Двама полицаи леко пострадали при протеста на Орлов мост

Единият е с травма на коляното, а другият - натъртен
15 юни 2012 14:50,
90
Двама полицаи леко пострадали при протеста на Орлов мост
Снимка: БТА

Двама служители на столичната полиция са пострадали при вчерашния протест на еколози в София срещу промените в Закона за горите, съобщиха от МВР.

За час вечерта природозащитниците отново блокираха Орлов мост. На моменти се стигаше и до сблъсъци с полицията.

Общо 11 души, сред които и две жени, са били отведени снощи в Първо районно за неизпълнение на полицейски разпореждания, за което им е наложена глоба.

Още по темата
От МВР обявиха, че двама от служителите на реда са пострадали леко при протеста „след сблъсък с агресивно настроени младежи“. Един от служителите е със сериозна травма на колянната става, а другият - с множество натъртвания.

Тази вечер отново се очаква блокада на Орлов мост. „С оглед опазване на реда и недопускане на противообществени прояви Столичната полиция ще бъде в готовност да реагира незабавно“, декларират от МВР.

Еколозите твърдят, че с приетия окончателно нов закон за горите ще се увеличи значително изсечената и застроена площ в защитените територии и горите. Природозащитниците призовават президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на закона.

От своя страна премиерът Бойко Борисов коментира, че промените наистина са лобистки - в полза на скиорите и сноубордистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
2ма леко пострадали служители на реда! Как работи демокрацията само, имаш проблем - траеш си, никой не те закача! Имаш проблем - протестираш (мирно), полиция те посреща с палки и щитове.... младите сме лишени от мечти и бъдеще, защото системата, която ни подготви да "работим" за нея изведнъж няма нужда повече от нас! Ако нещата не се оправят, може и по повечко ранени полицаи да има на протести, на народа и специално младите им писна вече от "въздух под налягане"
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво доверие, каква всенародна любов, какви медии . . . .Добре че не са затворили още интернет та да се чува и вижда истината!ЕКОЛОГИЯТА СВАЛИ ТОДОР ЖИВКОВ, ЕКОЛОГИЯТА ЩЕ СВАЛИ БОЙКО БОРИСОВ! Б.Б. и М.Найденов са най-големите врагове на гората и природата на България-оядени дебелаци!Снощи преброих от Плевен до Варна 10 тира с дърва на пътя-изсечени законно сигурно.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупакоустойчивостта е до времеИво Атанасов 16. Юни 2012, брой 138 Тоя рожден ден вече ми омръзна! Възклицанието не е на преситено милионерско чедо, нито на безумно разглезена мутреса, а на живеещия сам като куче в Бояна министър-председател Бойко Борисов. Ако сме повърхностни, ще си кажем, че на премиера-аскет му е додеяла небивалата шумотевица около личния му празник. Ще бъдем склонни дори да му влезем в положението. За годините си в политиката съм бил на какви ли не рождени дни - от най-затънтените села до най-лъскавите салони. Колкото на по-високо се развива действието, толкова по-голям е фалшът. А когато си във властта, разбираш колко много хора, за които и не си подозирал, че могат да си помислят нещичко добро за теб, се пишат за твои първи приятели. Срещу такива е трудно да се бориш - дори и да не ги поканиш, намират начин да се впишат в празника ти. "Толкова много гости и нито един виден ***!" - ми каза в разгара на партито по случай рождения си ден политик с десетилетна кариера, наблягайки на "виден". Което наистина е постижение, колкото и да е странно на пръв поглед. А купищата цветя, които само след броени часове са най-тъжната гледка! Ще подбереш за дома си два-три букета, а другите са осъдени да умрат, защото нито са ти нужни, нито върви да ги преподаряваш. А биха могли да зарадват някого някъде, ако мислим повече за човека, на когото ги поднасяме, а не за себе си как ще се представим. И ако сме способни да прозрем, че празникът може да е с много цветя и пак да е безцветен. Както и обратното. Да не говорим за подаръците! В случаи като Бойковия раболепието и подмазването дотолкова допингират амбицията да се блесне с нещо оригинално, че приумиците често прекрачват границата на кича. Премиерът получи торта във формата на магистрала с валяк, багер, багерист и надпис "Градим България!" Сред даровете имаше макет на новооткрития пътен възел на Околовръстното, кирка, ножица за рязане на ленти, куп картини, както и теле, може би като донор на пържолки за кучето, изровило трупа на отвлеченото и убито момиче в Перник. Никой не донесе книга, но това е обяснимо - "Винету" отдавна не е имала ново издание. Да, бихме могли да влезем в положението на премиера, стига да не си го беше създал сам. Той обаче реши да открие новия участък на Южната дъга точно на личния си празник. Появи се дори с костюм, въпреки горещините. Почти в еуфория от наколенките на верноподаниците, за кой ли път изтъкна достойнствата на собствената си социология. Дни преди откриването застанал в началото на това трасе, за да види колко хора ще го напсуват, но такъв случай нямало. Жегата беше жестока, та сигурно е забравил, че когато при първия по-сериозен дъжд Южната дъга заприлича на плавателен канал, пишман социологът не посмя да припари там. Наложи се току-що оперираната Фандъкова да нагази с рибарски ботуши при затъналите до покривите коли, та тя да отнесе ругатните.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВРЕМЕТО И МЯСТОТО НА СРЕЩАТА ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНО !!В 19.00 ЧАСА НА ОРЛОВ МОСТ !!ДА СВАЛИМ ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО !!ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !!КОЙТО ИМА МЪЖКО СЪРЦЕ И БЪЛГАРСКО ИМЕ НЕКА ДОЙДЕ С НАС .копирам информацията Хора , свидетели сме на всичко, което се случва в България! Вальо топлото оправдан, законът за горите пр НЕ на политиката на приет, всеки ден сме свидетели на разграбването и унищожаването на България. Хора, от нас зависи. Трябва да кажемавителството
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там съм! Долу продажното правителство на ББ! Оставка!
37
24
 
