Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ-н!!!Звук ок камъче ,което се разхожда в главата на замислен министър.доктор коко
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъън!!!-звук от камъче ,което се разхожда в главата на мислещ министър. коко-физик
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понятията "оперативна информация", "разработака", "информатор" и т.н. не съществуват в действащото българско право(съществуват само във вътрешно ведомствената нормативна база на МВР и не касаят по НИКАКЪВ начин гражданите). В тази връзка и използването им при започнали вече съдебни производства (особено от компетентни длъжностни лица) не е желателно, да не кажа, че показва липса на компетентност. В правото има или ДОКАЗАТЕЛСТВЕН материал или няма НИЩО....Стига бла бла бла, че резила е голям!
115
2
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРСКА РАБОТА преди 11 години
"БЪЛГАРИН БИЛ ЧОВЕКЪТ НАЕЛ КОРАБА"! А ,ТО ОСТАНА И ДА Е ТУРЧИН ! ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ Е БЪЛГАРИН ,ТУЧИН НЕ СЕ ЗАНИМАВА С МРЪСЕН БИЗНЕС КОГАТО СИ ИМА ДОБРИ ДОХОДИ ,А БЪЛГАРИНЪТ И ДОБРИ ДОХОДИ ДА ИМА ПАК ТРЯБВА ДА ВЪРШИ НЯКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,ЧЕ ДА МУ ОЛЕКНЕ НА ДУШАТА !
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво цецко откри америка! цяла варна го знае този който наема екипажи съвсем законно - фирма Комбо меритайм...ти намери и кажи кой нае товара, не може Дойчин да не е знаел...
113
4
 
1
 
! Отговори
ni6o li4no преди 11 години
Mnogo sme prosti i neve6i balgarite, samo snaem da pluem, Kato raboti pravitelstvoto pluem, kato neraboti, pak pluem, njama takava dargava, njamaaaaaaaa. Galko 4e inteligenzijata i sdravo misle6ite se gubjat v moreto ot prostotija, Sa ni6o nestavame, samo e6bi i -eblivo, kradlivo, s naklonnosti kam predatelstvo. ne naprasno e napisano v knigite. Galko, mnogo galko.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това което са превозвали ,някой проверил ли е дали е наркотик или нещо друго?Акцията е съвместна между испанци и италианци.Собственика има и друг кораб"Св.Георги"-еднотипен на "Св.Николай".Св.Георги е бил задържан от испанците за неплатено гориво.После пуснат.Нищо чудно италианците и испанците да си пишат активи,на гърба на българските моряци.За по вечето страни щом си българин,значи си престъпник.*** добре са се погрижили за имиджа ни,в паспортите им пише българи а не ***..
111
0
 
3
 
! Отговори
Нарцис преди 11 години
А сега ще слагат водомери на бунари,за пълнят хазната.това е геноцид на българите!
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееееее, Цвъцкооо! Ти откри Америка , бе! Разбира се, че българин е поръчал дрогата. Само дето не можеш да му кажеш името, че ще те уволни като министър! А нали знаете кой уволнява министрите си?! Мафия сте си в герб и мафия ще си останете до следващите избори! А след тях - жална ви майка, ***, герберастка!
109
0
 
0
 
! Отговори
там преди 11 години
99 добре е че за простащината говориш в първо лице.
108
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Cvetanov da predlozi na Ispanskiat si kolega da podeliat Kokaina i taka ste uvelicat zaplatite i na Balgarskite i na Ispanskite Policai,pak Diankov neka da go e iad
107
0
 
9
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
До Иван глупакаНямаш си на Представа как уцели десетката! В момента в България няма нито разузнаване нито Вътрешно Контра разузнаване! Всеки ще напише това са комунистически способи! Не дами и господа! Една уважаваща се себе си държава трябва да има и двете служби, в България са ликвидирани и е създадена друга, за следене на политически Опоненти и друга да следи колко се точи от нета, та Кибер Явор да се прави на велик пред, чуждите служби! Ние в момента сме разграден двор!
106
2
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 11 години
Та нали ако наркотикът беше на БСП досега Бойко щеше да го обяви на всяко рязане на ленти а Цецо-на всеки селски събор.Горките като те- няма да има кебапчета за изборите- Бойко няма да бръкне в милиарда си.....язък за коката, язък за кебапчетата ви.....Събирайте сили за зимата; Бойко ,Цецо и Шимон ще я изкарат на Малдивите; вие събирайте дърва из гората.
105
0
 
5
 
! Отговори
Иван глупака преди 11 години
Господи, този освен :Колегите" , По оперативни данни"(които впрочем са тайна при разследване) и "Евро-атлантическите ни партньори"- други думи в речника си няма ли?
104
0
 
0
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
108-ЦА, ГОТОВ СЪМ ВЕДНАГА ДА ДОЙДА И ДА ТИ СТРОША ГЛАВАТА, КЪДЕТО КАЖЕШ! ЛОШОТО Е, ЧЕ И В СЧУПЕНАТА ТИ ТИКВА НЯМА ДА МОГА ДА НАЛЕЯ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ! ЧЕ СИ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО СИ ЛИЧИ! ИЛИ ПЪК СИ МЪРЗЕЛИВ НАСЛЕДНИК?! ПИЯНИЦА ИЛИ НАРКОМАН?! ВСЕ ЕДНО! НЕ МИ Е ПРОБЛЕМ ДА ТИ СКЪЛЦАМ КУХАТА КРАТУНКА!
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това по времето на Р Петков или Миков би било като лоша шега
102
2
 
1
 
! Отговори
SELO преди 11 години
NE SAMO MORIAZITE DA SADAT V ISPANIA A VSI4KI .ZASHOTO MNENIETO NA BALG. SAD GO ZNAEM .
101
1
 
2
 
! Отговори
Chicho Doktor преди 11 години
Ако предизборно и задължително условие за приемане на държавническа длъжност,кандидатите се настаняваха на детектора на лъжата и да отговарят на "случайни" въпроси,мислите ли,че управляващите биха били същите ?
100
5
 
4
 
! Отговори
васката преди 11 години
с тези кокаини и разни пратки ГЕРБ много им бръкна отзад на БСП-то!!! Ха-ха, червените вече не издържат, но още малко да почакат, съвсем ще обеднеят като църковни мишки...
99
1
 
2
 
! Отговори
Do 99 i 103 преди 11 години
Ало ти -"99" и "103" не си ли някоя канцеларска мишка с изпотени мишници,закръглено коремче и симпатии към "тройните " и мутационните отрасли/сегашните управляващи,а най вероятно си със запарен *** ? Различавш се от нас-простолюдието,по това,че си "високоинтелигентен" и пишеш с Главни Букви,присъщи на твоите симпатяги .Кога ще *** Ленти пак ?

Спонсорирани публикации