Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер

Лили Павлова пък ще държи чадър, за да бъде спазен графикът за "Струма"
Обновена: 11 яну 2012 19:12 | 11 яну 2012 16:40,
591
Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов посъветва археолозите да си облекат ватенки и да си вземат калорифер, за да приключат в най-кратък срок разкопките и проучванията на откритата по трасето на автомагистрала "Струма" тракийска гробница от VІ век пр. н.е.  Именно това застрашава забавянето на строежа на аутобана.

Премиерът инспектира днес строителните работи на Лот 1 – Долна Диканя – Дупница, придружен от министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Борисов заяви, че няма да чака проучванията им до август-септември.

"Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят, както всички работници работят в България", нареди премиерът на археолозите.

"Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим", опонира му археологът Анета Бакъмска.

"Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че хладно ви било", сопна й се Борисов.

Премиерът добави, че ако е необходимо, регионалният министър Лиляна Павлова "ще идва и ще държи чадър".

В крайна сметка археолозите обещаха, че до края на юни ще се справят с проучванията на находките в района, за да не спира строителството, като заявиха, че свършеното досега е героизъм.

Още по темата

"Работим, паралелно с това проучвате, каквото има ценно, дай Боже да намерите, отива в музеите или можем да направим един музей тук отстрани", каза още Борисов.

В крайна сметка стана ясно, че графикът за окончателно завършване автомагистрала "Струма" няма да бъде променян.

Бойко Борисов гарантира навремен пуск и обеща автомагистралата да бъде открита един-два месеца преди крайния срок, който изтича през октомври 2013 г.

В края на миналата година регионалният министър Лиляна Павлова влезе в спор с археолозите, като се оплака, че те саботират изграждането на аутобана и извиват ръцете на правителството с надеждата да получат повече пари.

Борисов категорично отказа да коментира оставката на председателя на СОС Андрей Иванов. "Никакви въпроси извън магистралата", обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** той и Боко е много лош - съсипва сега всичките планове на женицата... че тя се е надявала до пенсия да си докарва по някой лев допълнително през летните месеци, а той кво - взимай си керемидите и марш. То хубаво марш, ама тя сега къде да си търси друг обект, на една археоложка заплата и чат пат по някоя командировка ли да кара до пенсия, А?
433
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И то при силно положителни температури?
432
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викате през зимата по света никой не рови археологически находки... Всичките чакат напролет?
431
4
 
7
 
! Отговори
Azz преди 12 години
ето така се спазват срокове в строителството - с постоянно присъствие на обекта и с ясна позиция, че трябва да се работи! разбирам е воя във форума - отвикнала е номенклатурата да работи...ама ще се научи, иначе няма да оцелее!
430
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предишното правителство оставило това, оставило онова. Я кажете откога се говори за метро в София и колко средства бяха погълнати покрай него, колко години се говори за нуждата от магистрали и колко народ си отиде по разбитите и тесни пътища в ужасяващи катастрофи. Защо нищо не се правеше? Защото средствата се "усвояваха" от подходящите наши хора! И сега било така- може, но поне ефектът е видим! Колкото и да крещите, народът не е сляп, нито глупав. Той добре преценява!
429
3
 
9
 
! Отговори
Разпознах го ! преди 12 години
Този човек на снимката съм го виждал на пазара в "Илиенци" в началото на 90-те години. Тогава той носеше плетена качулка на главата и се грижеше за стоката и автомобилите на пазарджиите от провинцията.
428
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не прави, защото е некадърен, неук и страхлив. И много зависим. Единствената му хубава черта е, че нарича нещата с истинските им имена, когато не касаят него и неговите хора, разбира се. И дотам... Сори, ама това не е достатъчно.
427
5
 
4
 
! Отговори
До 549 преди 12 години
Цитираш това, което премиера говори по пътищата. Въпреки, че той е един можещ финансист, не бива да му се доверяваш до такава степен. Само след една година ще разбереш, че неправилно си гласувал през последните три години. Аз още сега съм го разбрал, има и други като мен. Очаквам да се присъединиш към нас в 2013 г. Иначе, ще ни дойдат в повече още четири години майтапи.
426
5
 
13
 
! Отговори
списъци преди 12 години
Борисов е начело в списъка на Строители на съвременна България.Станишев е начело в розовия списъка на Носителите на червени прашки.Доган не е в никой списък. Изтриха го.Кобурга е начело в списъка Личности откраднали най-много от България.
425
1
 
5
 
! Отговори
до бойко преди 12 години
бойко я смени парите батинка да видиш какво ще стане .......лелеееееее ....тия туфлеци народните крадци да видиш вой какво значи
424
4
 
