Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!

Гълъбин Боевски вече е с повдигнато обвинение за дрогата
Обновена: 14 дек 2011 14:52 | 14 дек 2011 10:50,
146
Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!
Снимка: Reuters

Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу Гълъбин Боевски, което беше арестуван на 26 октомври на летище „Гарульос“ с 9 кг кокаин в багажа.

Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести, тъй като е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до съда. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора, където се намира.

„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се олимпийският ни шампион.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото“, сподели още Боевски.

Още по темата

По думите му не е проблем, че се намира на такова „гадно място“, а че е невинен и е между такива хора.

Той не се притеснявал, че спи на „кофти място“ или пък, че яде лоша храна, тъй като цял живот бил по спортни училища.

"Нищо по-различно не се случи в деня на залавянето ми – ден като ден. След три поредни полета в този паметен ден искахме да се върнем в България. След като ходихме на обяд,  детето поиска сладолед и тогава пристигнаха хората от полицията на летището със значки“, разказа Боевски за фаталния ден на ареста му.

След това са го извикали в една стая и тогава разбрал, че „нещо не е както трябва“.

„В една стая ме попитаха:  “Това вашият багаж ли е? Бях спокоен, защото знам, че нищо не съм направил.
Човекът взе нещо остро и каза: “Сигурен съм, че тук има нещо, защото кучето надуши. Промуши се и извади от подплатата нещо", обясни нашият спортист. 

След това го хвърлят в затвора, а след това 2-3 дни е бил в изолатор. Сега килията му е за 6 човека, но вътре били 11 души.

„На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, разказва Боевски. 

Първите дни след задържането му бил в невероятен шок. Жена му му донесла доста книги, които вече изчел.

Ежедневието на Боевски започва в 8 сутринта, когато можело да се разхождаш до 11. След това от 11-13 ч. обядвал и до 16 ч. можело пак да се разхождаш.

„През това време спортувам, правя лицеви опори, за да се откъсна от тази ситуация“, разказа още Боевски.

„Каквото и да прецени съдът, вината на един човек е в неговото съзнание. Аз знам, че нямам вина. Единственото, за което мисля, е колкото може по-бързо да свърши този кошмар“, надява се олимпийският ни шампион.

Българският адвокат на Боевски обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони. Такива конкурси се провеждали на 15 години.

По думите на Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

 

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на турнира.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
24
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Абе днес.бг. обяснете ми това което сте изписали тук от къде е ? Прилича ми на интервю,че този палангозин като е в затворът как ги дава тези интервюта бе, или вие се явявате адвокати на дрогираната му фамилия и пишете защитата му ? Дълбоко се съмнявам това безмозъчно човече да му се разрешава да дава интервюта,там затворите не са като в Б-я, и престанете преди да е постановил съдът вие да го изкарвате невинен,няма държава в света която да защитава гражданинът си когато е уличен в наркотрафик.
120
3
 
18
 
! Отговори
nikol преди 12 години
Муле на Б. Борисов
119
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.Може би трябва, да го третират, като "олимпийско муле" или "олимпиец трафикант" или , кой знае .
118
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ами ако беше успял колко майки щеше да почерни ЗА ТАКОВА НЕЩО НЯМА ПРОШКА Помислил е че като е с детето няма да бъде съмнителен ама НЕ И ДРУГ ПЪТ ИМАШ ИЗЯВА ГЪЛЪБИНЧО ДОПИНГА ОПЕТНИ СИ ДЕЦАТА И ЖЕНАТА
117
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 12 години
А досега 0 (нула) коментарии сега изведнъж 119,какви магии правите бе ?
116
0
 
24
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Абе тук немаше ли коментарии бе къде останаха,защо ги изтрихте бе,защото никой не вярва,че е невинен този *** ли ? Не е коректно ей днес.бг. да оневинявате най-големите престъпници като този шампион по вдигане на кокаинови куфари.
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
114
0
 
33
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
ТОЯ ВЕЧЕ Е ПО ИЗВЕСТЕН С ДРОГАТА ОТКОЛКОТО КАТО ОЛИМПИСЙКИ ШАМПИОН
113
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе, на тоя *** дали ще му дадат отпуска за карнавала се чудя??? да оплакне малко окото ;)
112
0
 
