Да се сприятелиш с дъщеря си във Facebook, за да я следиш!

Само 13 на сто от учителите разбирали съвременните деца
Обновена: 7 май 2012 14:53 | 7 май 2012 11:30,
58
Да се сприятелиш с дъщеря си във Facebook, за да я следиш!
Висенето пред компютъра срива комуникацията с родителите им. Снимка: Булфото

Българска майка следяла дъщеря си чрез фалшив профил в социалната мрежа Facebook, представяйки се за нейна връстничка и приятелка.

"Любопитният, но тревожен случай е обобщена илюстрация на разрива в комуникацията между родители и децата им", алармира психологът Иван Игов.

Специалистът разкритикува неефикасността на съвременните възпитателни методи и предупреди, че едва 13% от учителите и 15 на сто от майките и бащите разбират децата си, сочат данните на дружеството на психолозите от миналата година.

По думите му почти няма дете у нас на възраст между 13 и 15 години, което да няма профил във Facebook.

"Вместо да се учим на нови подходи и съвременни умения, за да разбираме децата си, ние се опитваме да ги ограничаваме. Така ги отдалечаваме още повече от нас. Детето уж е послушно, ходи на училище, връща се, сяда на компютъра и изчезва. Просто изчезва от този свят, в който ние го виждаме. Ние не знаем какво прави в интернет. В него можеш да научиш полезни неща, но и ужасяващи", заяви Игов пред БТА.

Психологът е разтревожен, че в момента отглеждаме поколение, което израства не с нас, а покрай нас - в паралелен, виртуален свят.

Стереотипите на възпитание от времето на нашите бащи и дядовци трябвало да бъдат променени. 

"Разликата е, че ако преди 50-100 години тези методи са били успешни, тъй като светът се е развивал бавно, то сега това е невъзможно", допълва Игов.

Психологът признава, че бързо променящият се свят създава проблеми и на самите родители. Един възрастен в момента отделя много повече време, за да е в час, да бъде достатъчно подготвен и все по-малко време му остава за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от Игов и неговите компетентни мнения! Вече стана като Иван и Андрей по едно време - само от чешмата не тече
30
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 12 години
И една съседка викаше така ,но сега синчето има дълга изрусена коса,бюст по-голям от моя и ходи на 12 см. токчета..........
29
4
 
0
 
! Отговори
MI преди 12 години
Tam kadeto ima bezzakonie=iznudvahe smart i izmama ima i maimuni negramotni
28
6
 
5
 
! Отговори
ii преди 12 години
Off Добре че имам син... само трябва да го науча на ползва презарвативи. ;)
27
5
 
9
 
! Отговори
4arli7 преди 12 години
Просто като родители ние трябва да се осъвременяваме постоянно и да сме в крак с времето и вместо да си правим лъжливи профили ние трябва да спечелим доверието на децата си до такава степен, че те сами да ни показват и разказват какво става във фейсбук мрежата и в живота им като цяло.В противен случай, те ще се почувстват излъгани и предадени и ще загубим завинаги доверието им в нас.
26
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до всички *** родители:не ви е виновен интернет, фейсбук, телевизията или който и да е, за това че не знаете как да комуникирате и възпитавате децата си
25
8
 
6
 
! Отговори
do 44 преди 12 години
ти си идиотлогиката "мен са ме шамарили и нищо ми няма" е напълно грешна очевидно не си добре щом предлагаш бой без причина или обяснение"аз не разбирам детето си, дай да му тегля един бой" евала ...
24
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе не знам. Ама да не шамарим децата защото щели да станат агресори, да не им се караме и да не им правим забележке защото щели да го приемат много навътре, не-знам-си-какво-си... и в резултат сега има цяло поколение разглезени и арогантни тийнове, които си мислят, че всичко им е позволено и целият свят им е длъжен!
23
6
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Никой няма да те снима през бука-ти нали сам си качваш снимките (и още куп инфо).Другото е работа на други хора.
22
11
 
22
 
! Отговори
един стабилен чук преди 12 години
Кой каквото ще да ми говори. Мълчаливия шамар винаги върши работа. Казвам мълчалив, а не комбиниран с псувня или обида. Това е доказан метод, който работи! Не ме разбирайте погрешно. Не говоря за системни шамари и насилие над детето. Просто идва момент, в който наистина трябва да изяде един чук.
21
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фейсбук-а създава нарцистични и суетни души, интересуващи се само от повърхностни неща като външен вид и т.н.., защото постоянно гледат и се сравняват с другите, а това поражда много злоба,завист, конфликти...Кофти.
20
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен социалните мрежи не затрудняват родителите, а ги улесняват. Децата така или иначе вършат глупости - въпроса е родителите да разберат навреме и да вземат конкретни мерки.
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ДЪЩЕРЯТА Добре , легни си с него , ама само не бъди на 13 или 14. Тогава само се моля да си ми дъщеря. Аз ще ти покажа и фацебоок и масебоок. Да ме дават по новините после!!!
18
5
 
7
 
! Отговори
do 30 преди 12 години
koga zab te boli i pu tka te sarbi - spirane nqma
17
4
 
6
 
! Отговори
до26 преди 12 години
Лицето на човек е като пръстов отпечатък.С определена технология може да се идентифецира човек дали действитвлно е той по снимка на лицето.
16
7
 
5
 
! Отговори
до 30: Бащата... преди 12 години
ДА НЕ ТИ ЦЪФНЕ СНИМКАТА И НА ТЕБЕ В ИНТЕРНЕТ СЪС ЗАГЛАВИЕ ,,БАЩА ПРЕБИ ЗВЕРСКИ ДЪЩЕРЯ СИ, ЛЯГАЛА СИ С ***,, :D
15
6
 
22
 
! Отговори
Ghero преди 12 години
Аз така следейки дъщеря си разбрах че е бръмчала с полвината квартал.
14
11
 
59
 
! Отговори
Томас преди 12 години
не са виновни методите от преди 100 години - а това, че тези методи реално не се прилагат. И в същото време се създават УМИШЛЕНО условия децата да стават ***.я да играе тоягата да видим дали ще ходи на дискотека на 16 - какъв х*й ще ми търси на дискотека на 16? Да пие, да пуши, да се чекне на 13 - и родителя да няма право да го ошамари едно хубаво - ще ми слуша чалга и по цяла нощ 12 годишни в нета - и после методите - компа се угася в 21 и в леглата и когато е нужно шамари и ще бъдат отгледани перфектни деца, но разберете, че държавата не иска това - тя иска да има ***, които лесно се лъжат и мачкат, хора без здраво семейство, наркомани, ***, крадци, убийци - погледнете кой стимулира държавата и ще видите какви хора иска. Честните хора са мачкани по всякакъв начин за сметка на всякакви *** - и това е в цял свят - не само в бг.
13
4
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Прав си...едва ли някой ще се интересува от някой невзрачен човек.Ама не знаеш кога,къде,какво ще направиш и на кой може да му свърши работа тва инфо.
12
6
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
...и си мислиш,че който иска-няма да може да те идентифицира?В Щатите и Англия,предполагам и в други страни-вече идентифицират престъпници снимани от камери чрез лицеви точки от фейсбук

Спонсорирани публикации