240 брадви за депутатите и едничка за Борисов

Природозащитници срещу промените в Закона за горите
Обновена: 10 апр 2012 07:08 | 10 апр 2012 07:00,
37
240 брадви за депутатите и едничка за Борисов
По брадва за депутат. Снимка: Булфото

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще проведе днес протестно шествие по повод гледането на второ четене на промените в Закона за горите.

Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента. Символичният им акт е насрочен за 19 ч. на стълбите на бившия Партиен дом.

Още по темата
14 мар 2012 20:23
35
"Депутатите са изправени пред символичен избор – или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се застрояват безплатно, безсрочно и без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора, като гласуват готвените промени в Закона за горите", поясняват от коалиция "За да остане природа в България".

По-рано през деня природозащитниците ще занесат брадва и в Министерски съвет за премиера Бойко Борисов със същото предложение - или да прекъсне корупционните схеми, чрез които ще се застрояват българските гори, или да помогне за изсичането на българската гора, като не спре промените в Закона за горите.

Според екозащитниците новите лобистки поправки към Закона за горите включват дълъг списък от сгради и съоръжения, които ще могат да се строят в горите, без да се изключват от горския фонд.

"Застрояването ще става бързо и евтино, а държавата няма да изисква от инвеститорите средства за компенсаторно залесяване, тъй като изсечената за строителство гора продължава да се води гора "на хартия", твърдят те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
скиор преди 12 години
Абе те пак протестираха, а вие все още се почесвахте по форумите.Проблемът с този закон е, че е откровенно лобистки и корупционен. Тук не става въпрос за екология, а за огромната далавера на няколко герберчета. Щом ви кефи, да си лапат големите акули...Законът, който уж щеше да реши един проблем на Витоша, изведнъж разреши да се строи навсякъде из горите, тоест и по морето, а с преходните и заключителните разпоредби се разреши и в земеделски земи, но от това ще намажат голф игрищата, а не ви
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не брадви-калашник трябва !Да се изчисти цялата тази *** неграмотна и алчна от парламента!
19
2
 
19
 
! Отговори
Живко Сталев преди 12 години
Вижте какво става в България:Магистали колкото искаш- бензина 3 лв.Медицината ни на високо ниво-няма лекари.Университети колко искаш-пълно с необразовани и гладни ***.Пари в Държавата бол(премии, запалти, ДМС) - българина беден и нещастен.и т.н.Борисов е много зле и по зле става, но като гледам останалите участници в политическия живот най-добре е да се бяга в друга Държава. Тука се живее много трудно!!!
18
0
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Не бъркай еколозите и природозащитниците с кучкари и тем подобни, защото политиците точно този ефект търсят.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственото ми притеснение от тоя протест е, да не се обезсмисли - като се наложи протестиращите да носят по 2-3 брадви защото няма достатъчно хора.Иначе от сега знам кои медии ще пишат за "хиляди" и кои за "стотици" протестиращи, когато дойде време да го отразяват ...
16
1
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
НЯМА процедури за пазенето. Не и след този закон. А и не иде реч за съсипването на природата, а за официалното и приватизиране чрез легализирането на монопола на няколко определени фирми, които ще могат да си правят каквото искат. В държавните гори. Тоест с твоето, моето, общото, ще се разпореждат.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колкото и да плюете природозащиПните организации и НПО-та, ако не осъзнавате че тия закони са ПРОБЛЕМ, явно не сте в час
14
13
 
10
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Стига "еко" рекет! Вместо да вдигат толкова шум, да вземат лопати и да отидат да засаждат фиданки по чукара. Пролет е. Точно му е времето. Само депутатите да не им се вържат отново на псевдо еколозите. Всяко нещо си има мярка. Тези прекалиха. Няма да се съсипе природата. Има процедури за пазенето. Тези, които наистина милеят за природата не спят, но не са и на улицата.
13
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде бяха тези еколози като Станюгата, Доганеца и Царчето замениха черноморската природа за пустеещи полета незнайно къде????????? Кратунковци
12
15
 
12
 
! Отговори
Луд преди 12 години
Защитниците вместо всеки ден да правят протести , да купуват брадви и т.н, вземете се организирайте и засейте някое дръвче......ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТАНАХА ПО-ГОЛЕМИ ПОЛИТИЦИ И ОТ ДЕПУТАТИТЕ !
11
1
 
22
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Колко трябва да си неук - ***, *** и т.н., че да ни видиш очевадния ЛОБИСТКИ характер на "поправките" в закона ЗА горите. Според него на мястото където ще се строят "позволените" сгради ще се "води", че има ГОРА... Бойко, този път "твоите" хора /предния беше с "понасянето" на кризата от всички и бонусите/ НАИСТИНА СЕ ПОДИГРАВАТ С НЕГРАМОТНОСТТА ти. Вчера пак се о....а, с Закона за амнистията и НЕРАЗСЛЕДВАНЕТО на депутати от ДПС - закона касае САМО непредпазливи п-я, а не на длъжн. лица!!!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да нацепят тиквите !
9
2
 
8
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 12 години
Тия дупетати пак са на далавера тия будали ще им оставят секири да им с какво да си цепат дървата на вилите за зимата,а народа си помисли че ще се режат дупетатски тикви да ама не,както вика бучаров....
8
1
 
7
 
! Отговори
dragko преди 12 години
Не мога да разбера,защо ще ги оставят?Типично българска работа.
7
4
 
32
 
! Отговори
Активно мероприятие! преди 12 години
Баси и подвеждащото заглавие!Човек тъкмо да се израдва и за каже "Почнаха ги!", то се оказва че брадвите били символични!
6
5
 
2
 
! Отговори
дърваро преди 12 години
у колко саати че оставят секирите да мин ем да си вземем една да,че моита се осаби да одим да си цепим дръва по витоша...
5
1
 
17
 
! Отговори
Кръстника преди 12 години
В "Кръстника" знака бе конска глава на леглото, а тук е брадва :)))Да подкастрим дУпетати, аз съм за :)))И малко инфо- световната спортна общественост удивена от невероятните постижения на Боко, го е поканила да асфалтира трасето на ралито Париж - Дакар, след като приключи с Лунната пътека :)))
4
5
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Без прозорци без врата пълна къща с деца. Що ето ? ТИКВА --Навсякъде навцъка с глупостите си. Добре, че поне се подписваш отдолу, та да не ти обръщаме внимание, др. Тиква!
3
0
 
11
 
! Отговори
ined преди 12 години
От толкова наточени брадви ще е срамота да не паднат няколко глави...
2
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
... - инай-вече тия, които са в "червената книга" и са на изчезване... - като другарят Дъбов например и останалите дървета...