Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер

Лили Павлова пък ще държи чадър, за да бъде спазен графикът за "Струма"
Обновена: 11 яну 2012 19:12 | 11 яну 2012 16:40,
591
Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов посъветва археолозите да си облекат ватенки и да си вземат калорифер, за да приключат в най-кратък срок разкопките и проучванията на откритата по трасето на автомагистрала "Струма" тракийска гробница от VІ век пр. н.е.  Именно това застрашава забавянето на строежа на аутобана.

Премиерът инспектира днес строителните работи на Лот 1 – Долна Диканя – Дупница, придружен от министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Борисов заяви, че няма да чака проучванията им до август-септември.

"Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят, както всички работници работят в България", нареди премиерът на археолозите.

"Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим", опонира му археологът Анета Бакъмска.

"Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че хладно ви било", сопна й се Борисов.

Премиерът добави, че ако е необходимо, регионалният министър Лиляна Павлова "ще идва и ще държи чадър".

В крайна сметка археолозите обещаха, че до края на юни ще се справят с проучванията на находките в района, за да не спира строителството, като заявиха, че свършеното досега е героизъм.

Още по темата

"Работим, паралелно с това проучвате, каквото има ценно, дай Боже да намерите, отива в музеите или можем да направим един музей тук отстрани", каза още Борисов.

В крайна сметка стана ясно, че графикът за окончателно завършване автомагистрала "Струма" няма да бъде променян.

Бойко Борисов гарантира навремен пуск и обеща автомагистралата да бъде открита един-два месеца преди крайния срок, който изтича през октомври 2013 г.

В края на миналата година регионалният министър Лиляна Павлова влезе в спор с археолозите, като се оплака, че те саботират изграждането на аутобана и извиват ръцете на правителството с надеждата да получат повече пари.

Борисов категорично отказа да коментира оставката на председателя на СОС Андрей Иванов. "Никакви въпроси извън магистралата", обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
11
 
5
 
! Отговори
до 541 преди 12 години
Едва ли има друг народ на който премиера му всеки ден да го разсмива, до като държавата потъва.--От много смях не ти остава време да четеш и мислиш, защото щеше да знаеш, че БВП на страната се увеличава, безвъзмездните инвестиции от ЕС са милиарди лева, в селското стопанство са инвестирани милиарди - никога досега в земеделието не инвестирани толкова много пари... Списъкът е дълъг. БГ беше потъваща държава при БКП/БСП и техни съмафиоти от ДПС.
413
6
 
23
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Всеки ден се радваме на някоя простотия. Този човек започва да ми харесва.Едва ли има друг народ на който премиера му всеки ден да го разсмива, до като държавата потъва.Този на снимката наистина няма алтернатива.
412
4
 
20
 
! Отговори
LM преди 12 години
от тоя по-*** в България няма
411
9
 
2
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Иван Костов е 1, вижте какви схеми плете с Кунева и Яне Яневсамо в 7plus7. net
410
10
 
10
 
! Отговори
партийно решение преди 12 години
БСП са взели важно партийно решение - след като вземат властта, асфалтът от магистралите да бъде изкъртен и даден на пенсионерите да го изядат. Да се забранят автомобилите. На непартийните членове да се разрешава да се транспортират с магарета, а партийните членове да имат право и на каручки, задължително боядисани в червено и червена петолъчка от всички страни. Хвала на такава партия, която се грижи за всички.
409
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сутрешна проверка на дежурните Кутевски плювачи:Здддрррааавейте червени форумни ***!!!!Здраве желаем другарю Педералисимус Станишко!Мнооого добре лапате шланга на Бат Бойко!Ще се стараем другарю Педералисимус! Уррррааааааа!За доброто лапане и смучене ви награждавам с 3 днисекс ваканция в Догановите сараи!
408
13
 
5
 
! Отговори
кърлеж преди 12 години
Плюйте колкото искате!Кучетата си лаят кервана си върви!А аз си карам джипа по магистралите!
407
8
 
