Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!

Гълъбин Боевски вече е с повдигнато обвинение за дрогата
Обновена: 14 дек 2011 14:52 | 14 дек 2011 10:50,
146
Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!
Снимка: Reuters

Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу Гълъбин Боевски, което беше арестуван на 26 октомври на летище „Гарульос“ с 9 кг кокаин в багажа.

Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести, тъй като е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до съда. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора, където се намира.

„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се олимпийският ни шампион.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото“, сподели още Боевски.

Още по темата

По думите му не е проблем, че се намира на такова „гадно място“, а че е невинен и е между такива хора.

Той не се притеснявал, че спи на „кофти място“ или пък, че яде лоша храна, тъй като цял живот бил по спортни училища.

"Нищо по-различно не се случи в деня на залавянето ми – ден като ден. След три поредни полета в този паметен ден искахме да се върнем в България. След като ходихме на обяд,  детето поиска сладолед и тогава пристигнаха хората от полицията на летището със значки“, разказа Боевски за фаталния ден на ареста му.

След това са го извикали в една стая и тогава разбрал, че „нещо не е както трябва“.

„В една стая ме попитаха:  “Това вашият багаж ли е? Бях спокоен, защото знам, че нищо не съм направил.
Човекът взе нещо остро и каза: “Сигурен съм, че тук има нещо, защото кучето надуши. Промуши се и извади от подплатата нещо", обясни нашият спортист. 

След това го хвърлят в затвора, а след това 2-3 дни е бил в изолатор. Сега килията му е за 6 човека, но вътре били 11 души.

„На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, разказва Боевски. 

Първите дни след задържането му бил в невероятен шок. Жена му му донесла доста книги, които вече изчел.

Ежедневието на Боевски започва в 8 сутринта, когато можело да се разхождаш до 11. След това от 11-13 ч. обядвал и до 16 ч. можело пак да се разхождаш.

„През това време спортувам, правя лицеви опори, за да се откъсна от тази ситуация“, разказа още Боевски.

„Каквото и да прецени съдът, вината на един човек е в неговото съзнание. Аз знам, че нямам вина. Единственото, за което мисля, е колкото може по-бързо да свърши този кошмар“, надява се олимпийският ни шампион.

Българският адвокат на Боевски обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони. Такива конкурси се провеждали на 15 години.

По думите на Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

 

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на турнира.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква...Гъци, за *** ли ни имаш ти бе?
140
0
 
3
 
! Отговори
ВАРНА преди 12 години
ми да 10 КИЛА САК ДАСИ КУПИ Е ТОЯ НА ИСТЕНАСЕ СЕ *** САС ХОРАТА
139
1
 
3
 
! Отговори
kokain boevski преди 12 години
evala strahotno,napravo strahovito tup si
138
1
 
1
 
! Отговори
gugudka petrova преди 12 години
triabva da izgnie6 tam.ne za6toto sme heitari a za6toto si misli6 4e horata saglupavi.bil olimp 6amp.a kolko puti posrami bulgaria s taia zob.a sega za vseki slu4ai prekarva6 belo taman pozorati da e pulen.nai malkiati problem e kak te tretirat tam be,no ti si tolkova tup 4e edvali moje6 da go asimilira6
137
0
 
5
 
! Отговори
Marry преди 12 години
"Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион" - Tova mi e lubimoto izrechenie ot cqloto mu intervu.
136
0
 
2
 
! Отговори
edikoisi преди 12 години
gulubine mnogo si tup.gulubin gunkata trebva da ti vikat.ot dosta vreme se pravi6 na gangster.kaji na horata kak idva zlatko da trenira pri teb .ohranite ne6tata........no ti kato edin otiavlen *** sega se ovurta6 v luji tova samo dokazva kolko si tup.
135
0
 
2
 
! Отговори
edikoisi преди 12 години
samo neznam toia za tupi li ni misli.tova ne e bulgaria priatel.vsi4ki znaem 4e si vinoven
134
0
 
8
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Тоя мухал май си мисли, че всички са *** като него ! Кой би сложил стока за милиони в на някой сака.. ?! Кой би си купил сак тежащ 10 кг. ?! Отвратително е, че тази отрова е била предназначена за нашите деца ! МАКСИМАЛНА ПРИСЪДА !!!
133
0
 
18
 
! Отговори
МУЛЕ преди 12 години
ВИНОВЕН НА 120 % . ЯВНО НАИСТИНА СИ Е МИСЛИЛ, ЧЕ ЩЕ ГО НОСЯТ НА РЪЦЕ И ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ ЩЕ Е БЕЗНАКАЗАНО. ГНИЙ МРЪСЕН ДОЛЕН НАРКОТРАФИКАНТ !!!!!!!!
132
0
 
15
 
! Отговори
тр преди 12 години
много си вярвя тоя грозник
131
0
 
9
 
! Отговори
До 133 преди 12 години
Между чекирането и получаването?Разпаря се подплатата,слагат се 9 кг дрога и пак се зашива. Въпросът е кога дрогата ще се извади обратно.
130
16
 
3
 
! Отговори
До възмутените преди 12 години
А вие знаете ли какво се случва с вашия багаж във времето между чекирането и получаването ?
129
0
 
19
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Абе хора, кажете къде е тоя магазин и аз да си купя един куфар. Ама, ако може в моя да сложат пари вместо кокаин.
128
0
 
22
 
! Отговори
АА преди 12 години
Айде мойто момче, стискай зъби да издържиш. Пък за коледа може и да се прибереш. Е, ще е след 20 - 30 години, ама като ти е толкова акъла, какво да се прави.
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олимпийски си бе......дигнал си повече железо от некой друг.... и ква полза ?Аман от разни спортисти, имащи се за висша класа и много над обикновените хора кат спечелят някое цветно железо да им украсява гърдите.
126
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най го ядосвало ,че го третирали като трафикант а не като олимпийски шампион-Боже мили тоя човек май е почнал да се чалдисва.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо неможе да се коментират другите теми
124
0
 
20
 
! Отговори
а преди 12 години
Гълъбинчо, правиш се на улав, но панделата и свързаната с нея "богата" програма със сексуални "изненнади" няма как да ти се размине.
123
0
 
2
 
! Отговори
qwer преди 12 години
dnes.bg/obshtestvo/2008/04/21/uchiteli-vikat-gylybin-toi-prashta-prislujnica-pol-redovno-s-pishtov.50
122
6
 
16
 
! Отговори
Пламен Тенев преди 12 години
Тоя май ще замести проститутките от Либия,който ни костваха 550 мил.долара.Жалко ,че не са го пипнали в Малайзия-там режат глави за трафик.

Спонсорирани публикации