Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!

Гълъбин Боевски вече е с повдигнато обвинение за дрогата
Обновена: 14 дек 2011 14:52 | 14 дек 2011 10:50,
146
Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!
Снимка: Reuters

Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу Гълъбин Боевски, което беше арестуван на 26 октомври на летище „Гарульос“ с 9 кг кокаин в багажа.

Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести, тъй като е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до съда. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора, където се намира.

„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се олимпийският ни шампион.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото“, сподели още Боевски.

Още по темата

По думите му не е проблем, че се намира на такова „гадно място“, а че е невинен и е между такива хора.

Той не се притеснявал, че спи на „кофти място“ или пък, че яде лоша храна, тъй като цял живот бил по спортни училища.

"Нищо по-различно не се случи в деня на залавянето ми – ден като ден. След три поредни полета в този паметен ден искахме да се върнем в България. След като ходихме на обяд,  детето поиска сладолед и тогава пристигнаха хората от полицията на летището със значки“, разказа Боевски за фаталния ден на ареста му.

След това са го извикали в една стая и тогава разбрал, че „нещо не е както трябва“.

„В една стая ме попитаха:  “Това вашият багаж ли е? Бях спокоен, защото знам, че нищо не съм направил.
Човекът взе нещо остро и каза: “Сигурен съм, че тук има нещо, защото кучето надуши. Промуши се и извади от подплатата нещо", обясни нашият спортист. 

След това го хвърлят в затвора, а след това 2-3 дни е бил в изолатор. Сега килията му е за 6 човека, но вътре били 11 души.

„На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, разказва Боевски. 

Първите дни след задържането му бил в невероятен шок. Жена му му донесла доста книги, които вече изчел.

Ежедневието на Боевски започва в 8 сутринта, когато можело да се разхождаш до 11. След това от 11-13 ч. обядвал и до 16 ч. можело пак да се разхождаш.

„През това време спортувам, правя лицеви опори, за да се откъсна от тази ситуация“, разказа още Боевски.

„Каквото и да прецени съдът, вината на един човек е в неговото съзнание. Аз знам, че нямам вина. Единственото, за което мисля, е колкото може по-бързо да свърши този кошмар“, надява се олимпийският ни шампион.

Българският адвокат на Боевски обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони. Такива конкурси се провеждали на 15 години.

По думите на Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

 

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на турнира.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Муле !
100
0
 
12
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Tam ti e mestoto niama kakvo da si idvash ,to ako teb pusnat po-dobre e vsichki pandizchii i teh da gi osvobodiat.AKO te pusnat tova she e nai-goliamata GLUPOST na GERBERITE za koeto she si ponesat oshte po-golemi negativi, ne che i sega sa im malko:)))))
99
0
 
17
 
! Отговори
234 преди 12 години
9 kg kokain sigurno struvat milioni. Nikoi nqma da riskuva tolkova mnogo pari i da gi sloji v kufarite na sluchaen chovek. Tezi ot magazani za kufari da ne bi da sa znaeli za koq durjava shte leti Boevski. Sigurno i drug put go e pravil, no tozi put e reshil da prenese malko poveche. V Bulgariq povecheto bogatashi se drusat s koka, kakto i prostitutkite, zashtoto izkarvat pari i mogat da si go pozvolqt. Edva li e nevinen, ako beshe po-malko kolichestvo idi-doidi, ama celi 9 kg...
98
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че си само едно "Муле" - това е повече от ясно. Внимавай само, че в "конюшнята" където са те запрели има доста расови загорели и надарени латино ..."Катъри". И с медал и без медал ще си станеш ти ...***
97
1
 
41
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
гълъбине кажи си : ако!!!! беше минал с дрогата сега щеше да караш баварец за 70бона, а синчето да стреля не с газов пистолет, а с узи най-малко!!!!затова бъди мъж!!!!! признай си и се отърви с 15г... дърпашли се 25г. гаранция .....със секса и свирките се свиква!!!!
96
0
 