13
 
! Отговори
Manowar преди 12 години
Ехххх тази Гълъба бе,горката.Все тайно му слагат нещо.Обаче сега вече ще е явно слагането-сега Аладин на Гълъбин без Вазелин в упушения кумин.А може и с картофите даже.Хак да ти е памияр такъв
111
0
 
13
 
! Отговори
АКУРШЕРКА преди 12 години
Ако го пуснат от затвора въобще, като кацне в *** комисия от трима доктори генеколози да удостоверят даби все още му е девствен ауспуха !
110
0
 
21
 
! Отговори
ЩО ЗА ЛОГИКА ? преди 12 години
Тоя защо ни прави на луди - заловената дрога е 10 кила разпределена в 2 куфара. Значи носиш нещо с 10 кила по-тежко и не го забелязваш, така ли ? *** и кретена ***, *** ! Той ако има мозък с размера на билярдна топка и също така добре полиран, то ние поне можем да разсъждаваме.
109
1
 
15
 
! Отговори
Г-жо Костадинова, преди 12 години
Към Стефчето Костадинова: Стефче, не намесвай държавните институции в личностни афери. защото в този случай, ако се докаже неговата виновност в дрога-мулетарство, не само Вас,но България ще бъде оплюта и ***. Ако това стане, да си вземеш чукалата и бегом във Филибето де скриеш в Аджи Асан маала.
108
0
 
20
 
! Отговори
трезвен преди 12 години
Едно е да го защитаваме като сънародник,оказал се в беда,независимо ,че по своя вина, а съвсем друго е ДА МУ ВЛИЗАМЕ В ТОНА,ЧЕ Е ВОДА НЕНАПИТА,което ни превръща в БАЛЪЦИ. Той е балък,че се е замесил с дрогата,той беше балък и когато го декласираха за употреба на допинг. Но е ясно,че е човек ,който не си пада много по закона,независимо какво говорят близките му за него и той сам за себе си.ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЙ ДА СИ Е ПРИЗНАЛ ОТ ДОКАЗАНИТЕ УБИЙЦИ-този на сестрите Б., този на момчетата пред СОЛО ?
107
0
 
24
 
! Отговори
да преди 12 години
*** и наглеца, такъва нагло пърче рядко се вижда, но нека там ще види как е! Лесно се карат Мерцедеси, обаче не е лесно докато си напъхаш *** там! Естествено че що го третират като трафикант хаха те трябвало да доказват, ми че то е доказано бе хващат го с *** , какво трябва да се доказва?? Сега да види хората как съдят по нормалните държави, но нашите барони тука ще платят да го изкарат, така ми се струва
106
0
 
16
 
! Отговори
Манаф ефенди преди 12 години
Глълъбине, гугутчице наша невинна, в бразилския "гълъбарник" ще преоткриеш страстта в любовта...Да ме прощава г-жа Боевска.
105
1
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Ако наистина е виновен му пожелавам всичко написано до сега в коментарите, НО ако е невинен кофти тръпка... *** е, че няма да разберем истината никога!!!
104
3
 
13
 
! Отговори
Ganji преди 12 години
Да гние мулето мръсно ЗАТВОР!!!!
103
0
 
18
 
! Отговори
до 88 Ами... преди 12 години
Какво ти намирисва бе 9 кг.дрога ,кой му е сложил дрогата и кога,това ли ти намирисва ? Ами сигурно в магазинът са му я сложили,не ги е интересувало къде ще отиде тази дрога и кой ще я продаде важното е да заминава,а парите няма да си получат защото вече не им трябвало,доста куфари са продали. Този Гълъбинчо се е помъчил да стане шампион на новата дисциплина "дрога-куфар-самолет",но отпадна още на квалификациите.Намирисвало му на 88-ми,на какво и той не знае.
102
10
 
15
 
! Отговори
Минчо каузата преди 12 години
Нека бъдем задружни този път, ТОЙ е БЪЛГАРИН!!! ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН!!!! Подкрепете го на сайта: vazelinzagalabin