Полицията пак арестува протестиращи за горите

Камера на bTV бе счупена, оператор - бит
Обновена: 16 юни 2012 14:34 | 15 юни 2012 22:32,
800
Полицията пак арестува протестиращи за горите
Снимка: Bulphoto

Гражданският протест срещу Закона за горите приключи с нови арести, след като демонстриращите блокираха в продължение на 3 часа отделни пътни участъци в София.

След като се бяха събрали в района на Орлов мост, протестиращите решиха да се отправят към президентсвото, за да изразят там исканията си и да призоват Росен Плевнелиев да наложи вето върху Закона за горите.

С плакати "Искаме природа, а не бетон!" и "Вето!" те подканиха президента да използва правомощията си, за да блокира приетите от Народното събрание текстове за изграждане на спортни обекти без промяна на предназначението.

Впоследствие протестиращите се отправиха отново към Орлов мост, блокирайки за кратко движението по улица "Раковски".

Още по темата
Около 21,30 часа те спряха движението по бул. "Евлоги Георгиев", след което полицаите започнаха да удрят участниците в протеста с палки, за да разчистят платното. Осем души са задържани в столичното Първо РПУ. Седем от тях са задържани за неизпълнение на полицейски разпореждания, а друг е задържан заради хвърлена бутилка срещу полицейски служител.  Камера на bTV бе счупена от участник в шествието, който бит е и операторът на телевизията Иван Филчев.

Първоначално полицията успя да пусне движението, но впоследствие протестиращите превзеха отново пътното платно. Протестът продължава, а демонстрантите скандират "Искаме природа, не искаме бетон!", "Витоша!" и използват не особено ласкави определения за полицаите. Чува се още "Оставка!", а хората лягат по пътното платно, за да не пуснат автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как е ГЕРБ! Вчера убихте още една старица! няма да и плащате пенсия,а! радости неземна обзела Тотю и Боко! Оставало повече за кражба и пощадили електората на гЕРБ - ***!
554
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
На тиквениците природа не им трябва. Те компири могат да садят и на бунището, а салама го отглеждат в магазията :). А за далаверите с тия изменения всичко е ясно - Тиквуняка има да връща услуги на тия дет го сложиха, а понеже времето му неумолимо изтича та го притискат да връща жестовете :)
553
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербаджиите са много зле.Неможе да нападаш протестиращите,с епитети като наркомани ,хипари и какво ли не.Хората както и аз се чустват недоволни от глупавия закон и изразяват мнение,не са тръгнали да свалят правителтвото.Чудя се ББ джиите какъв е тоя страх от преврат повярваите реши ли някои неможе нищо да ви задържи на власт затова и стига сте нападали децата ,че се борят с мафията.Можеби такива като мен трябва най накрая да излязат и да освободят България и така ще е по добре за всички.
552
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България се събужда! на мутрите им пари под краката! На Боцето как му трепереше вчера сутринат гласчето! Ама моля ви се:) Само така пичове! Боко в кауша при авера му Сретен, който го прикани в съда в белград, но нашата мутра не отиде!
551
4
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
ДО 672 - Старците са били убити от палачоите на Гоце и Марин,така наречените помилвани изнасилвачи,крадци и убиици
550
7
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Да бъдат арестувани и бити чалгаризираните червени мародери, скрили се зад някакви въображаеми зелени идеи!
549
6
 
7
 
! Отговори
до 670 преди 11 години
Отвори сайта на Новинар например и си виж на снимката "еколога", който показва среден пръст на фотографите.***, 99% не знаехте защо сте там бе.
548
3
 
8
 
! Отговори
БРИГАДИР преди 11 години
ВСИЧКИ НА БАРИКАДАТА ПРЕД ПОЗИТАНО. КОМУНИСТИ ЩЕ ВИ СВАЛИМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКИ ПО БАРИКАДИТЕ СРЕЩУ НАРКОМАНИТЕ ОТ БСП
547
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко сега пак ще раздава пържолки! Вчера в Плевенско са убили старица и са извадили от Струма труп! Герберите сега пак празнуват!
546
7
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Кучетата на Рапоня пак са си заслужили коричката хляб :). Само не знам що ги правят тия протести толкова късно. Трябва да са по икиндия, че оялите се търтей с каските да се потят и да пукат от жега :).
545
5
 
14
 
! Отговори
до 661 преди 11 години
Не пич работя в центъра и бях свидетел на всичко..............полицайте и журналистите провокираха всичко
544
2
 
4
 
! Отговори
661 преди 11 години
Всички не са гербаджии, че да са наркомани и мутри! Вземи се изясни вече!
543
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мммммдааааа ... за ГЕРБ са останали само безнадеждните психопати и слабоумници. Тях и от къщите им да ги изритат, няма да разберат защо и пак ще са доволни от партийците си. Споровете с тях са безмислени, тъй като те нямат физическата възможност да разберат доводите на разума.
542
1
 
4
 
! Отговори
до 656 преди 11 години
Нали си *** Гербер как да измислиш нещо твое, копирай млоумнико не вървиш
541
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мафията ГЕРБ срещу народа! Кой ли ще победи?
540
8
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
до 652 - абе ако това не бяха наркомани и мутри,намаше да пребият журналиста на бтв,нямаше да крещят псувни .Докато ти си си гледал телевизия,аз съм бил навън и съм слушал какви мрасотии се говорят,видях какви лумпели има.Това не са ЕКОЛОЗИ.Това бяха наркомани,мутри,рецидивисти,изнасилвачи убиици,това бяха хората пуснати от Гоце и Марин
539
1
 
5
 
! Отговори
656 преди 11 години
Що не отиде да ги линчуваш! Три дни имаше идеална възможност! Сега щеше да ближеш рани и да говориш за накърнените си права пред камерите на Гергов, на когото лично Боцето открива голф игрищата!
538
3
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
До 634 Твоя Бойко една червена дама Корнелия се казва го покани да си поговорят мъжки пред парламента......ама нали е много мъж та го хвана страх да не стане за смях Голямия каратист,колко бой с чантата щеше да отнесе не ми се мисли :))))))
537
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБавите водят държавата към Путинизация....
536
3
 
4
 
! Отговори
645 преди 11 години
Ми то за ГЕРБ всички 7 млн българи са криминално проявени:)))) Браво на момчето!