8
 
! Отговори
ой преди 12 години
Иначе да, популярен е мутрата-най-вече между чалга певиците, сутеньорите, контрабандистите и разни други уважавани съсловия.--Та точно вие сте чалгарите, сутеньорите, контрабандистите, бесепарите, ***... щото точно вие непрекъснато пишете за него и поддържате популярността му. Да се свети името му!!!
406
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният Говнояд на България - Слави Трифонов от БТВ-то, окрилен от финансовите стимули на Гоце Койота /тайния собственик на БТВ/ и бон апетита на форумните кухоглави Кутевци-лайноядци, всяка делнична вечер от ефира на Гоцевата ТВ ни поднася личното си меню, а то винаги е едно и също: притоплени стари, многократно дъвкани от него и идиотската му трупа от ***, редки *** на Гоце и приятелския му кръг от червени милионери-олигарси, които още не могат да се примирят с факта, че Борисов трайно ги изрита от властта и сега не могат да крадат на воля както преди! Но тия нещастни *** ако си мислят, че с тая жалка трупа от лайногълтачи ще успеят да навредят на правителството на ББ много се лъжат ще продължават да си дъвчат смърдоляците още дълго време докато празните им кратуни най-после уврят и разберат, че вредят единствено на себе си!
405
5
 
7
 
! Отговори
до 529 преди 12 години
Да бе, и точно мутрите ще ти направят модерна държава и модерна инфраструктура.--Абсолютно си прав - точно затова изритахме от властта Доган, Кобурга, Станишев, Първанов... Те само крадяха и не изграждаха никаква инфраструтура и икономика.
404
3
 
12
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Иначе да, популярен е мутрата-най-вече между чалга певиците, сутеньорите, контрабандистите и разни други уважавани съсловия.
403
3
 
24
 
! Отговори
turbosmile преди 12 години
След хиляди години археолозите, ровейки из древните файлове, ще установят, че Бойко Борисов е първият български премиер, уморил народа хем от глад, хем от смях!
402
9
 
4
 
! Отговори
до 527 преди 12 години
Борисов ИМАШЕ популярност. Вече няма.--Това на партийно събрание на БКП или на ДПС ти го казаха?Или на инструктажа на *** 20?
401
2
 
18
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Да бе, и точно мутрите ще ти направят модерна държава и модерна инфраструктура.Както ти направиха "модерен" футбола, щангите и какво ли не.Тия откъдето минат , трева не никне.Акъла трябва да ти го няма никакъв да вярваш, че мутра ще ти прави модерна държава.
400
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами..кое е чудното- в чалгаджийска държава учени, интелигенти, скромни са в дъното на обществото
399
11
 
4
 
! Отговори
напред БГ преди 12 години
Ние сме 50 години назад и встрани", каза Бойко Борисов.Трябва да се подчертае, че 50 години назад и встрани е дело на БКП и техните отрочета БСП и ДПС. Точно тези, които сега са включили лайномета на макс и лайномятат, та дано глупаците пак ги вкарат във властта. България има нужда от модерна икономика и инфраструтура, иначе ще си останем *** анадолско-комунистическа провинция.
398
1
 
13
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Да завиждам на Главната мутра?Не бе, само че на мутрите мястото им е в затвора- а не във властта.
397
22
 
3
 
! Отговори
Sheffield преди 12 години
О, злобни джуджета, завиждайте! Нямате избор, вие сте *** и такива ще си останете. Борисов може да е всякакъв, но има изключителна популярност, която направо смачква и без това нищожните ви душици.
396
3
 
12
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Тоя пък не се ли умори да дрънка глупости?
395
2
 
22
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 12 години
Абе дали в Северна Корея започват култ към личноста на КИМ ЧЕН ИР, но в България култа къмБ.Борисов няма аналог в Обидинена Европа, сутринта гледам и невярвам по БНТ показват първастраница на Стандарт,Боко се ръкостиска с 10 годишно момиче шахматен таланант, и какво грандиозно реми /пат/ постигнал примиера.Гоиркото дете и него въвлякли лузерите около БОКО.Защо не му организират една среща на тенис с Григор Димитров,защото в тенися няма равенство!!!