Правят карта на гетата с европари

Тя ще е готова до края на март 2013 г.
7 авг 2012 22:18,
89
Правят карта на гетата с европари
Снимка: архив, Impact Press Group

Експерти ще картографират гетата, където живеят най-маргинализираните общности сред етническите малцинства в страната, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Картата на гетата ще е готова до края на март 2013 година и е по проект на ОП "Развитие на човешките ресурси".

Основните цели на проекта са оценка на досегашните публични политики и добри практики за интеграция на маргинализираните общности, и идентифициране на тези хора сред етническите малцинства.

В него ще се включат 700 души от шест национални ведомства, от общините и от неправителствения сектор.

До 264 общини в страната са изпратени анкетни карти, в които се питат кметовете колко са хората в тези маргинализирани групи, какви са им основните проблеми и с какви пари могат да бъдат решени.

"Ние не говорим вече за проблемите на ромите по принцип, ние не говорим за характеристики на ромите по принцип, а говорим за конкретните гета с конкретните уязвими групи, които имат своите характеристики, които имат своите проблеми, които се оказва, че са много разнообразни, много различни", подчерта зам. – социалният министър.

Според нея това ще помогне да се ориентират адекватни мерки към конкретната група от тях.

Анкетните карти трябва да бъдат върнати в социалното министерство  до 5 октомври тази година. Основен проблем за децата в тези групи е достъпът до образование.

Почти всички деца от малцинствените групи имат формално личен лекар, но друг е въпросът дали наистина те получават медицинска помощ, посочи зам.-министър Валентина Симеонова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Стоманения преди 11 години
Какъв човек трябва да си,да защитаваш ***?Тези от Х.К. например.Това са родоотстъпници и предатели.всеки нормален българин разбира,че самите *** ни мразят!Защо тогава ни убеждават да не ги мразим,да ги обичаме и да ги "интегрираме"?Те самите не искат да се интегрират.Искат да паразитират на гърба на честните хора.Единствената възможна интеграция за *** е интеграция под пътното платно на някоя магистрала.мангалюбците-за 2дена в гетото, да ги ши*ат любимите им ***,да ги чуем тогаз
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EС е голяма пирамидаУж парите европейски, пък то ги плащаме от джоба сиСамо разликата е, че ако бяхме суверенна държава политиците ще дават отчет за тия пари, а сега ще потънат в джобовете на тия тарикатиИначе защо да не се картографират районите и да не следват санкции за хората, които се самонастаняват в чужда собственостОбщините защо не я актуват и да им търсят сметка като се самонастаняват. Защото всички те участват в схемата за източване на пари чрез ЕС Не е луд който яде зелника
72
0
 
3
 
! Отговори
или, или! преди 11 години
За какво са им тези карти на експертите? Да си бършат г-овете ли? Толкова много пари се пръснаха за проучвания из цяла Европа! ПРОБЛЕМЪТ С *** НЕ СЕ РЕШАВА С ПАРИ! ПРОБЛЕМЪТ Е В ТЯХНАТА ЕТНО-КУЛТУРА и В ЗАТВОРЕНАТА ИМ СОЦИАЛНО-ПЛЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ. Е, как да го интегрираш, след като то си знае, че ще се ОМЪРСИ, ако общува с населението на приемната държава!? Как такова да го вкараш в училище или на работа, като то не признава законите, правата и задълженията на обществата на нециганите!? Европейците знаят това и ги гонят от държавите си. В същото време от Брюксел непрекъснато тръбят за право на *** на етническа принадлежност, религия, обичаи, социална структура и искат от България да ги интегрира. В България никога не е имало закони срещу ***, никакви права не са им отнети. Но, те отказват да ги ползват, защото противоречат на обичаите и културата им. Ако някой ***, все пак прецени да се интегрира, той се счита за мръсен и е натирен от неговата си общност. И не е пример за подражание!Брюксел трябва да избере: ИЛИ интеграция, ИЛИ *** култура! Интеграция означава сливане с културата на приемната държава. Двете заедно са несъвместими! Доказателството е, че *** начин на живот и самосегрегацията ги е запазила като етнос през вековете. Поне там, където не са ги прочиствали и избивали със закони! Ако от ЕС мислят за интеграция, трябва да се постави ребром въпроса пред българското правителство (без значение, кое е). А то от своя страна да изгони от държавата ни всички подразделение на сороските институти и Хелзински комитети!
71
0
 
4
 
! Отговори
Никодимчо преди 11 години
Днес картографиране, утре бомбардиране! :)))... мечтиии...
70
2
 
5
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Какви комунисти те гонят теб, бе ***? Проблема с *** дойде от скапаната демокрация и ЕС.
69
1
 