39
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
надявам се кошмара на това *** мръсно да не свърши скоро, дано го перверзат ***!! всички приказки за злобарстване са нищо пред това децата ни да ги зарибяват и да ги тъпчат с наркотици! Аз ако го видя в българия мамицата му бих еб.л! Този *** е знаел за какво става дума и го е снесъл на бразилската полиция. На такива наркотрафиканти да им режат главите е малко! Тази майка (жена му) как ли би се чувствала ако наркотизират дъщеря й и синът й, който междувпрочем е не подобър от баща си!!
95
1
 
39
 
! Отговори
Помогнете му преди 12 години
Помогни на Гълабин - прати му туба "Вазелин"!
94
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен е виновен защото Боевски има две или три лица. Тука в София се прави на мутра както и синът му пред медиите е светец обаче се чудя защо никои не вижда тези разлики.
93
1
 
32
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Олимпийски шампион е бил Пабло Ескобар, щото е пренасял коката с подводница, натъпкана догоре...Ти с тея куфари си трафикант на ниво аматьор. Нищо чудно, че са те хванали.
92
1
 
33
 
! Отговори
ер преди 12 години
Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побъркваЗа мен си обикновен ***....
91
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Злобарите зачезнаха...
90
1
 
48
 
! Отговори
от МОК до ББ преди 12 години
Международният Олимпийски Комитет уведомява българските власти, че наркотрафикът не е олимпийски спорт, от което следва, че практикуващите го не трябва да разчитат на подкрепа от държавата!
89
1
 
33
 
! Отговори
sledovatel 6to преди 12 години
Работата е ясна - истинските трафиканти са го следили, видели са го че е някакъв хилав и са му набутали коката. Като я пренесе - 2 шамара и си я взимат. Ей хитреци са тия гоуеми...
88
0
 
35
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Да предположим че влиза в магазина и купува три куфара (защо е друг въпрос). Дават му ги с наркотик (как се дават да на случаен купувач за когото не се знае накъде ще хване) Да допуснем че са си имали пратка за Бг и той случайно я е получил (шанс от тоя магазин да влезе българин и да вземе пратката сигурно е 1/милиони), минава примерно чека и стига до Бг където местните мафиоти трябва да си получат пратката. Как? С убийство?
87
1
 
31
 
! Отговори
Кажи си бе гълъбе.. преди 12 години
Кажи си бе, Гълъбе, кой беше Мулетарят дето от тебе, гугутко невинна, Муле, с дрога в дисагите, направи....
86
2
 
27
 
! Отговори
Аноним преди 12 години
На всички ни е ясна ситуацията каквото и да се казва . Надявам се да получи справедлива присьда , за наркотрафикантите строги закони !!! Да не се прави на светец защото заради такива умират хиляди млади хора !
85
8
 
9
 
! Отговори
Ами... преди 12 години
Малко абсурдно ми звучи 9 кг. и то просто ей така в куфар... Не , че го оправдавам, но цялата работа малко ми намирисва... Нещо не е както трябва...
84
1
 
31
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
Олимпийският ни шампион нещо се е объркал в последно време.КАТО КАКЪВ ДА ТЕ ТРЕТИРАТ БЕ,ГЪЛЪБИНЕ??С този кокаин ...
83
24
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Люлинчанино ***, нека поразсъждаваме. Как се прави бизнес?- с заем. От къде се взима заем за бизнес в България?- от мутри.Ако не платиш на мутри какво става?- Ако си Иван от дружба - те убиват. Ако си Гълъбин Боевски - те очернят пред всички. Кой луд ще пренася 9кг наркотик в багажа си, докато пътува с детето си?- Никой.Ако имаш фитнеси, тогава за какво ти е да пренасят 200-300гр. наркотици. Опс, грешка 9 кила?- Ами, ей така за кеф????
82
1
 
31
 
! Отговори
AN преди 12 години
Като какъв да те третират с 9 кг. кокаин и какво общо има това с олимпийската ти титла, че нещо не разбрах. Ядосвал се бил, аман от нагли хора. Стига са ни занимавали с подобни хора.