Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно

Преглед на печата на 31 май
31 май 2012 07:55, Красимир Ангелов
264
Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно
Джеймс Уорлик подкрепи София прайд. Снимка: Архив Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик анализира прага на толеранстност, който има обществото в България към различните. "Прайд парадът в София привлича най-различни хора - както гей, така и хетеросексуални - които участват в шествието, за да покажат твърдата си решимост за изграждането на една по-силна и напредничава държава; на една България, която цени приноса на всички свои граждани независимо от сексуалната им ориентация.

Прайд е нещо важно, защото утвърждава схващането, че да бъдеш различен е нещо нормално и приемливо, а не нещо срамно, което да бъде скривано", отбелязва Уорлик в специална статия за „Труд”.

По думите на американския посланик повечето гей двойки в България „прекарват живота си на тъмно”. "Прайд е денят, в който те чуват, че е нормално да бъдеш гей, нормално е да бъдеш такъв, какъвто си, и че трудности съществуват, но нещата се променят към по-добро”, завършва статията на Джеймс Уорлик.

"Сега" на първа старница отразява позицията на ЕК: "България се проваля с реформите в три ключови сфери". Кабинетът не показва резултати в образованието, енергетиката и пазара на труда, сочи годишната оценка на Националната програма за реформи.

Така на прага на последната година от мандата, правителството получи незадоволителна оценка на програмата си за реформи от ЕК. Страната е похвалена за намаляването на бюджетния дефицит, но дори и постигната фискална стабилност се определя като рискова - на фона на нерешените структурни проблеми.

"Класа" цитира президента Росен Плевнелиев: "Слушайте учените, а не врачките". "Впечатлен съм от това, което видях", споделя президентът след срещата си с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев и други представители от ръководството на академията. "Българите трябва да бъдат спокойни и да не се страхуват от честите затихващи земетресения. По-малките трусовe са съвсем нормални и ще продължат, но между
двете големи земетресения в България и в Италия няма никаква връзка", каза още той.

След труса - първият етаж поскъпва, защото на партера люлее по-малко и се бяга бързо,  разкриват за "Стандарт" брокери. Единственият минус на ниските жилища е, че трябва да се обезопасяват от крадци.

Електронни карти с пунктовете за защита на населението при бедствия и аварии на територията на София ще бъдат публикувани на сайтовете на районните кметства, информира "Новинар". На тях гражданите могат да видят местата за евакуация в случай на извънредни ситуации и бедствено положение, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-късно до четвъртък в интернет трябва да бъдат публикувани картите на всички 24 района в София. Районните кметове пък ще имат задачата да раздадат плакати с картите на домоуправителите, които след това да ги разлепят по входовете на жилищните сгради.

Парламентът става гарант за ремонт на три моста - без конкурс, съобщава "24 часа". За първи път в историята си НС се намесва по възлагането на договор без обществена поръчка за незабавен ремонт на мостовете по магистралите.

"Борисов осигури патрони за цял Китай", пише "Сега". Вживявайки се в ролята на търговец премиерът взе търговията на леко и тежко оръжие за Ирак, Китай, Алжир и други страни в свои ръце. Вчера той обяви, че България продава на Ирак 500 бронирани машини МТЛБ, произведени в заводите ТЕРЕМ. Всяка от тях е на стойност 300 000 лв.

"1/5 от митинчарите в Свиленград се провалили на теста за лоялност", отбелязва "Сега". Митницата на Капитан Андреево може да бъде закрита заради проблемния "човешки потенциал".

"Стесняват кръга около доносника на Кокаиновите крале", коментира "Труд". При ареста на Брендо на 16 май т. г. край Созопол в автомобила му бил открит 30-страничен документ, в който били описани всички заподозрени за кокаиновия канал и схемите, по които дрогата е била прекарвана. Именно това, че този документ попаднал в ръцете на Брендо, осуетило арестуването му през 2008 г.

Тогава решението за полицейската операция било взето на среща между службите на България, Италия, Испания и Швейцария. Но два часа след края наркобандитите вече били известени за удара срещу тях. Във вторник вечерта МВР предоставило материалите по случая на главния прокурор Борис Велчев, който ги препратил на Софийска градски прокуратура.

Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи, че България все още не е готова за еврозоната, съобщава "Новинар". Нито една от осемте европейски страни, които могат да претендират за влизане в еврозоната, сред които и България, все още не отговаря на всички необходими икономически и юридически критерии, се казва в доклада на банката (ЕЦБ).

