162 незаети места в СУ след трето класиране

Повечето от тях са в редовна форма на обучение
Обновена: 15 авг 2012 19:11 | 15 авг 2012 19:09, Красимир Ангелов
8
162 незаети места в СУ след трето класиране
162 са незаетите места в СУ след трето класиране. Снимка: Булфото

162 незаети места остават след третото класиране на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение.

136 от тях са в редовната форма на обучение, а 26 места  - в задочната форма.

Тези 162 незаети места са от обявените общо 5173 места за плановия прием в Софийския университет за новата учебна година, уточняват от СУ.

Всички кандидат-студенти, които са приети в желаната от тях специалност, трябва да подадат в отдел "Студенти" на съответните факултети необходимите документи за записване в тридневен срок - от 15 до 17 август, включително.

Плащането на таксите за обучение се извършва в паричния салон на Ректората или по банков път. Едва след края на този срок за записване ще е ясно дали и в кои специалности остават незаети места, уточняват от висшето училище.

По закон деканските ръководства на всеки факултет сами решават дали да обявят допълнителен прием или ще прехвърлят незаетите места към магистърските си програми, съобщават от СУ.

Местата за допълнителния прием ще бъдат обявени от деканските ръководства на факултетите след 20 август, като от този прием ще могат да се възползват кандидат-студентите, чиито дипломи за средно образование не бяха изготвени в срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 11 години
В България има свестни преподаватели но не се създават условия за тяхното насърчаване и развитие. Пожелавам си най-сетне тези хора които са свързани с образованието и от които зависи нещата да тръгнат да осъзнаят колко е важно българинът да бъде добре образован и конкурентоспособен и че това не само не крие заплаха но е и предпоставка за подобряване на ситуацията в страната като цяло, положението на всички...
5
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 11 години
В България образованието не изпълнява своето предназначение. Учебните програми предвиждат мозъците на учениците да се запълват с тонове ненужна фактология, а важните приложими на практика знания и умения, които са необходими за конкретните работни места не се преподават, те просто липсват. Завършващите са неподготвени и нямат реална представа за естеството на работата, която се върши извън училище/университет.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да се запишат ББ, ЦЦ и оня *** Игнатов дето и той с мачканата си от бокс тиква се пише интелектуалец......
3
1
 
3
 
! Отговори
На дали преди 11 години
ами ,за да си го допиша.В размер на Стипендия.АКО ДАДЕН СТУДЕНТ ПОДПИШЕ ТАКЪВ ДОГОВОР,ТО ТРЯБВА ДА МУ Е ЯСНО,ЧЕ ЩЕ ИМА СТИПЕНДИЯ(ТРЯБВА ЯКО ДА ЧЕТЕ!А не само кафета!!!)Собственика на фирмата следи как се развива студента и струва ли си да го издържа!?Когато дадения ми студент завърши успешно и е удовлетворил моите изисквания за неговите знания!Ами,може да каже с чиста съвест "Аз успях".А аз "като работодател" ,ще съм доволен,защото -новият ми висшист - познава производството от "А"до"Я"!!!!!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Колеги тук.ама така е.Вижте,приемат се студенти по разни специалности."Аз съм собственик на предприятие" и искам да си осигуря квалифициран екип.Какво правя-ами отивам в дадения ВУЗ и (примерно ) искам среща със завършилите 2ри курс (тогава е ясно ,"от кого може да се очаква да стане нещо!!!!")Провеждам интервю,набелязвам си "нужните" за моя бизнес ,и сключвам договор с същите,който включва,осигурена работа по сец.след успешно завършване,подпомагане на следването с месечно финансиране.
1
0
 
18
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Ами как няма да има свободни места,като щом студента завърши не може да започне работа защото му искат СТАЖ,от къде да вземе студента 3г.стаж???!!!Що за идиотщина?!?!Не може ли ,да се направи програма по дадените специалности и през годините на обучение (по време на ваканциите) дадения студент да работи в фирма с неговата специалност и това да му се признава за стаж кум дадена фирма.Това се практикува в много фирми по света!!!А не само да ги пращаме на студентски бригади в САЩ!!!

Спонсорирани публикации