300 стъпки за 300 здрави бебета повече

Стартира кампанията на Az-jenata.bg за превенция на Спина Бифида
Обновена: 21 мар 2012 12:12 | 20 мар 2012 17:02,
4
300 стъпки за 300 здрави бебета повече

"300 стъпки за 300 здрави бебета повече". Под това мото за седма поредна година Az-jenata.bg стартира кампания за превенция на Спина Бифида (вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака по време на бременността. В резултат детето се ражда с парализа на долните крайници).

Целта на проекта, традиционно провеждащ се около Благовещение, е да информира бъдещите родители за малформацията, както и за превенцията й с фолиева киселина.

Стартът на кампанията ще бъде даден на 23-ти март в двора на "Майчин дом" в София.

Тази година съмишленици и приятели на инициативата ще залепят в двора на болницата 300 сини и розови бебешки стъпки за 300 здрави бебета повече.

Със старта на кампанията ще бъде обявен и конкурс за млад скулптор, който ще трябва да изгради статуя, олицетворение на майчинството.

"Надяваме се с инициативата 300 бебета повече и тази година да допринесем към популяризирането на начините за превенция и раждането на повече живи и здрави бебета в България. Важно е младите жени, бъдещи майки да знаят, че приемът на фолиева киселина е от изключително значение за формирането на плода.

Спина Бифида е малформация, която има превенция, а планирането на бременността и адекватната подготовка на организма са важна част от тази превенция", коментира Жюстин Томс, основател на Az-jenata.bg и организатор на инициативата.

Спонсори на инициативата са: ЕОН Ентертеймънт, Неофарма, Стинг АД. Медийни партньори: БНТ, БГ Радио, ТВ7, Сп. Кенгуру, Сп. Моето бебе и Сп. 9 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Това е важно! преди 12 години
Около 300 /и повече/ бебета годишно в България се раждат с тази малформация, която не просто инвалидизира, но и убива. Превенцията с фолиева киселина позволява всяка година да се родят здрави около "300 бебета повече". Кампанията е насочена към пропагандиране и запознаване на бъдещите родители както със заболяването, така и с превенцията му. Тази година са избрали да илюстрират ползата от В9 със стъпчици - бебешки стъпчици, като символ на бебетата, които евентуално ще имат шанса да проходят..
2
0
 
1
 
! Отговори
ф-я ЕуроАзиатче преди 12 години
Драги Българи!! :)Напоследък случвало ли ви се е да кихнете, и да си пожелаете нещо? Или да се питате "какво значи това, мамка му!". Ето какво значи, мои мили питомци (държавен служител, съм ей!):Една кихавица, ражда средно 15 мангустарчета, всяко напълно оперено, с шапка в ръка и основни умения за изнасилване.Та така...
1
0
 
0
 
! Отговори
Хиха преди 12 години
Те бабите ни с 300 стъпки са ни правили...