Полицията пак арестува протестиращи за горите

Камера на bTV бе счупена, оператор - бит
Обновена: 16 юни 2012 14:34 | 15 юни 2012 22:32,
800
Полицията пак арестува протестиращи за горите
Снимка: Bulphoto

Гражданският протест срещу Закона за горите приключи с нови арести, след като демонстриращите блокираха в продължение на 3 часа отделни пътни участъци в София.

След като се бяха събрали в района на Орлов мост, протестиращите решиха да се отправят към президентсвото, за да изразят там исканията си и да призоват Росен Плевнелиев да наложи вето върху Закона за горите.

С плакати "Искаме природа, а не бетон!" и "Вето!" те подканиха президента да използва правомощията си, за да блокира приетите от Народното събрание текстове за изграждане на спортни обекти без промяна на предназначението.

Впоследствие протестиращите се отправиха отново към Орлов мост, блокирайки за кратко движението по улица "Раковски".

Още по темата
Около 21,30 часа те спряха движението по бул. "Евлоги Георгиев", след което полицаите започнаха да удрят участниците в протеста с палки, за да разчистят платното. Осем души са задържани в столичното Първо РПУ. Седем от тях са задържани за неизпълнение на полицейски разпореждания, а друг е задържан заради хвърлена бутилка срещу полицейски служител.  Камера на bTV бе счупена от участник в шествието, който бит е и операторът на телевизията Иван Филчев.

Първоначално полицията успя да пусне движението, но впоследствие протестиращите превзеха отново пътното платно. Протестът продължава, а демонстрантите скандират "Искаме природа, не искаме бетон!", "Витоша!" и използват не особено ласкави определения за полицаите. Чува се още "Оставка!", а хората лягат по пътното платно, за да не пуснат автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялото политбюро на ГЕРБ се напналао да плюе протестиращите и да ги изкарва комунисти, наркомани и всякакви там.СМЕШНИЦИ СТЕ ВИЕ ГЕРБави мотренски ***
534
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ си показа същността! Мислят, че това били наркомани! ми ккаво да кажат хората! Явно те са продавали дрогата:))) Нали България при ГЕРБ я обявиха за първа по употреба на амфетки преди няколко дни под зоркото око на управлението на гЕРБ!
533
3
 
6
 
! Отговори
15166515561561 преди 11 години
Не е за вярване какви *** коментари и лозунги пишат само шепата ГЕРБЕРАСТИ. ПРЕДИ ГЕРБ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ НЕ СЪМ ПРЕДПОЛАГАЛ КОЛКО *** ХОРА ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ. ГОВОРЯ КАТО КОЛИЧЕСТВО И КАТО КАЧЕСТВО
532
3
 
3
 
! Отговори
645 преди 11 години
Ние бяхме на улицата, а ти къде беше мутро! Продаваше дрога нали!
531
7
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
нали видяхме протестиращите какви са - Мутри,наркомани и рецидивисти.Това заедно с *** е елктората на БСП.С този електорат те съсипаха България,чрез свойте заменки и бонуси към хидроинжинери като Доган.А и само да вметна че този бюджетен резерв които имаше България,беше натрупан излишък,за да се покаже колко добре управлява БСП, ама глупаците не можаха да прикрият че са зели всички пари на заем и сега ние трябва да плащаме двойно с нашите данъци.С нашите данаци плащаме и на БСП електората
530
2
 
3
 
! Отговори
643 преди 11 години
Разбира се, че герберите бленувате за Тошово време! Все пак вожда ви му е личната масажистка:)))
529
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във всяка една от "белите" държави, такива незаконни протести ще ги разпръснат със сълзотворен газ, водни струи и в краен случай гумени куршуми, а тук ББ забранява на полицаите да посягат да пипат т. нар. протестиращи. Къде бяхте при Царо, при заменките, Белене, Бургас, къде бяхте бе?
528
10
 
