Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи за скъпите лекарстава ве мазник и защо пенсионерите са бедни.
90
11
 
12
 
! Отговори
KItov преди 11 години
Много по-силни земетресения са и Вранча '77 и Стражица, но са далеч от София. Днес в Италия има жертви и хората продължават напред, а не чакат ДЪРЖАВАТА да помогне. Не искам моите данъци да отиват за селянина от Пернишко, построил си къща без бетонни основи, за да спести някой лев за пиене. А в Стражица още има хора по фургоните, така че и при Тошо беше същото.
89
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да се хване с нещо да помогне само плюе пък тоя от комуинст добор не чакай освен да те ограби, тая гейска партия трбва да се забрани не може един да прави нещо друг да критикува и да дърпа каруцата назад тъй не става.
88
4
 
16
 
! Отговори
Футеффф преди 11 години
при Сергей нагушил много бузи и гуши,как няма да мъцка за него .БКП никога не се е интересувала от хала на хората,защото тя изповядва идеите на ДС. важното е да ги довлекат до урните с патериците, бастуните и количките.
87
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не стои по фургони в Стражица, не говорете глупости! Явно не сте ходили там скоро, града е супер спретнат и главната е изпъната като конец от единия край до другия, имат голям площад, сега ще имат и каскада ......Града е възстановен още през соца! Не както казвате, че хората живяли 15 години във фургони, аман от форумни тарикати и манипулатори!Кой го е посторил града след 15 години да ви питам Жан Виденов или Иван Костов?! Хахаха, пишете глупости!
86
8
 
9
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Е, нали за това говорим! Вместо да се отпуснат пари (говорим за един средно голям град и 3-4 села, по дяволите!), цялото правителство се изреди да обикаля и да цъка с език. А, да - на едно семейство в Дивотино им докарали вагон-душегубка 3 кв. м., в който да се настанят. А възмущението защо общинските сгради не били застраховани е нелепо, при условие че с последните намаления на бюджетите някои общини не могат да си платят тока, камо ли да застраховат сгради.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си грамотен... не е изненада, че не си и нормално мислещ :(
84
15
 
2
 
! Отговори
Bace преди 11 години
Как елегантно Кутев си подхвърлят топката с Борисов и си правят реклама пред овцете . Само че Борисов показва поредната корупция . Забележете няма да има фонд а ще ЗАСТРАХОВА държавно имущество . Има ли нормален застраховател който в земетръсна зона като наща да прави застраховки ? На нова сметка почват със свалянето на кожи . Кутев да млъкне защото БСП си продухаха мандата и скоро трудно ще вземат власта МРАЗИМ ВИ а електоратът ви мре като пилци за което имате голяма заслуга
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викат му "тиква", "мутра" и какво ли още не. И в същото време не се усещат че тая "тиква" ги надцаква всеки път тях, дето имат шейсет години управленски опит, дето агентите им са във всяко даскало и община в тая страна, дето имат хиляди верни кучета навсякъде. Не се усещат че сами се правят смешни, че не могат да се справят с един охранител :)
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев досега е похарчил повече пари по форумите, отколкото Бойко за хеликоптерите. На тоя ли точно трябва да обръщаме внимание?
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Неоправдан" си само ти както изглежда...
80
4
 
10
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
ти луд ли си бе? още стоят фургоните в стражица след сумати години
79
3
 
13
 
! Отговори
Ре преди 11 години
Каква да е темата бе? Ми хайде по цял ден да си говорим за конгреса на БСП , за Първанов, Станишев и сие. .. жалка история!
78
2
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
ами да не помагат тогава, да не ходят при хората, да не вършат нищо, че да не каже някой че си правят пиар
77
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива хора докараха БСП до сегашното жалко съществуване! Съюзи с Доган и ДПС, надменни коментари, СРАМ, че съсипахте партията!!!!! АКО В БСП НЯМАШЕ ТАКИВА ХОРА ВСИЧКИ ЩЯХМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ, ЗАЩОТО ТЪРСИМ АЛТЕРНАТИВА, НО ЯВНО ТЕ СА РЕШИЛИ ДА СИ НАПРАВЯТ ХАРАКИРИ.ГЕРБ МОЖЕ ДА СА СПОКОЙНО БСП САМИ СЕ УНИЩОЖАВАТ
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за червените всеки като каже нещо и е отклонение от важните теми
75
7
 
19
 
! Отговори
Blake преди 11 години
Смотаняка Кутев го е яд, че не говорят за него?!? Че заедно с пчеличката Мая не са на върха на новините ли??? Дее*а и смотаната *** комунистическа!!!
74
2
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 11 години
И си прав и не си. Защото коли имат хората който могат да си го позволят, ама я ми кажи как 80 годишната пенсионерка с мин. пенсия ще може да си позволи застраховка? То за това и точно нейната къща е най-пострадала, защото жената няма пари за храна, а за ремонти не говорим въобще. Така, че казваш да са се застраховали, да ама не. Да не мислиш, че не искат ито не само срещу земетресения, но и срещу обири, ама като нямат пари. Явно нямаш никаква представа колко трагично е по селата.
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко му бърка в аналния отвор пък на тоя като какъв се изживява за какво ще си говорим ако искаме за комини и земетресения ще си говорим.
72
5
 
12
 
! Отговори
буха..ха..хаааа преди 11 години
Само незнам за какви комунисти и социалисти дрънкате тук в сайта.Като е очевадно че,тия "хорица" са пълни безхаберници,мързели и ***,който през целия си живот са живели като кърлежи на гърба на другите хора.