Седем души на час напускат България

До 2030 г. половината от населението ще са роми, твърдят експерти
Обновена: 13 апр 2011 22:21 | 13 апр 2011 22:16,
652
Седем души на час напускат България
Българите в чужбина също да се преброят настояват експерти. Снимка: Булфото

През 2030 г. половината от населението в нашата страна ще е българско, а другата половина - ще са турци и роми, ако се запазят демографските тенденции, очертани в сегашното преброяване на населението. Това прогнозира проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. 

Населението на България е намаляло през последните 22 години - от 1988 г. насам, с 1 642 000 души, като тогава българското население е било близо 9 000 000.

Това показва, че годишно населението на България е намалявало със 75 000 души, или всяка година е "изчезвал" по един град с население като Благоевград, коментираха още експерти от Центъра за демографска политика. 

"7 души на 1 час напускат страната ни", заяви от своя страна и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата

Той цитира данни на ООН, според които след 2040 г. населението в страната ни ще бъде максимум 4 500 000 - 5 000 000, като половината от него ще бъде "българско застаряващо население, а останалото - ще са роми".

Експертите алармираха, че от сегашното преброяване нямало да се разбере колко са ромите и турците в България.

От Центъра за демографска политика предложиха да се направи опит за преброяване по интернет на всички българи в чужбина, за да се установи в кои страни са големите центрове с наши емигранти и каква е тяхната професионална реализация.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


652
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
557
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
575, мога да ти посоча не един, а няколко българи, които с честно изкарани пари са си купили апартамент(на кредит, разбира се, но това и на Запад е нормата).
556
2
 
5
 
! Отговори
до 575 преди 13 години
Ами момче, ти ако разчиташ само на гимназиалното си образование. Познавам точно такъв човек, който за 4 години работа от ЗАПЛАТА, която е около 2000 лева си купи апартамент и точно БМВ. На изплащане разбира се, но едва ли в Австрия някой успява да си купи БМВ без кредит
555
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
#571,писал съм, че ми е било трудно в чужбина и че са обиждали децата ми в училището и те не са били по-щастливи от техните връстници в Българияне съм писал че някой се е подигравал с мен или са ми се качвали на главатазабравил ли си майчиния си език?
554
0
 
8
 
! Отговори
До 574 преди 13 години
Абсолютно си прав. В България има най-много скъпи лимузини на глава от населението. Виждал ли си обаче кой се вози в тях? И още, колко години трябват на един средностатистически българин, за да си купи Мерседес?
553
0
 
16
 
! Отговори
cinik преди 13 години
Вместо да броят, да земат да мислят схеми за задържане на хора в България.А междудругото, аз издържам 2-*** пенсионери дето да са си заминали до сега от глад и болести с тези малки пенсии. Срамота - хора с 30 годишен стаж, за какво, за тез маститите дето придърпаха всичко към себе си.Та като обобщение, в България не са останали силиконки и крадци на коли - а "*** и глупав" народ дето трае и избира мошеници да го управляват. *** в това отношение са много удобни, да простите за расизма.
552
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва са пълни простотии ... Прогнози - баба ми
551
16
 
9
 
! Отговори
до 573 преди 13 години
Комплексите ви хора ще ви съсипят! Съберете 300 лева, идете за един уикенд в Италия, Франция, Австрия и разгледайте добре и ще видите, че не е кой знае колко по-различно от тук, хората и там са преуморени от работа, със сълбоки сенки под очите, карат малко по-хубави коли от нашите, но лимузини почти не се забелязват. Може да получават около 2000 евро, но халбът е 2,50 евро. Тук Заплатата може да е по-малко от 500 евро, но хлябът съответно е 50 цента. Не си създавайте впечатления от телевизията
550
2
 
19
 
! Отговори
до 572 преди 13 години
Посочи ми трима, не, двама, не ЕДИН българин, който живее и работи в България и от заплатата си си е купил апартамент и чисто ново БМВ. Но не някой от новите "бизнесмени", ами някакъв честен човек, който не се занимава с далавери, не укрива данъци, не източва ДДС и т.н. За това става въпрос: в България не може да се просперира с умения и труд, ами с престъпления и измама. Хората, които имат малко по-висок морал от това - бягат в нормалните държави.
549
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България е рай! Стига сте писали глупости! *** дето ревете, че не ви харесва напускайте! Тук си е супер! Какво искате толкова не знам. След като имате компютър и пишете тук значи имате пари поне за храна и колкото да си плащате сметките. Какво повече искате? Да не си мислите, че в Германия хората всичките в палати живеят и, че БМВ-та карат? Дори тук скъпите коли са повече отколкото във Франция и Италия. На който не му харесва- ВЪН!
548
4
 