"Човек на много бизнеси", обощава в заглавие "Капитал Daily" многото дейности, с който е свързано името Гриша Ганчев и развитието на събитията около холдинга му "Литекс комерс". Преди т.нар. захарна афера, по която в момента той е обвиняем, името му нерядко присъства в медиите не само заради големия - за мащабите на България - бизнес на родения в Ловеч Ганчев, а и заради връзките му със силови структури в миналото.

Освен собственик на футболния клуб "Литекс" (Ловеч), той е спонсор на редица други спортове като борба, бокс, самбо, мотокрос, изгражда верига от бензиностанции, които през 1998 г. дава на концесия на Shell. По-късно продава на полска компания друга своя успешна инвестиция - соковете Queens, а през 2007 г. се разделя и с ловешкия винпром "Винал".

Извън това Ганчев развива бизнесв полето на: транспорта, туризма, строителството,
недвижимите имоти, земеделието и т.н. Последната му инвестиция е в завода за автомобили Great Wall, съвместно с китайската компания Great Wall Motor.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
1
 
! Отговори
До 233 преди 12 години
Поредното изказване-балон. Как решихте че нямам етика? С предположения за неотговорени въпроси? Това че казах че предполагам че не сте юрист не е липса на етика, щеше да е ако кажа че предполагам че сте убиец. И ест не е нужно да сте юрист за да спорите с мен, дори може и аз да не съм прав макар и да съм юрист, въпросът е че вие спорите без аргументи. И ест. че ще си харесвам коментарите, хубавото е за харесване. А и щом мога да гласувам за себе си на избори, мога и да си ги харесвам в днес.бг:)
196
0
 
6
 
! Отговори
до 236 от славянин преди 12 години
Това, че на долара им го пише това въобще не означава, че те го правят, и аз мога да кажа, че съм светия, но това не ме прави автоматично такъв! Христос е казал, че хората се познават по делата, а на по етикетите, които си слагат! Лицемерието е една от най-характерните черти на хората!
195
2
 
4
 
! Отговори
до 227 преди 12 години
на отворковците, които разсъждават за Библията, без да са я чели, ще напомня, че на хамериканския долар и в 21 век все още пише IN GOD WE TRUST и се счита за официален девиз на САЩако не четете Библията, четете уЙкипедията, поне :D
194
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за хамериканците е нормално и да горят живи цивилни хора с ***. те са нация, създадена от сбирщината, която преди няколко века Европа повърна на "оня" бряг. първо избивали индианците, после държали *** в робство, после тръгнаха да мятат бомби по света - атомни, водородни, с обеднен уран. десет години си изпробваха химическите оръжия във Виетнам. ЦРУ контролира наркоплантациите в Афганистан и Латинска Америка.превърнали са изкуството и културата в индустрии и бизнес. така че, shut up!
193
1
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 12 години
"Затова Бог ги предаде на срамотни страсти,като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.Така и мъжете,като оставиха естественото употребление на женския пол,разжегоха се в страста си един към друг,струвайки безобразие мъже с мъже и приемаха в себе си заслуженото въздеяние на своето нечестие.И понеже отказаха да познаят Бога,Бог ги предаде на развратен ум да вършат това,което не е прилично." - Послание към Римляните 1.26-28
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 231Тези размишления ги оставете пред Съда. Тук не сме в Съда, а аз нямам никакво желание да казвам или да доказвам какъв съм. А вие като "юрист" би трябвало имате поне елементарна етика, дори и срещу виртуален потребител.ПП. Харесвайте си коментарите поне след няколко минути :). Някак си не Ви подхожда сам да се харесвате.
191
1
 
1
 
! Отговори
До 229.3 и 230 преди 12 години
Относно рекламата, и лошата реклама е реклама, и парите от Монополи са пари. До 230. Лошо е да се подиграваш да ама на хора или ако ше има конкретно засегнат. В случая не мисля че има. А и си позволям да го правя тук, спорейки с очевидно хора които никога не са се замисляли безпристрастно по темата. В съда не се подигварам.
190
0
 