7
 
! Отговори
кокс преди 11 години
*** само доменни пещи ги оправят!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"какви са им основните проблеми и с какви пари могат да бъдат решени". ... естествено давайте още пари към ман*галите те са бездънна яма за политици да си перат парите чрез тях и да лапат повече патки..опс ..пачки !
67
0
 
10
 
! Отговори
anti преди 11 години
А не ли по лесно да бъдат премахнати гетата заедно с обитателите им?Циганозащитници, не се ли убедихте, че те не искат да живеят, като нас?!За тях нормалния начин на живот е да крадат, да се напиват, да се колят и да се плодят безконтролно!Те не искат да се променят!Но на някого явно му е изгодно да се говори за интеграция, защото папка от тази бездънна яма много пари.единствения изход е парите да се използват, за да се спре разммножаването на тази ***!Никаква помощ на непълнолетните ***!
66
0
 
12
 
! Отговори
7 преди 11 години
Децата от малцинствата имали формално личен лекар,ами българските деца получават ли лекарска помощ мин.Симеонова?Има цели села с къщи които няма кой да живее там,ама нете ще ги настаняват в София,защото най-много има за крадене там.Всички гета си ги правятциганите дошли от провинцията,а власта не ги връща,напротив ухажва ги.и правят гетата още по -големи.ПО ТОЗИ НАЧИН ПО КОЙТО СЕ ПРОЦЕДИРАШЕ И СЕ ПРОЦЕДИРА ,НЯМА НИКОГА ДА СЕ СПРАВИМ С ***.ВЪРНЕТЕ ГИ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА.
65
0
 
15
 
! Отговори
- преди 11 години
Браво, браво, за Българите пари няма, за *** гета евро пари ...Дано умрете когато ги завършите!
64
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ejjj, po-golqm terorist ot komunista w 4owe6kata istoriq ne e imalo i nqma i da ima. Do kyde dokaraha tazi dyrjawa i desetki drugi. Predi 80 godini zapo4naha s atentati da destabilizirat wlastta i nakraq si nalojiha skapaniq komunizym. Da jiwee skapanata Rusiq i nie maloumnicite pokraj tqh. I neka wsi4ki pliuem wzaimno demokraciqta.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sigurno kartata 6te e dinami4na. I ne zabrawqjte da napi6ete algoritmi, koito da preiz4islqwat kyde 6te se prykne sledwa6tiq katun. :D
62
0
 
17
 
! Отговори
И какво ще последва? преди 11 години
На тези от ромските гета ще им построят жилища с европари /с парите, които ни изнудват да откъснем от залъка си, за да правим вноските си заради това, че сме чланове на Евросъюза/.После *** ще осерат новите жилища, ще изкъртят и продадат всичко, което може да се продаде и след няколко години новите им квартали пак ще се превърнат в гета! Но покрай тези нови строежи някои ще напълнят гушки чрез злоупотреби.ОБОБЩАВАМ: Внасяме пари за еврофондове и някой друг рещава как да бъдат употребени те
61
2
 
10
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Герберастите си преброяват електората
60
0
 
12
 
! Отговори
Защо ма, Европо? преди 11 години
Защо не се бръкнеш да финансираш едно друго проучване: В бившия Източен блок, колко от онези, които завършиха висше образование с отличен или с мн.добър успех, останаха с по едно дете, или са без деца поради късен брак, или изобщо не се ожениха заради липса на жилище или поради мизерни заплати, с които едва смогваха сами да се изхранят.Така, ловко и безочливо, комунистите промениха генофонда на наколко нации - насърчиха размножаването на негодни за нищо ***.А европарите са от нашите вноски
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и едни имоти обикаляха, с хеликоптери.
58
0
 
15
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Просто подпомагат *** - целта е обезлюдяване на България от българи.
57
0
 
11
 
! Отговори
далавери преди 11 години
пак за работа която може да се свърши с 20 лева, ще се и вземат 60... и без да си 'експерт' е ясно къде са гетата, само да питаш местните... лошото е, че има и напълно превзети села от ***...
56
0
 
13
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
А пари за доброволно-задължителна кастрация когаще се усвояват?
55
0
 
20
 
! Отговори
анти-ес преди 11 години
пак симулират дейност и загриженост мръсните европейци...като толкова са им мили и драги ***-да си ги приберат при тях,какво ни ги връщат?Нека видеят как е.Да ги убиват и грабят!!Нали има свобода на придвижване,ЕС,а-у.Ако не са извършили престъпление нямат право да ги връщат.Ако са-в панделата.после *** да ги съдят в страсбург!Тук трябва да още при раждането-химическа кастрация!!Всички ***-под въоръжена охрана-в трудови лагери.да копат на полето и да строят по-евтино пътища!

Спонсорирани публикации