Възобновяваме делото срещу Либия заради сестрите?

За това призова бившият правосъден министър Миглена Тачева
25 фев 2011 07:00, Красимир Ангелов
93
Възобновяваме делото срещу Либия заради сестрите?
Снимка: Булфото

Прокуратурата в България трябва да възобнови делото у нас срещу мъчителите на медицинските сестри в Либия, които бяха несправедливо осъдени за СПИН заразата в Бенгази.

Това е категоричното мнение на бившия правосъден министър Миглена Тачева пред "24 часа", след като стана ясно, че либийският й колега Мустафа Мохамед Абделджалил е обвинил режима на Кадафи за смъртоносната СПИН епидемия отпреди 10 г.

Премиерът Бойко Борисов обаче призова за сдържаност по адрес на Кадафи, поне докато не евакуираме всички българи от Либия.

“Продължавам да твърдя, че такъв рекет, какъвто Либия и лично Кадафи направи с българските медици, няма в ХХI век. Спасяването им струва на България над $130 млн., които буквално Кадафи ни ги открадна", изрази мнение министър - председателят.

Делото за мъченията на българските сестри в Либия е спряно, съобщи преди ден софийският градски прокурор Николай Кокинов. Причината е, че към този момент няма отговор на наши съдебни поръчки до властите в Триполи.

В няколко молби Националната следствена служба поискала конкретни данни за либийските офицери и местонахождението им, но напразно.

"Безспорно е, че е имало мъчения. Но не можем да повдигнем обвинения, без да сме събрали всички лични данни", каза Кокинов.

Делото бе образувано в началото на 2007 г. за принуда с цел изтръгване на показания. У нас като свидетели бяха разпитани сестрите, журналисти и дипломати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен, има си нормални дипломатически подходи и аргументи, чрез които България спокойно може да откаже отношения с Либия, и дори да мотивира отказа си. Не трябва да имаме нищо общо с такива безумни страни. Целият свят трябва да го отхвърли, и да не ги признае за легитимни държави....Но, виждате какво става, заради единия петрол, европейците се надпреварват кой да му стане *** на Кадафи ....
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За жалост, все още има доста страни с диктатури, няма как да не проявяваме абсолютно фалшиви и лицемерни 'нормални' отношения с тях... Историческа ирония, чак гротеска...Надявам се поне обикновените либийци да разберата каква е истината .... Че преди време като гледах по телевизията как скандират, че искат смърт за нашите сестри ... направо ми става жал и за самите тях.. Който им посочи Кадафи, за него ще искат смърт...Но все пак България трябва официално да замрази отношенията си с Либия.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Бойко, за какъв рекет думаш ?! Берлускони ближе *** на Кадафи заради петрола, а ти се правиш на ортак с Берлускони! Големите мъже сте и двамата! Не се излагай! Пука ти на шапката на тебе за рекета .... 8 съсипани медици, и 400 съсипани деца .... нямат никаква стойност пред политиката, стратегията, властта, парите и интригантството, PR-a и т.н.!Как така ти си пръв приятел, с гъзолизач на Кадафи, а си против Кадафи ?!?
82
0
 
2
 
! Отговори
88 преди 13 години
hora za6o ima tolkova zloba mejdu nas vsi4ki koito sa rabotili v 4ujbina znayat ,4e ne e lesno
81
0
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 13 години
Тия обаче НЕ СА !!
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия.........ги освободиха,платиха и т.н.Сега като искат САМИ да си плащат и да съдят!!Вече има демокрация в Либия!Аз,като данъкоплатец ,НЕ ЖЕЛАЯ да се плаща от моите пари!Всички знаем,какво правят НЯКОЙ българки като са в чужбина!Има и свестни жени!!!
79
1
 
2
 
! Отговори
ина,т преди 13 години
Като Юда сте вие като Юда,тука всички които мрънкате и плюете.Готови сте и маика си да продадете за жълти стотинки.
78
4
 