3
 
! Отговори
Барута преди 11 години
На петолъчката имало още не взривени снаряди.Протестиращите да ходят и да скачат там,защото до гуша ми дойде от мързеливи безработни пишлемета и наркоманчета.
36
2
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 11 години
Истината е , че изпуснаха нещата от контрол ! Иначе нямаше да сме по-зле от банановите републики !Сега е станала една мътна и кървава ,куче влачи , диря няма !
35
1
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
р. "перловска " е пресъхнала , защо скачат ?
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това в CS-a му се вика "friendly fire"
33
1
 
13
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Истината е :ДС конструира това,което сме днес начело с елит от доносници и агенти.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sega kukite sa slojili nqkoiu da slaga minusi nqkoq tapa kuka kadseto samo da natiska s mishkata to te za drugo i ne stavat
31
3
 
26
 
! Отговори
инвестор бг преди 11 години
УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ УПЛАШИХА :"Еколози и управляващи започнаха преговори по спорните точки в Закона за горите" ЗАЩО ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ПЪРВО ПРИЕМАТЕ ЗАКОНИ , А ПОСЛЕ ПРЕГОВАРЯТЕ??Защото първо се интересувате от лобиските интереси на тези които унищожиха България. За народа изобщо не ви е еня.НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ НА ТРИКОВЕТЕ НА ТЕЗИ БАНДИТИ.МЯСТОТО НА СРЕЩАТА ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНО - 19 ЧАСА НА ОРЛОВ МОСТ!!ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милиционерите в българия трябва да са благодарни,че няма гражданско общество,голяма част от хората са с робски и чалга манталитет, а т.н елит произлиза от партийната номенклатура.Освен това нямаме никакви традиции и опит в протестните действия и отстояване на гражданските си права.При тези безчинства на партийната олигархия,съд ит.н. щяха те да отнасят народното недоволство.Но все пак да благодарят,че са в ***...
29
1
 
20
 
! Отговори
ще спечеля само аз преди 11 години
Пожарникарят: -"Ако спечеля, ще спечеля само аз. Ако загубя, ще загуби цяла България!"
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 64 I KASKATA I PALKATA DA SI GI NAVRESH ANALONO V ZADNIKA NALI SI KUKA POROSTA DRUGO KAKVO MOJESH DA NAPRAVISH
27
4
 
24
 
! Отговори
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ преди 11 години
ВРЕМЕТО И МЯСТОТО НА СРЕЩАТА ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНО !! В 19.00 ЧАСА НА ОРЛОВ МОСТ !! ДА СВАЛИМ ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО !! ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !! КОЙТО ИМА МЪЖКО СЪРЦЕ И БЪЛГАРСКО ИМЕ НЕКА ДОЙДЕ С НАС
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ !!! ДОЛУ ГЕРБЕРАСТИЯТА !!!!
25
4
 
5
 
! Отговори
Кюнец преди 11 години
Хехе... е как си натърти клекавците тоя полисмен, като гледам как са бронирани, а срещу тех деца! Снощи гледах как двама дигнаха едно моме, има нема 50 кила, сигурно е стъпил на криво докато я носят. Другия, натъртения, сигур жена му го е гостила, оти е закъснел от работа...
24
8
 
11
 
! Отговори
Весо Пикалото преди 11 години
Ся кат гледам, при гея беше бая по-розово положението, момченце...Имаше 8 млрд. резерв, безработните беха с поне 100 хил. по-малко, бензинът беше с поне 50 ст. по-евтин, ток, вода и парно - поне с 30% надолу...Аз за сефте ще гласувам за червените догодина! Боко беше ГРЕШКА! Роската беше ГРЕШКА! Цецка беше ГРЕШКА! Дянков беше ГРЕШКА! Една Фандъкова пролет не прави! Ако фандъкова си направи партия, може да гласувам за нея, нищо, че е кадър на Боко!
23
3
 
5
 
! Отговори
бият се помежду си преди 11 години
Двама полицаи леко пострадали при протеста на Орлов мост. Единият ударил другия, и ония му го върнал! Нормално полицейско ежедневие - полицаи да се бият помежду си!