5
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Г-да журналисти престанете да титуловате тези младежи природозащитници.Не може 20-25годишен младеж незасадил 1 дърво не можеш да различи топола от бряст да се нарича защитник на природата.Защо не протестират пред границата срещу конвоите камиони с дървесина.Ама там дебеловратите бият.Да протестират срещу обезлесяването на Рила от Мадридският крадец.Ама там не плащат.Сега всеки един льохман и безделник седнал на асфалта се нарича природозащитник.Криворазбрана нация сме.
527
6
 
4
 
! Отговори
до 626 преди 11 години
Аз съм добре , а ти как си неуспяло в живота индивидче ???? Добре съм защото бачкам яко , и не съм длъжен да ви търпя наркоманските изцепки в центъра но София !!! Демокрацията не е свободия !!! Имаш права , но и задължения също !! Бори се за убежденията си , нямам нищо против , но не пречи на другите !!!! Има достатъчно площади и паркове в столицата за провеждане на протести !!! Като блокирахте центъра спечелихте само негативи от останалите граждани !!!
526
3
 
4
 
! Отговори
635 преди 11 години
*** верно ли! ми ти защо не си в съда свидетел бре! Или си от тези, които носиха куфарчетата, ама сега си в гЕРБ и си за затвора! Питай твоя покровите, който търкаше ущите на Тошо и до 1990 беше в МВР, защо не си е свършил работата! *** май и той намазал! Свършените сте ***! Дори парите от амфетките няма да ви помогнат! СИМО от ЦРУ го е казал!
525
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В глупави пререкания ли мислите да ви мине съботата?Няма ли жени за вас? В краен случай пиинете млако алкохол, и се наспете.Хайде весел ден, и спокойно го давайте!
524
4
 
5
 
! Отговори
1564154154541 преди 11 години
Простотията, идиотизма Герб няма да спре докато не бъдат наритани или направо линчувани
523
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа се събужда и вижда истинското лице не мутрите от ГЕРБ! Помните ли 96-97 година! Май се връща! Резерва го няма вече! Започнаха заеми да взимат! Скоро, много скоро крадците от гЕРБ ще си получат заслуженото!
522
4
 
2
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
до 631 - я не ми се прави че не знаеш за кои генерали говори.Същите тези които покровителстват Гоце,Марин,Овчаров,Станишев и Петков.Същите тези които още преди 89 изнесоха семействата си за Австрия заедно с държавни пари на стойност милиони.тяхните синове и дъщери учат по най-престижните колежи и университети,докато вие продължавате да ги тачите.БСП и нейните ръководители от Австрия са вредни за България.На тях не им пука за природата,пука им за още пари,за още наши пари
521
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да отиде сред протестиращите и да си поговорят мъжки! Все са на една страна на барикадата. А от другата за кумунизките престъпници заграбили страната, вдигащи данъци и каращи децата ни да работят по полетата!Да се съюзят Бойко и еколозите и да им разкатаят фамилията на червените престъпници. Ако сме заедно ще победим!
520
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея които говорят за БСП ,че са организатори.Нали се досещате ,че ако се организира на паритиино ниво нещо такова то ще е толкова масово и агресивно ,че властта бързо ще си смени притежятеля.На БСП ако и е нужно реално да взема властта и е достатачно да изкара истината в медиите да ги върти 20 дена и с ББ е свършено.
519
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се е емнал народа да отиде на Позитано и да им разкаже на цоциалистите как може да продават горите ни! Камък върху камък да не оставят!
518
4
 
4
 
! Отговори
628 преди 11 години
Кой генерали! Ние знаме само за Генерала - мутра и некакъв СИМО от ЦРУ! Оти не питаш СИМО що така мисли за мутрата Борисов!
517
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извиняваите ,ама се едно да ми говорите как *** са добрите ,че искат да заграбят морската градина.Е не протести си трябват закона е *** и нека се покаже ,че в тая държава не са власта само медиите и политиците.
516
4
 
2
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
Много муниси получавам от платените червени драскачи.Предйате нещо на генералите си от мен:че им идва краят.Да ни очакват в Австрия и да гледат как ще си вземем именията настойност стотици милиони