Седем души на час напускат България

До 2030 г. половината от населението ще са роми, твърдят експерти
Обновена: 13 апр 2011 22:21 | 13 апр 2011 22:16,
652
Седем души на час напускат България
Българите в чужбина също да се преброят настояват експерти. Снимка: Булфото

През 2030 г. половината от населението в нашата страна ще е българско, а другата половина - ще са турци и роми, ако се запазят демографските тенденции, очертани в сегашното преброяване на населението. Това прогнозира проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. 

Населението на България е намаляло през последните 22 години - от 1988 г. насам, с 1 642 000 души, като тогава българското население е било близо 9 000 000.

Това показва, че годишно населението на България е намалявало със 75 000 души, или всяка година е "изчезвал" по един град с население като Благоевград, коментираха още експерти от Центъра за демографска политика. 

"7 души на 1 час напускат страната ни", заяви от своя страна и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата

Той цитира данни на ООН, според които след 2040 г. населението в страната ни ще бъде максимум 4 500 000 - 5 000 000, като половината от него ще бъде "българско застаряващо население, а останалото - ще са роми".

Експертите алармираха, че от сегашното преброяване нямало да се разбере колко са ромите и турците в България.

От Центъра за демографска политика предложиха да се направи опит за преброяване по интернет на всички българи в чужбина, за да се установи в кои страни са големите центрове с наши емигранти и каква е тяхната професионална реализация.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


652
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
0
 
6
 
! Отговори
до 539 преди 13 години
щеше да е хубаво, ако България се превръщаше в САЩ. Горчивата истина е, че България от 65 години е копие на съветско-комунистическата а сега постсъветско-олигархичната клоака със столица масква. Там е първопричината за всички нещастия в България.
536
0
 
10
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Дай боже повечко цигана да тръгнат на някъде, най - добре към Индия
535
2
 
16
 
! Отговори
до 556 преди 13 години
Несъмнено, който е кадърен се справя (някак си) и в България. Само че, най-успелите хора в България са обиконвени престъпници. Като новия 26-годишен собственик на Кремиковци. Такова нещо в нормална държава никога няма да се случи. А който е кадърен, гарантирано ще успее на Запад много повече от колкото в България. Вскички велики Българи на последния век са намерили реализацията си извън България. Въпросът е, колко е ценен за индивида слепия патриотизъм и дали не сме по-българи извън България.
534
3
 
7
 
! Отговори
2040 г, не по Оруел преди 13 години
България е разпокъсана между съседните държави. Българите са се оттеглили по високите части на Рила,Пирин и Стара планина и живеят в малки гарнизони пътищата до който са минирани .Военната служба е задължителна за мъжете, докато навършат 45 години и 40 за жените. Безпилотни дрони кръжат над малкото останали ниви и пасища и избиват бандите ***, които се опитват да си осигурят храна. София е обсаден град със някакви следи от централна власт. Парламента заседава усилено дали да има Белене......
533
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОК ти бъди възрожденец/ка а аз ще се наслаждавам на живота си далеч от БГ. Ще отглеждам децата си в нормална държава и ще помагам на родителите си да изживеят старините си достойно. Играта на моралисти-възрожденци-родолюбци оставям на другите. Тъжно е знам, но живея веднъж и смятам да живея спокойно, щастливо и нормално. Писна ми от престорен патриотизъм и саможертви. Нищо лично. Всеки има право на избор
532
1
 
3
 
! Отговори
от 548 преди 13 години
549, то хубаво това било положението в България, но първо - ти представяш СУБЕКТИВНО мнение за положението в България и второ - положението в България може да се промени по разнообразни начини много много бързо.
531
13
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ преди 13 години
ТЕЗИ ЦИФРИ СА ИЗМИСЛИЦА.Които е кадърен, се справя и тук.А иначе мишките първи напускат потъващия кораб.На нас не ни трябват.Ние БЪЛГАРИТЕ ще пребъдем!
530
1
 
14
 
! Отговори
ZAX преди 13 години
Най-големият бич на днешните общества е мултикултурната толерантност. Питайте германци, французи, белгийци,австралийци и т.н.
529
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е имало нужда от визи - хората са били много бедни и неграмотни, не са могли да си платят превоза през граница. Даже и да успеят да стигнат, няма как да говорят езика и са били убивани в затворите.
528
0
 
1
 
! Отговори
Da! преди 13 години
Speshna smiana na pravitelstvoto !Novo prvitelstvo samo s predvaritelno izgptven nov plan za nov zakon. Vsiako levche dadeno ot socialnite za giganite da otide za programata " BALGARITE V BALGARIA"
527
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През деветнайсти век не е имало работни визи и шенгенски ограничения и се чудя защо тогава Българите не са се преселили в Австро-Унгария, Франция, Италия и Германия. Или ние днес сме много хитри комбинатори или сме просто жалки страхливи мижатурки.
526
2
 
5
 
! Отговори
sos преди 13 години
"До 4 г. затвор за журналисти, подбуждащи към омраза 198 13.04.2011 15:55За насаждане на дискриминация е предвидено и обществено порицание"
525
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България винаги е имало народни изедници - бирници, партизани, комунисти, мутри, монополисти и всякаква ***. Ние трябва да се борим за нашата чиста и свята република - всеки ден и всяка минута да сме готови да умрем ако някой тиранин се опита да ни отнеме свободата.
524
3
 
9
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
До 548Просто съм реалист. Това в положението в България, да не би да лъжа за нещо?Немците идвали в България за опит макар и на по ниско възнаграждение.Абе ей хората в България живеят в пълна мизерия и "умират от глад" той ми говори за опит с по ниски възнаграждения.
523
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стоянов, бягай да се асимилираш сред германците или там където си и остави малкото останали българи намира.От някъде да се появи нещо положително и ти веднага гледаш да го затапиш с българофобията и черногледството си.
522
4
 
11
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
До 545Какво ще реализираш тук ?Не пиши смешки.Ония 240 търбуха в парламента чакат точно такива като теб, да дойдеш да се реализираш тук че да има какво да крадат.
521
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
543, Сега съм сам в стаята. Като се поогледам наоколо, не само вярвам, че са 7, а си мисля: дали не са 17. Близките ми са в чужбина.
520
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дълги години работя с немски висококвалифицирани специалисти и бях много изненадан от тяхното желание да работят една-две години в Холандия, Франция и дори у нас на заплата много по-ниска от тази която им дават в немско. Обяснението им беше че така ще натрупат много ценен опит които след това ще им се изплати.Ние трябва да мислим по същия начин, като немците, или като възрожденците, да ходим и да събираме опит и знания, и после да дойдем в родината си и да реализираме натрупания капитал тук
519
2
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Турците са работливи хора и съвестни граждани. Плащат своята дан на държавата като всички останали! Само не и братчедите! И по тази причина, те са на същия хал като нас! Така, че по-хубаво си направете ревизия на чувствата и решавайте кой в тая държава има права и отговорности и кой само права?! Май и децата ще обяснят ясно кой кой е!
518
4
 
9
 
! Отговори
ор преди 13 години
Тоя, Красимир Каракачанов, дали не е имал в предвид, излизащи от страната ни? Май да. Кой му е каза, че "7 души на 1 час напускат страната ни", излезли без намерение да се връщат! Анкетирал е всеки излизащ? Това е върха на тъпотията му. По нея, до 2030 година, един човек няма да остане тук!