1
 
! Отговори
До 229 преди 12 години
Да ваше право е да не ми отговорите, ама ако в съда откажете да отговорите на въпрос чийто положителен отговор ви вреди, мълчанието може да се счита за "Да", т.е. очеизбодно е че не сте юрист. Данъкоплаците биха били засегнати да от разходи МВР да пази парада или съдебни такси при дело срещу парада и само ако загуби държавата което е малко вероятно ама проблемът е в тия дето не оставят другите да си ползват правото да са на парада (макар че не е точно парад) и ходят да бият или подават искове.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
227, подигравката не е хубаво нещо. Още повече за човек с юридическо образование. Би трябвало да сте ги учили тези неща.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 226Като човек завършил право, би трябвало да знаете, че в случая мое ПРАВО е да не Ви отговоря. А това, че на Вас не Ви е известно, не значи, че няма такива дела. Също така понятие "особенно засегнат",в случая няма.Колкото и да е субективно или са засегнат или не. За лоша реклама не съм чувал, обаче съм чувал, че и най- лошата реклама е все пак реклама...
187
0
 
1
 
! Отговори
До 227 хах преди 12 години
Опа, коментар 227 беше до 225 очевиедно. Сори.
186
4
 
3
 
! Отговори
До 226 преди 12 години
Пфф, Библията мислех да я прочета, основно за да мога да давам примери на Томас за някои от безумията които съдържа (от гледна точка на 21ви век). Ама може и праразказче да потърся че не ми се занимава с глупости (ЪПСУРТ). Малко несериозен и груб ми е тона, признавам, но това е просто защото в случая Библията не е сериозен критерий. Иначе не отричам че в нея има много мъдрост но е леко смешно да се приема като чиста монета всичко особено в някои аспекти които са приложими за.. 1ви век, не за 21в
185
1
 
1
 
! Отговори
До 221 преди 12 години
Аз не съм чувал за такива спечелени дела, много се съмнявам да ги има.. но няма и да ВИ питам да ми дадете пример защото знам какво ще ми кажете (НИШО (ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ (ТО НЯМА КАКВО ДРУГО))). Не ми и отговорихте дали сте юристка, мълчанието ви в случая значи не, казвам ви го ей така между другото, като човек завършил право, между другото. Обикновеният данъкоплатец няма да е особено засегнат, дурги неща го засягат много повече. И това твърдение че всяка реклама е добре реклама, не е вярно..
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
223, Ако толкова се интересувахте,вместо да чакате Томас цели 9 часа, нямаше ли да е по- добре сам(а) да бяхте почели Библията? На тази възраст би трябвало и сам(а) да може да поглъщате ценности :).
183
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DNES.BG - не ви стига, че не отразявахте добрите неща, които свърши Н.Пр. Джеймс Уорлик за България през последните две години. Сега и *** го изкарахте. Позор!
182
4
 
2
 
! Отговори
До ТОМИИИИ преди 12 години
Оооо йес, Томас, време беше! От 9 часа сутринта чакам да се появиш, голяко очакване беше, големи емоции, голямо вълнение! Айде казвай сега за Библията и Дедо Бог, готом да поглъщам знание и морални ценности.
181
3
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Разбира се, че ще са им такива приказките. Все пак целта на някои хора в света е да се разбиват семействата, да има повече ***, наркомани, педофили, крадци, убийци и т.н. - хора без приятели и роднини - готови да бъдат роби на новия световен ред. Господ, нашия създател обаче казва друго - с мъжко да не легнеш както с женско - това е гнусота. И скоро съвременния содом ще бъде унищожен. Не се оставяйте да ви измамят.
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 220О, повярвайте има какво точно да се цитира пред Съда и той ще го уважи(вече има редица подобни дела, които са спечелени). Тук не става дума за християнство, а за права които са гарантирани от Конституцията. Лошото в случая, е че нито хората разрешили парада, нито самите хомота ще бъдат засегнати, напротив ще си направят безплатна реклама. Засегнат в случая както винаги ще бъде обикновенния данъкоплатец.
179
3
 
2
 
! Отговори
До 217 преди 12 години
АХАХАХА, о днес няма да гледам комедийни сериали, достатъчна доза смях получих от ВАС. Всеки можело да осъди държавата заради този парад. Сигурно адвокатът му ще е някой като ВАС и ще каже на съдята: "Ами аз няма да Ви кажа на какво основание съм подал този иск, кой знае ако търсите може и да намерите". И някви аргументи свързани с христианството, НЕ вАжат. А ВИЕ сигурно сте юристка щом така умело боравите с законите.
178
2
 
3
 
! Отговори
гой преди 12 години
Чух, че парада щял да обиколи три пъти синагогата. Вярно ли е?