Нямало да има драстичен скок на хляба

Животновъдството пък е на ръба на фалита
29 юли 2012 13:50,
75
Нямало да има драстичен скок на хляба
Снимка: Булфото

Драстичен скок на цената на хляба няма да има. Това обяви в "Неделя 150" по БНР Радослав Христов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Според него всеки продукт трябва да има реална цена.

През изминалата седмица средната цена беше 420-425 лева на тон зърно, нормално е да реагира цената на брашното и на хляба, обясни Христов.


Хората са забравили вкуса на българското месо и месни продукти, а животноводъството е на ръба на фалита, каза пък Бойко Синапов, председател на Асоциацията на животновъдите.

"Ние сме в омагьосан кръг. Енергията скача, зърното скача, горивата скачат, при нас - нищо. Всички управляващи обещаха, че 2012 ще бъде година на животновъдството.

Българският потребител не консумира българско месо и чисто сирене, затова и няма как да скочи цената на месото. Вносът, който ни се налага, ни убива. Заливат евтини продукти, затова и ние изоставаме", допълни Синапов.
 
Той благодари на министър Найденов и правителството, че е постигнато сътрудничество с Турция да изнасяме агнета и шилета.

Във вторник Министерството на земеделието и храните ще представи своите разчети и анализи на консултативен съвето по зърното.

В началото очаквахме по-ниски добиви, но сега те се доближават до миналогодишните. Качеството на пшеницата е превъзходно, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той обясни, че животновъдите не получават европейски субсидии въобще, като това е резултат от правителството, което е подписало договора за присъединяване.

"Той е подписан така, че европейските субсидии са единствено за единица площ, тоест няма по схемата за глава добитък. Това може да се поправи в следващия програмен период 2014 – 2020 г.", каза още Найденов.

Според министъра на този етап на финансовото състояние на държавата няма как да се намали ДДС за да се да реши проблема с увеличаващите се цени в хранителния сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
тайните на маги преди 11 години
- Защо ти е празен хладилника?- За да не ми се повишава нивото на pH в устата!!
23
1
 
12
 
! Отговори
стара баба преди 11 години
Ами той хляба скочи вече драстично с 20 ст.зърнопризводителите получават огромни субсидии-европейски и национални..Сега по старата изпитана схема ще иднесат зърното но добра печелба, за да се подържа висока цена, после ще се внесе зърнои Министъра М.найденов им даде карт бланш да увеличават цените, а на есен пак ще ревем за субсидие.Той българинът си плаща безропотно и за ток, вода а сега посегнаха и на хляба
22
0
 
19
 
! Отговори
експерт по хляба преди 11 години
Ако вдигнат цената, не купувайте изобщо хляб! Смелете си пшеница от рента и си правете домашен хляб, а изнудвачите да го ду*ат! Пак искат на гърба на народа да купуват джипове и яхти, кръвопийците-върколаци! И вземат субсидии, а те са наши, народни пари.
21
1
 
11
 
! Отговори
Ь преди 11 години
Пак предишните управляващи са виновни за днешните цени и неразбории. Ми така е като в ГЕРБ са се настанили неграмотни калинки и затъпели спортисти които не могат едно вярно решение да вземат без да питат чуждите посланици.
20
3
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Комунизма е единствения шанс за спасение на човечеството! Само със работа в полза на общността и грижа и любов към нашите ближни и другари, хората ще постигнат спокойствие щастие и удовлетвореност от живота! Капитализма и консуматорството убиват всички добродетели и превръща хората в злобни и алчни материалисти!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за вас, но аз познавам много хора ,едни от който са ми колеги,да казват;АЗ НЯМАМ ЗА ХЛЯБ,АЗ НЯМАМ ЗА ТОВА ,ЗА ОНОВА,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА В КРЪЧМАТА И ЖУЛАТ ЯКО РАКИЯ.Не знам колко е ракията в кръчмата но ми се струва че вместо нея биха могли да си вземат хляба за който реват.
18
1
 
22
 
! Отговори
Нели преди 11 години
След 92 година политиците се скъсваха да говоря как цените ще станат европейски как леко по леко и заплатите и пенсиите ще станат европейски- Да цените вече станаха европейски но заплатите си останаха комунистически Кажи бедни ми и ограбен българино от 22 годишншя криминален преход сега накъде!!!!!!!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?v=Tm38Rfjm80s&feature=related
16
5
 
5
 
! Отговори
обречен на пържоли преди 11 години
Кой ви е крив че вчера не се качихте на бузлуджа,заедно с кебапчетата другаря сергейни раздаде много купони за хляб по 15 ст.разликата ще я плати Георги Гергов от панаира -Кой ти купи Лалке обувките -партията майка мила ...разговор до трибуната.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако за някои драстичен е скока на увеличение с 1 лв., за масата народ е дори 10 ст.
14
1
 
7
 
! Отговори
jt2 преди 11 години
Ко стана с братя Галеви?
13
1
 
12
 
! Отговори
коко преди 11 години
няма да има драстичен скок ,но все пак ще има.а на заплати и пенсии няма ли да има скок.Тиква помисли и за това.
12
1
 
7
 
! Отговори
Поверително!!! преди 11 години
В едно предаване имаше един глас,които викаше НЕ Е СИГУРНО!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
аре сея...той хляба вече 20 години си го увеличават...и ?! кво ?! Все едни и същи са на власт...Намери си други мечти...
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Увеличена цена на хляба - ГЕРБ отива в гроба!Българина не прощава щом му посегнат на хляба!
9
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Бойко! България е с теб! Още поне пет мандата за ГЕРБ!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фчера съм бил щял да съм се бил напил
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом може ГЕРБ да увеличава цените, мутрите и далавераджиите ГРОБари го правят!
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като прочета такова заглавие знам, че ще стане точно обратното - в този ред на мисли, очаквайте драстично покачване цената на хляба.
5
0
 
23
 
! Отговори
избрал преди 11 години
Ох и тези ли ще фалират след скъпите домати,като прибират субсидиите са добре,като дойде време да продават стоката стават зле..скъп хляб -евтини кюфтета