Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!

Гълъбин Боевски вече е с повдигнато обвинение за дрогата
Обновена: 14 дек 2011 14:52 | 14 дек 2011 10:50,
146
Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!
Снимка: Reuters

Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу Гълъбин Боевски, което беше арестуван на 26 октомври на летище „Гарульос“ с 9 кг кокаин в багажа.

Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести, тъй като е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до съда. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора, където се намира.

„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се олимпийският ни шампион.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото“, сподели още Боевски.

Още по темата

По думите му не е проблем, че се намира на такова „гадно място“, а че е невинен и е между такива хора.

Той не се притеснявал, че спи на „кофти място“ или пък, че яде лоша храна, тъй като цял живот бил по спортни училища.

"Нищо по-различно не се случи в деня на залавянето ми – ден като ден. След три поредни полета в този паметен ден искахме да се върнем в България. След като ходихме на обяд,  детето поиска сладолед и тогава пристигнаха хората от полицията на летището със значки“, разказа Боевски за фаталния ден на ареста му.

След това са го извикали в една стая и тогава разбрал, че „нещо не е както трябва“.

„В една стая ме попитаха:  “Това вашият багаж ли е? Бях спокоен, защото знам, че нищо не съм направил.
Човекът взе нещо остро и каза: “Сигурен съм, че тук има нещо, защото кучето надуши. Промуши се и извади от подплатата нещо", обясни нашият спортист. 

След това го хвърлят в затвора, а след това 2-3 дни е бил в изолатор. Сега килията му е за 6 човека, но вътре били 11 души.

„На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, разказва Боевски. 

Първите дни след задържането му бил в невероятен шок. Жена му му донесла доста книги, които вече изчел.

Ежедневието на Боевски започва в 8 сутринта, когато можело да се разхождаш до 11. След това от 11-13 ч. обядвал и до 16 ч. можело пак да се разхождаш.

„През това време спортувам, правя лицеви опори, за да се откъсна от тази ситуация“, разказа още Боевски.

„Каквото и да прецени съдът, вината на един човек е в неговото съзнание. Аз знам, че нямам вина. Единственото, за което мисля, е колкото може по-бързо да свърши този кошмар“, надява се олимпийският ни шампион.

Българският адвокат на Боевски обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони. Такива конкурси се провеждали на 15 години.

По думите на Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

 

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на турнира.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, не сте ли чували, че е напълно възможно на човек да му пробутат всичко в багажа по летищата? Наркотици, оръжие, всичко могат да ви сложат в багажа! Не се случва за първи път. Това по цял свят е практика! Човекът най-вероятно е невинен, а вие безделни комплексари и злобари не сте хората, които да раздавате присъди! Драйфа ми се от вас! Знайте, че злобата води до болести! И всички злобари умират по-млади и страдат от повече болести! Доказано е! Четете поезия вместо да злобеете по цял ден!
60
2
 
18
 
! Отговори
Рио преди 12 години
Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен....ами 9кг кока в чантата са си доста уличаващо доказателство в нормалните държави. Така,че да...докажи,че си невинен!
59
1
 
23
 
! Отговори
tarikatcki преди 12 години
Ти се благодари, че те пипнаха в Бразилия, защото ако беше в Китай, до сега щяха да са ти гризнали празната кратуна. Това което носиш в куфарите е за такива деца като твоите, *** мръсен
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждаме, че в затвора е взел да върши и полезни неща - прочел е 2-3 книги! .Сигурно това е повече от колкото е прочел през целия си живот. А колкото до кошмарът му, той наистина ще свърши бързо. 15 години, няма да ги усети как са минали
57
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
tozi slu6a pesenta na Azis kak boliiiiii,v zatvora,*** qko 6ibat
56
2
 
5
 
! Отговори
Франко обира преди 12 години
Ще свърши Гълъбине-скоро,кледката от килията ни е страхотна!
55
2
 
14
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
чакам с нетърпение да стане "доктор хонорис кауза" ... поредния ***, който с нищо не го заслужава
54
1
 
33
 
! Отговори
до боевски и боевска преди 12 години
спрете да ревете по медиите.Бил е шампион,когато е заслужавал титлата.Сега си издейства титлата трафикант и заслужено лежи в затвора.Не замесвайте държавата в далаверите си.Грозно и непочтено е да искате държавна намеса в криминалното ви битие.Заради такива връзкари не ни искат в Шенген.И не смятайте българите за бунаци,които ще повярват,че не знаете за 9 кг. наркотик в багажа ви.Това не е 9 гр,а 9 кг.Кого будалкате,че сте купили нови куфари и не сте разбрали ,че тежат с 9 кг повече ?
53
4
 
23
 
! Отговори
terry преди 12 години
Журналисти - *** пак са вдигнали *** и са се надупили удобно в полза на другарите - колеги мутри и приближени до маймунека Бойко Борисов. Ясно е че вече се почва кампания с която да разберем, че трафиканта Гълъбина, всъщност е невинен и даже е герой и разбира се Доктор хонорис кауза.
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион." Във затвора не те кледат къв си бил, а вав какво си се превърнал. Трафикант или не, при теб беше.
51
2
 
13
 
! Отговори
ФИРМА ЗА КУФАРИ преди 12 години
ПРИМОЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ. Куфар с изненади .Не се бутаите един по един .Да живее ГЕРБ. ООООО и ЛЕЧКОВ е на опашката. ЯЯЯЯЯЯ ПАШАТА, не се крии зад гърба на БАТ БОИКО, ела ,ела сега ние водим парадаааааа.
50
1
 
17
 
! Отговори
BUDKO преди 12 години
В затвора те третират като затворник,на почетната стълбичка,като шампион.Не знам как само не усети нашето момче като купи куфара,че тежи 9 кг повече,макар и щангист всеки би усетил тежеста на празен нов куфар.
49
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
"Най-много го ядосва, че го третират като трафикант, а не като олимпийски шампион" ами Гълабично третират те такъв какъв то си в действителност "Трафикант" това да не ти е България и всички шампиони от типа на Максим С. да се разминавате с правосъдието.
48
1
 
10
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
Аре и ние да ходим в Бразилия, вижте колко са щедри хората там ! Ей така на непознати раздават кинти
47
1
 
24
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.Хаха паднах като го прочетох това...
46
1
 
18
 
! Отговори
Бразийеро преди 12 години
Извинявай слънчице, в ареста не те уважаваха като шампион, затова пък в затвора ще си истинска кралица;)
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ми *** в гащите.............
44
3
 
1
 
! Отговори
Неизестен преди 12 години
ОК
43
2
 
24
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 12 години
....Рано или късно възмездие има почти за всеки...:) Така наречения "ГОЛЯМ ШАМПИОН" си е просто един типично български селски тарикат който явно си е помислил че далаверките му тук ще минават навсякъде а титлата "ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН" ще го брани по целия свят! Както разбира се и това че е отявлен гербер...:) Да.... ама май не Дами и Господа?!? :) За което ГОЛЯМО БРАВО на бразилците! :) Че вече и по всички медии ще ми го дават тоя колко е "жален" там...! Убеден съм че е виновен Боевски.... !!!
42
5
 
13
 
! Отговори
terry преди 12 години
Гълъбина бъди търпелива, кошмара ще свърши след 20 години, и към това хубаво пожелание (заслужено) ще добавя дано да имаш здрав ***, че да те обича гаджето ти. Все пак това не са ти колегите от ГЕРБа, тук където никой, никъде, никого не хваща. Най-големият производител на синтетика - Бойко Борисов и най-добрата дилърска мрежа - МВР.