Външно: Не пътувайте в Египет

Летищата засега са отворени, комуникацията е затруднена
Обновена: 29 яну 2011 14:00 | 29 яну 2011 14:00,
46
Външно: Не пътувайте в Египет
МВнР предупреждава, че ситуацията в Египет се влошава. Снимка: БТА

Минитерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от
пътуване в Египет в близките дни

През изминалата нощ ситуацията в Египет се влоши. Цялата столица е блокирана от армейски части, по всички улици са разположени танкове и бронетранспортьори.

Комуникациите са  възстановени частично, но връзките са трудни, информират от Външно. Летищата в  страната засега cа отворени. 
Тази сутрин в столицата Кайро отново се събраха стотици демонстранти, които настояват египетският президент Хосни Мубарак да подаде оставка. Самият той в телевизионно обръщение съобщи, че разпуска правителството, но даде да се разбере, че няма да се оттегли. 

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Eгипетвъншно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
eeee.браво..тия най после загряха че имат някакви права и решиха да ги защитават...света не е вече същият...от както свят светува проблемите на човечеството са едни и същи...глад и безработица...и политиците така и не са решили проблемите на никого до днес...какво лицемерие от тяхна страна ...струва ми се че трябва да се наложи в световен мащаб друга форма на управление...тази е печаливша само за политиците...но нищо вечно няма и все ще се роди нещо ново.приветствам го
23
1
 
9
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Външно влезна ли вече във връзка с посолството ни в Египет? Защото доколкото разбрах, доста време не са имали контакт с посолството, а и най-вероятно все-още нямат.Колко българи има в Египет? Какво прави външно министерство за да опази живота им и ако поискат да ги прибере в България?
22
0
 
13
 
! Отговори
верно преди 13 години
Мъдреците от "външно" са прави-никакъв Египет,айде на Малдивите...цък Google earth,оп готово-там съм! :)
21
1
 
9
 
! Отговори
уффффф преди 13 години
Таман са бяя приготвил да одя у Египет ам,сега - баси за какво предупреждават - народа никъде не ходи а тези които ходят знаят кога да ходят там - Така е вързал и цъфнал та само за екскурзиики мисли -
20
0
 
2
 
! Отговори
Доктор Ох боли до ?? преди 13 години
А тебе не те ли прибраха?! Стой си барем зимъска у Карлуково!
19
2
 
10
 
! Отговори
пътуващ преди 13 години
Да бе ,ние сме се спукали да ходим до Египет..
18
1
 
6
 
! Отговори
Pisna mi!!!! преди 13 години
Nashite upravnici dagledat vnimatelno.javno idva novo vreme i na horata im pisva ot obeshtanija i...dalaveri.Bednostta moje da se svede do minimum ako ne se krade!!!! Da mu misli Borisov kakvo shte pravi zashtoto mi pisna ot "Stjagane na kolanite".Cel jivota samo stijagam i poveche nema nakude.GERB i raznite mu tam podrujnici, idva nova moment v istorijata, horata ne iskat poveche luji i bednotija. Mislete mu ako produljavate da vdiganet cenite, dohodite napolovina i pokupatelnata sposobnost 1/3
17
0
 
25
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Разликата между нашето външно министерство и американското е, че американците няколко дни преди безредиците предупреждават гражданите си да не пътуват, а нашето предупреждава, когато революцията е свършила.
16
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
а вие прибрахте ли си комунокоп**етата от там
15
1
 
3
 
! Отговори
до Dan преди 13 години
И ти ли си патил от тия,аз не можах да видя пирамидите от тея нахалници :)
14
1
 
6
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Май пак ще трябват въоръжени конвой на керваните с автобуси! А ако успеят да разкарат досадните "търговци" около туристическите обекти и човек успее да разгледа пирамидите без да му се налага през 10 секунди да казва "Ноу тенкс", и вместо да се наслаждава на древната архитектура да обяснява на чалмосан ездач на камила, че всъщност не му дължи пари защото е снимал пирамидите а не него с камилата - тогава подкрепям промените, но ми се струва невъзможно да стане!Какво прави нета, а?Вива революсион!
13
0
 
8
 
! Отговори
Я! преди 13 години
Я! Снимката е от Кайро!!!!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Дебил преди 13 години
Не разбрах как проамериканските кандидат управници ще оправят 80 милионен Египет и всички там ще забогатеят (като ние при костоф)???????????
11
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
От стотиците демонстранти ли? :)))))
10
1
 
2
 
! Отговори
ДО ДА-ДА преди 13 години
в столицата очакват повишаване на градусите особено вечерта,ако някой може да си го позволи, да не си взима двупосочен билет може да няма възможност да го използва
9
5
 
0
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
до 8:ако не кажат нищо-що не казват ,като кажат нещо -пууу хубу че ми каза....на такива като тебе им викам аз сърбог*з...
8
3
 
12
 
! Отговори
Възторжен преди 13 години
Не мога да не се възхитя на полезността на въпросното министерство. Човек аха се е наканил да тръгва съм Египет, въпреки че де що има медия информира от дни какво става там. Обаче, щом минитерството казва - ще седим тук. Честно, това е вероятно най нелепото министерство, което издържаме в България.
7
0
 
6
 
! Отговори
Да,да преди 13 години
В Момента в Хургада е 25 градуса,в Шарм-ел-Шейх-също 25! Тъй,че ако някой може да си го позволи-няма да съжалява!
6
3
 
31
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Лоша работа става там ... хората искат да махнат президента-диктатор, което само по себе си е нещо хубаво ... но ако на мястото на Мубарак не застане Ел Барадей, там съществува реална заплаха на власт да се настанят радикалните ислямисти, а тогава става страшно.
5
5
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 13 години
До 3:Доста си ограничен нали? Поредния развилнял се блогър!