18
 
! Отговори
до 570 преди 13 години
това че сме емигранти не ни прави по-малко българи. евреите и арменците живеят, едните от хилядолетия, другите от стотина години, разпръснати по цял свят. това не ги прави по-малко евреи или арменци. аз няма да се върна в българия, докато там не се установи нормален порядък и не се създаде силно гражданско общество, което е коректив на самозабравилата се власт. не съм сигурен дали ще доживея това време. отказвам да храня с труда си българската мафия. по-добре да изплащам своето БМВ в чужбина.
547
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
569, бързаш с генерализациите и разичташ на някакви *** стереотипи.Колко жени имат силиконови цици в България и колко мъже крадат коли(или изобщо се занимават с нещо незаконно)?МАЛКО СА. Аз съм студент и живея в Студентски град - жени със силиконови цици се виждат много рядко, а хора, които да си изкарват пари незаконно НЕ познавам, а познавам ОТБЛИЗО много млади българи(все пак е Студентски град)...Стига с тъпите стереотипи!
546
4
 
11
 
! Отговори
565 преди 13 години
А доколко отношението към теб е различно в чужбина - нормално е. Навсякъде ще те гледат като чужденец, какъвто всъщност си, но това дали ще ти се подиграват зависи изцяло от теб. Аз живея от много години извън България, в САЩ и Западна Европа, не съм позволил на никого да ми се качи на главата. Когато някой започне да се самоизтъква с националната си принадлежност, обикновено им казвам, че нямаме никаква лична заслуга за това, къде сме родени. Важното е какво сме направили от себе си.
545
1
 
5
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
Ас не мога да разбера кво става с Българският народ!!! тука такива коментарий има че за такова и Израел с камани ще те убият на улицата като предател на собствения си народ. или то това турци и *** го пишат че по бързо Българите да емигрират и сраната да остане в тяхните ръце!!???
544
3
 
10
 
! Отговори
565 преди 13 години
Ами върни се в България тогава. Синът ти ще започне да краде коли или да продава наркотици, защото така се забогатява бързо в България, а дъщеря ти ще си сложи силиконови цици и ще се мята по вратовете на дебели чичковци от парламента за жълти стотинки. Това са съвременните идеали за българското подрастващо поколение. Там думи като образование и кариера са табу. Онези които искат образование и кариера са на Запад.
543
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 558. ти си *** и предател. махаи се по бързо от тази държава България няма нужда от такива като теб. и заради такива кото тебе положението е такова.
542
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
558, просто въпрос на различни ценности за това кой как иска да живее. А не разбирам защо според много хора повечео патриоти са някакви "фалшиви патриоти", "лъжепатриоти", "лъженационалисти", "лъже родолюбиви" и прочие измислици.Може би проектирате собствената си омраза към българите върху други хора по този начин.
541
1
 
11
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
мъчно мие за България но за тази ситоация сте виновни вие господа Българи. вие бягате от проблемите а не се опитвате да ги решите! трябва да има повече патриотизам търпение и борба с ***. защото *** и *** са най големият проблем за страната. ако утре *** изчезнат то България ще се превърне в раиски кът със три пъти по голяма заплата със три пъти повече инвестиций повече туристи и т.н. обаче това зависи от вас. не да бягате като мошки с потъващ кораб а да се борите..........
540
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изпил съм горчивата чаша на живота в чужбина. Не само на мен ми беше тежко и на децата не им беше лесно в училище където другите деца ги обиждаха. Да те бяха нахранени и имаха хубави дрешки, но не бяха по-щастливи от връстниците им в България.
539
4
 
2
 
! Отговори
до 560 преди 13 години
на мен не ми трябва да успявам където и да е, на мен ми трябва една бизнес сграда да прибирам тлъсти наеми. Баламите да успяват(работят), не аз!
538
0
 
6
 
! Отговори
Mirko преди 13 години
На 18 Април организираме 29-ти протест Срещу безобразното поведение на държавата и банките в условие на криза. От 12 часа в София, пред БНБ ще декларираме искания за законодателни промени, с цел защита на гражданите и фирмите от финансови институции. От 14 часа в съда ще се гледа обжалването ни на решението на българска комисията, че липсва картел м/у банките. ДА СИ ПОМОГНЕМ ЗАЕДНО !