи животи в ръце да всима по - малко от шофьор! Нямам нищо против другите професии, но замислете се само!
187
1
 
7
 
! Отговори
darcas преди 13 години
До 189 - забавно е нали, ама ако ставаше дума за твоето дете, дали щеше да ти е забавно. ***!
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ще става още по-лошо . Не знам , как е допусната грешката, но след години няма да имаме почти никакви лекари и сестри . Тогава това ще е ежедневие
185
4
 
4
 
! Отговори
Виц преди 13 години
Стария виц-Операционна,Главния хирург-Отрежете му левия крак!Туп на земята!-Абе,колеги,казах Левия!!Туп!-Ееее,крак казах!!!!!!
184
0
 
11
 
! Отговори
Осведомен преди 13 години
Доц. Тричкова е преглеждала детето няколко пъти. Факт е , че целият екип беше в шок, когато бащата на детето каза, че е оперирана здравата ръка. Това е!!!
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ujas 90 procenta ot komentirashtite sa absolutni kompleksirani ***... s tozi vi mantalitet do nikade nqma da stignete, puk posle pluite po toz i onq za polojenieto si
182
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доцент Тричкова е създател на катедрата по хирургия на ръката,правила е и прави чудеса,отрязани ръце е пришивала,случилото се е неприятно,но апълно поправимо.Плюещите я нямат никой в главата,освен ако са спасили повече ръце от нея
181
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че са направили грешка, направили са. Трябва да се разследва кой е сгрешил. Ама не плюйте толкова по Приогов, защото каквото и да ви се случи там първо тичате.
180
6
 
3
 
! Отговори
972 преди 13 години
sega stana li jsno koi e kalpav,ne cvetanov,doktorite si naviriha nosa i vzeha da bezobrazni4at.akosa samo tezi gafove dobe ama ne sa.
179
6
 
2
 
! Отговори
irina преди 13 години
da vi *** na intiligenciata bolni selenduri ma da fack bulgeria i vsi4ki seliani a dano niakoi kiorav doktor i pishkite vi da otreje po pogreshka jeni da va naprai
178
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕКА ЛЕНКОВ ДА СЕ ЯВИ ПО БНР И ДА СЕ ИЗВИНИ НА ХОРАТА СЪЩО ТАКА РАЗПАЛЕНО, КАКТО СЕ ПЕНЕШЕ ПО ПОВОД СРС В Г. ОРЯХОВИЦА. КЪДЕ МУ СА БАШ ЛЕКАРИТЕ КОИТО НЕ ПРАВЯТ ГРЕШКИ. И ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО ОПЛЮВА ЦВЕТАНОВ ЩЕ СЕ ПОДОБРИ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ. ЛИЧНИЯ МИ ЛЕКАР МИ ОТКАЗА НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ВАДЕНЕ НА ДВА КОНЕЦА ОТ КОЛЯНОТО, ЗАЩОТО ОПЕРАЦИЯТА МЕ Е ПРАВЕНА В ТОКУДА А НЕ В СЛ.
177
6
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
Станишев е виновен.
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление и по-зле ще става :(
175
0
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Този път адекватни действия от страна на контролните органи!