5
 
! Отговори
до 546 преди 12 години
Вътрешната задлъжнялост - 159 млрд.лв., което е 2,2 пъти от БВП. Гърците фалираха при 1,7 пъти, а ние сме отличници.--Икономически си неграмотен. Поне не пише на ик. теми, че се излагаш. Гърците фалираха поради огромен суверенен дълг, не поради вътрешни дългове. Външният ни дълг е много малък. Второ, тези 159 млрд. лв. вътрешна задлъжнялост не са реални, а шменти капели на фирми, за да крият данъци....Не пиши на теми, които не разбираш.
423
10
 
5
 
! Отговори
МОДЕРАТОРАААА преди 12 години
Време е да се сложи катинарче на темата тука. Хахаха , вече се бистри международното положение, бюджетите от 2001ва година насам и тем подобни, всички си казаха своето:- Бойко бил тиква, Станишев е гей,археолозите - пияндета,Костов е предател, Волен е болен, Доган е *** !И РАЗБИРА СЕ НАД ВСИЧКИ :С-А-М-О Б-О-Й-К-ОООО!!! ЕВАЛА БОЙКОООО!!! БОЙКО СТРОИТЕЛЬО ВСИЧКИ СМЕ С ТЕБЕ !!!
422
5
 
9
 
! Отговори
до 546 преди 12 години
оставиха 8.,24 млрд.лв гювеч на сегашния ни премиер.--Не четеш! По документи Станишев остави 7.6 млрд. резерв, а не 8.24. Но само по документи, тъй като имаше няколко милиарда неразплатени задължения, който не бяха включени в бюджета. Реално Станишев остави резерв под 4 млрд. лева, а прие резерв около 4.3 млрд. Станишев рязко стопи резерва - така стоят нещата, като в същото време чрез стъкмистика излъга за уж огромните резерви, които е оставил. А измисления излишък открадна с приятели.
421
8
 
9
 
! Отговори
До пост № 547 преди 12 години
"Поне нещо прави". Много искам да ми посочиш нещото което той е направил за три години. Признавам, по негово време на АМ"Марица" бяха монтирани 46 м. мантинели и той откри магистралата. "Люлин", "Тракия",Спортната зала, Метрото са обекти започнати от предшествениците му. Всичко друго на което е рязал ленти е построено преди той да се роди. Търкалянето му с ножици в ръце може да го изтъркаля от властта. Със сигурност.
420
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, смешен е, но поне нещо прави! И то съществено. Когато пътувате комфортно и бързо по новите пътища, малчите, нали? Когато уволняват корумпирани шефове, пак мълчите, нали? Като че ли за археолозите и археологията по време на предишните правителства се е правило кой знае колко, нали? Знаем кои изваждаха незаконно, изнасяха в чужбина и притежават все още безценни археологически находки от нашите земи. Донякъде знаем и поръчителите, и покровителите им.
419
3
 
14
 
! Отговори
До 541 преди 12 години
Не четеш.През последните две години чуждите инвестиции са минус 59 млн.лв.Вътрешната задлъжнялост - 159 млрд.лв., което е 2,2 пъти от БВП. Гърците фалираха при 1,7 пъти, а ние сме отличници. Инвестициите при ония *** (тройната)бяха средно 4 млрд. на година, оставиха 8.,24 млрд.лв гювеч на сегашния ни премиер. М.г. сме усвоили 6% от европейските фондове. Най бедните сме, това е безспорно.А за мафиотите и контрабандистите можеш да четеш в грамите на бившите американски посланици.
418
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кометира се вече стара проява на премиера.Я кажете как намирате поредния нагъл монолог на премиера тази сутрин по БНТ.Много ми е чудно,дали в държата ще се намери един журналист,който да вземе интервю от ББ /без предварително написани от ГЕРБ въпроси/.
417
7
 
2
 
! Отговори
до червенотиквеничет преди 12 години
добре бе кой друг ви питам 20 пъти вие си траете .ема траете си щот нямаааа.така се работи в посткомунистическа българия.археолози-айде моля ви се нещастници -саботьори .да саботьори и не ми излизайте с тия културните глупости .това пак са заръки от позитано.отворени сме ви вече .сега остава и другите милион и половина да се светнат и край с вас.
416
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалки червени потомствени *** и куролизачи, престанете всеки ден да лапате шланга на Бойко, щото от това лапане му става все по-голям и все повече ви влиза в *** ***! Ако и това още не сте го разбрали, значи наистина сте *** ***, което е кофти комбинация и сериозно застрашава светлото бъдеще на скапаната ви *** партия!
415
3
 
4
 
! Отговори
Мазньо преди 12 години
Нещо мазничко е ял :) я как е омазал вратата :)