35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
13
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Вие г-н/г-жо Империалист,Защо не гладувате, може би и Вие не трябва да се размножавате. Всяко живо същество има право на нормално съществуване. Някои хора ще се облагодетелстват за сметка на горките животни, които нямат никаква вина, че са се пръкнали, а достатъчно пари се отпускат, но те не стигат там, където трябва, както е всъщност в цялата държава. И всичко друго ли ни е наред, че се заехме с тях, не само животните, което е по-важно хората гладуват, но цари пълно безхаберие.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато имаше виетнамци, кучета нямаше.... Добрите стари времена....Е, то сега пък идва Гергьовден.....
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
123 е прав. Нито един от т.н. "осиновители" няма да плати и стотинка. Особено, ако има глоби за хванати на улицата вече осиновени кучета. И особено, ако за всяко следващо нарушение глобата е прогресивна.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте власт на народа за една седмица и повече няма да има проблеми с кучетата.
89
4
 
1
 
! Отговори
ДО 124 преди 12 години
Питаш какво стана ли,ами стана ,че евреите използваха лъжата за холокоста да си направят незаконната държава на чужда територия и какво общо имат уличните *** с нацистите ,освен ,акотози професор от световната банка не е.........
88
4
 
10
 
! Отговори
Ибн Булгар преди 12 години
Не слушахте ли интервюто по Дарик с някаква рускиня от вчерашния "протест", която каза че ВИНАГИ хората са виновни дори и убития професор си бил виновен!КАКВА НАГЛОСТ!По същия начин са говорели нацистите за евреите ... после знаете какво стана ! :(
87
2
 
6
 
! Отговори
Rucifer преди 12 години
Толкова ли е сложно, при осиновяването да се регистрира, чипира и да се платят таксите. Така веднага ще се разбере до колко е сериозен осиновителя
86
1
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
Тоя *** как ги изчисли 35%? Що не са 10 или 55? Или пък 99%?Не може на година да се раждат по 5 хиляди ***, да приспиват по 200, и да прибират милиони за "свършената" работа.
85
4
 
11
 
! Отговори
to преди 12 години
имаме си:военна полицияпътна полицияобщинска полицияобикновенна полициясега гласят да имаме и екополициясамо полиця, нашата държава се военизира, управлява се със сила, това не е демокрация
84
4
 
13
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Сега ще лапнат още някои милион покрай патардията с кучетата.Много ми е интересно как ще реагира онзи пич от фондация "четири лапи",ако му наядат детето.Е тогава да го видя дали ще им вика "***-***".Ламтачи за пари.Сега ще вземат пари от фонд и ще спрат да са толкова загрижени за кучетата.
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, кучета и Кардашиян запълват бюджета на червената партия от приходите от реклами на тоя сайт виждам напоследък.
82
1
 
0
 
! Отговори
корунов! преди 12 години
Професор Аврамов, те затова се развъждат кучетата!! прав сте, но и те не трябва да са на улицата!!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ве, всичките статии са за "столичните кучета", "проблема на софийската община с кучетата, " "човек, нахапан в София от кучета" и т.н.Ами в останалите градове и села няма ли проблем с кучетата и тук кучетат не хапят ли хора, че говорите само за София? Аз не разбирам тая политика на заебаване на държавата и оправяне само на София. Резултата е селянизация на големите градове (около 5-6 на бр) и *** на държаваат, поради обезлюдяването на селата и *** инвазия. Това е по-големия
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Госпожо Фандъкова,Ако не решите в най-скоро време този проблем и до 2-3 месеца не остане и едно куче по улиците, на следващите избори ще гласувам за друг кмет. За вас нека гласуват кучетата и 200-300 изтрещели от "тишина в спалнята" лелчета :)
79
1
 
11
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 12 години
Стига манипулации. Не ни занимавайте с маловажни проблеми като кучетата. Това е само за отвличане на вниманието.Пишете за:1. Какво стана с кредитните милионери2. Кои са виновни и кога ще бъдат наказани за Националните Катастрофи на Луканов и Виденов3. Наказание за мръснишката приватизация при койато Костов раздаде срещу 1 милиард имоти на стойност 30 милиарди4. Къде са изнесените милиарди, какви усилия полагат държавните институции за връщането им; правят ли нещо по въпроса секретните служб
78
2
 
6
 
! Отговори
teo преди 12 години
Бездомните кучета се размножават не само от строителните обекти, но и от различни фирмички, като например елате пред електротехникума в Русе, една АВТОФИРМА служи за РАЗПЛОДНИК НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА (цели глутници), особено през ноща и сутрин!!! Още по бул.Липник мужду бензиностанция ОНБ и Държавна печатница, има още автофирми, които РАЗВЪЖДАТ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА НА ГЛУТНИЦИ! Господа КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, вземете мерки, докато не е пострадало дете или старец!!!
77
2
 
5
 
! Отговори
корунов преди 12 години
Сега ще създават зоо полиция, още едни милиционери да храним!! ***!! мизерия! Съгласен със 105 и 106!
76
2
 
1
 
! Отговори
До 105 забрана преди 12 години
"забрана", то хората от веки воков не го правят, само ти май си изненадан и ще трябва да спреш. Сега съмишленици ли търсиш да си продължиш с*кса?
75
3
 
9
 
! Отговори
DJ Ky4o преди 12 години
Тия от "ЕКО РАВНОВЕСИЕ" са страшни далавераджии, те имат интерес да има улични пумяри по улиците че да могат да лапат от паричките на хората, мен лично са ме нападали кучета и то по 5 на веднъж. та на тия от еко нз си кво да им ,,, мамата, нищо не правят
74
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Омръзна ми да слушам от къде идват ***!!!! Дайте идея къде да идат! Това ли прави екоравновесие? Те дедективи ли станаха? Я си вършете работа и приспивайте бездомните ***, ако ще от двора на фъндъкова да идват!