Нови джаджи радват министрите

Получиха по един iPad, ще го ползват за документи
Обновена: 2 фев 2011 14:46 | 2 фев 2011 13:33,
190
Нови джаджи радват министрите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Министрите от кабинета си имат нови технически придобивки. Всеки от тях получи по един iPad на днешното заседание на правителството.

Компютърните джаджи били закупени с пари от държавната субсидия на партия ГЕРБ. Такива щели да бъдат купени и за депутатите от партията.

Таблетите обаче останали при главния секретар, за да могат да бъдат инсталирани програми и да бъдат свързани със сървъра на Министерския съвет.

"Идеята е поетапно да заменяме голямата част от документите, които на всеки Министерски съвет се ползват, от хартиен на електронен носител", разясни земеделският министър Мирослав Найденов. Той самият ползвал iPad от доста време.

Регионалният министър Росен Плевнелиев сподели, че е изненадан от подаръка, но пък изтъкна, че едва ли му е от голяма полза в работата.

"Не пиша писма, викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения, очаквам конкретни ангажименти, всяка седмица оперативки, срокове, побеля ми косата от това. Не вярвам, че този компютър ще ми помогне от тази гледна точка", заяви Плевнелиев.

Според него нещата се вършат с "контрол, ясни ангажименти и бой по каската, за да се движи нещо напред".
Министърът призна, че не е от хората, които са непрекъснато онлайн.

Икономическият министър Трайчо Трайков смята да използва подаръка за документооборот.

Военният министър Аню Ангелов каза, че също има такова устройство и че новото ще използва в Министерския съвет и за връзка с депутатите.

"Ще спестим хартия и ще помогнем да не се изсичат гори", убеден е пък здравният министър Стефан Константинов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: министриiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
1
 
! Отговори
дидо преди 13 години
Защото ние сме си за таковане бе хора!!!!!!!!! Колко и какво още трябва да търпим.До кога!!!!!.
189
1
 
1
 
! Отговори
дидо преди 13 години
Защото ние сме си за таковане бе хора!!!!!!!!! Колко и какво още трябва да търпим.До кога!!!!!.
188
1
 
2
 
! Отговори
iPad4e преди 13 години
нещо да си гледат и да разрешат с iPad-abtv.bg/videos/***/video/398971857-Za_zakonnostta_na_balkona.html
187
1
 
3
 
! Отговори
До № 185 преди 13 години
Напълно съм съгласен, взе ми думите от устата! Само ще добавя, че ако дадеш на селския *** един "Montblanc", шише мастило и един сак с хартия с водни знаци, едва ли ще напише "Престъпление и наказание".
186
2
 
3
 
! Отговори
Весела преди 13 години
Само ми е чудно как тъпоумните привърженици на ГЕРБ не могат да схванат, че държавната субсидия на ГЕРБ е взета от техните джобове.Че се и радват - що да не си ги похарчат тези пари... Ей, много *** народ сме.
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахахаха това за пестенето на хартия и спасяването на дърветата направо ме уби :D. Кой разрешава ползването на найлонови пликове за пазар? Кой ни пълни пощите с купища хартиени реклами??? Кой не може да осигури преработване на *** и специално на хартиените отпадъци?? Лелел колко са безсрамни думи нямам просто ...
184
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Как въобще можеш да кажеш, че няма пари за пенсионерите, които изнемогват и същевремвнно да харчиш за такива глупости??? Ако ще пестят хартия има много по-евтини варианти, ако щат и нетбук с андроид.
183
1
 
4
 
! Отговори
gotin преди 13 години
e to si trqbva6e da imat, tai i tai darjavata e nared i vs e ok za6to da ne im kupqt, naroda neka si gladuva i iznemogva puk te da si har4at ei taka pari 6toto na nqkoi deputat lapeto mu iskalo iPad.Mejdy drugoto dalaverata e sas predstavitelstvoto na APPLE v bulgaria te sa namazali kato cqlo !!!
182
1
 
16
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Теа не могат да говорят и пишат а "тблети" им купили! Таблетки с магнезии им трябват и пак не е сигурно, че ще помогне - такава е простотията министерска, депутатска, партиина...Учители по БГ език и култура за теа опинци.Президенти, премиери, културни министри, народно събрание - Като ги гледам и слушам иде ми да реваааа... ПОМОООООЩ!
181
3
 
9
 
! Отговори
Toни преди 13 години
Как не ги е срам!Пари за заплати и пенсии няма,но за скъпи джаджи-бол.Продължавайте да им се радвате.Защо ли още ги търпим???
180
3
 
9
 
! Отговори
морски вълк преди 13 години
Казаха по БТВ, че държавата е платила 1400 лева за всеки таблет. Това е поредната далавера ,и то е ясно. Тези таблети струват около 100 долара в Китай и като сложим транспорт и мито и ддс , излизат макс. -250 лева на брой. Кой ли е намазал от разликата?
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да са им честити на дечурлигата на депутатите които ще ги ползват. Само най-доброто за тях - 3G, максимално пространство за съхранение на повече виртуални "листове" и т.н. Явно не са им проблем парите за разлика от повечето хора които се чудят как да свържат двата края. Моите поздравления, нямам думи просто!
178
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО БРАВО МИСЛЯТ ЗА НАС СПЕСТЯВАТ ОТ ХАРТИЯ
177
2
 
14
 
! Отговори
Марти преди 13 години
до 176"държавната субсидия на партия ГЕРБ"ГЕРБ е отделана държава ли ,бе калтак ***?Всички пари за всички гнусни политически партии излизат от нашия джоб..А такива *** като теб са достойни само за съжаление....
176
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди да плюете обърнете внимание, че нпадовете не са купени с държавни пари, а с такива на партия ГЕРБ.
175
1
 
12
 
! Отговори
Chris преди 13 години
Падовете са 151 броя на цена 1400лв без ДДС, не знам как ги изчислихте 30 000лв, при положение, че най-простата сметка показва обща цена над 200 000лв без ДДС. Горките депутати..
174
1
 
7
 
! Отговори
kleopatra преди 13 години
E, tva nai veroqtno 6te sa im podarucite za dne6niq praznik''PETLIOV DEN'',kakto i za drygiq(.........), koito se praznyva dnes-to4no kato za tqh e!
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"контрол, ясни ангажименти и бой по каската, за да се движи нещо напред"... prosto kefi, danp i v deistvitelnost deistva s takiva metodi
172
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
А НЯКОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ ЛИ СЛЕД 1-2 МЕСЕЦА КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАДОВЕ И ДАЛИ СЕ ПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ?
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парите от контрабандата се превръщат в подаръци.