240 брадви за депутатите и едничка за Борисов

Природозащитници срещу промените в Закона за горите
Обновена: 10 апр 2012 07:08 | 10 апр 2012 07:00,
37
240 брадви за депутатите и едничка за Борисов
По брадва за депутат. Снимка: Булфото

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще проведе днес протестно шествие по повод гледането на второ четене на промените в Закона за горите.

Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента. Символичният им акт е насрочен за 19 ч. на стълбите на бившия Партиен дом.

Още по темата
14 мар 2012 20:23
35
"Депутатите са изправени пред символичен избор – или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се застрояват безплатно, безсрочно и без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора, като гласуват готвените промени в Закона за горите", поясняват от коалиция "За да остане природа в България".

По-рано през деня природозащитниците ще занесат брадва и в Министерски съвет за премиера Бойко Борисов със същото предложение - или да прекъсне корупционните схеми, чрез които ще се застрояват българските гори, или да помогне за изсичането на българската гора, като не спре промените в Закона за горите.

Според екозащитниците новите лобистки поправки към Закона за горите включват дълъг списък от сгради и съоръжения, които ще могат да се строят в горите, без да се изключват от горския фонд.

"Застрояването ще става бързо и евтино, а държавата няма да изисква от инвеститорите средства за компенсаторно залесяване, тъй като изсечената за строителство гора продължава да се води гора "на хартия", твърдят те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
27
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 12 години
Използвайте ги по предназначение и нека всеки в Парламента да хапне по една брадва. Това са единствените дървета в района, които имат нужда от подкастряне.