4
 
! Отговори
хехе преди 13 години
ДО 75 ТИ СИ ЧОВЕК БЕЗ КАПКА МОЗЪК.А КОЛКОТО ДО СЕСТРИТЕ НИ ОМРЪЗНА ВЕЧЕ. КОЛКО ПАРИ ИЗТЕКОХА ПО ТЯХ И СЕГА ПАК ПРЕТЕНЦИИ прав си,много пари и опрощаване на дългове отидоха по сестрите,и като че ли вече взеха да изнагляват!!!
77
2
 
4
 
! Отговори
66666 преди 13 години
ДО 75 ТИ СИ ЧОВЕК БЕЗ КАПКА МОЗЪК.А КОЛКОТО ДО СЕСТРИТЕ НИ ОМРЪЗНА ВЕЧЕ. КОЛКО ПАРИ ИЗТЕКОХА ПО ТЯХ И СЕГА ПАК ПРЕТЕНЦИИ
76
0
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Бившата съпруга на палестинския лекар Ашраф Ал Хаджудж - Оля Мегова работи в Държавен фонд "Земеделие". Най-известната представителка на плевенската фамилия мошеници е експерт в сектор "Договориране" към отдел "Прилагане на мерки за развитие на селските райони".
75
3
 
3
 
! Отговори
СТИГА!НАЛИ ОЖИВЯХА! преди 13 години
СТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!СТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!СТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!СТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!СТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!СТИГА С ТИЯ СЕСТРИСТИГА С ТИЯ СЕСТРИ!А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? А КЪДЕ Е ОНЯ ПЕЗВЕНК АШРАФ? КОЙ ЛИ ГИ ПОДКОКОРОСВА ОТНОВО ДА МЪТЯТ ВОДАТА, С НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ!
74
2
 
12
 
! Отговори
референдум! преди 13 години
Всички които са съгласни да има дело,разходите да се покрият от техните данъци!Това ще са пари хвърлени на вятъра и някакъв % в джобовете на политиците!
73
0
 
9
 
! Отговори
balgari преди 13 години
Hubavo e da si vzemem obratno parite i ot Libija , i ot sestrite !!!!
72
3
 
16
 
! Отговори
... преди 13 години
ЛИБИЯ НЕ Е СТРАНА ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. ВСЕКИ КОЙТО РАБОТИ ТАМ Е ИЗМЕННИК. ИМА ДРУГИ СТРАНИ ... КОЙ ВИ КАРА ДА ХОДИТЕ И ДА РАБОТИТЕ ПРИ ТЕЯ ***? :@
71
4
 
13
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
Отново "на умряло куче нож вадим".Най -страхливите отново най- смели...Не се ли срамувате от манталитета ни ?Защо сега , защо не преди година ,две ?
70
1
 
18
 
! Отговори
българския народ преди 13 години
Миглена Тачева АКО ТОЛКОВА И Е ЗОР - ДА ВОДИ ДЕЛО, НО НИЕ НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ - СТИГА !!!
69
4
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
И кой го пише! Поредния червен ***?Не става... Много сте нагли, ей!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДЕЦАТА ДИ ДА ИЗПУКАТ ОТ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ!!!Както си отиде жена ми, без да е била в Либия!!!!!!
68
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
До 66: ТИ МАРШ В КАНАЛИЗАЦИЯТА!
67
2
 
8
 
! Отговори
.). преди 13 години
Васили кое ти прилича на мародерств ? България да си иска откраднатите пари ? Навярно имаш собствени причини да мислиш така , просто не ти харесва когато някой си търси откраднатите чрез хитруване пари , например ЕС от фалиралата ти държава византийски *** ...
66
6
 
13
 
! Отговори
До 70 преди 13 години
"Гурбетчийо",ти откъде знаеш,че няма освидетелстване за следи от физически мъчения?Не си ли чувал сентенцията "Уважавай себе си, за да те уважават и другите"?Толкова злоба,презрение и черногледство към собствената си страна,каквото ръсиш ти в твоите постинги,май не се забелязва в писанията на никой от останалите участници тук. Знаеш ли какво означава това?Който демонстрира омраза и презрение към собствената си общност,всъщност мрази и презира себе си,като изразява тези чувства по косвен начин.