Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
11
 
! Отговори
Дядо Йоцо - гледа преди 11 години
България трябва да защитава своите граждани, навсякъде по света и да отстоява тяхното право невинен до доказване на противното. Изказванията на Борисов и Цветанов, че българските моряци имат вина и трябва веднага Да си кажат може да бъде разглеждано като държавна измяна. Това се посочва в позиция на Политическа партия Нова алтернатива с председател бившият министър на отбраната Николай Цонев. По-нататък в позицията се посочва следното: Случаят с българските моряци, може да се превърне във втора Либия и в поредната трагедия за много български семейства. България е най-бедната европейска държавата, с най-ниски доходи и с най-висока безработица, което предполага лесното наемане на евтина работна ръка, която е абсолютно беззащитна в ситацията като тази с кораба Св.Николай.Ние сме убедени, че българските моряци са отишли на работа на кораба с единствения мотив да осигурят прехраната за семейства си и в никакъв случай не са били предварително наясно за тежката криминална ситуация , в която ще изпаднат. Единственият човек, който твърди, че е знаел предварително и не е направил нищо е българският премиер Борисов. Предлагаме това негово решение да намери място в учебниците по история като пример за национално предателство.Ние смятаме, че българската държава следва да защити своите граждани и да се бори за доказване на тяхната невиност. Следва да бъдат изпратени екип от адвокати, запознати с международното право и фактите по конкретния казус, които да извършат професионална консултация и пълна подкрепа на моряците до приключване на следствието. Техните семейства да бъдат обстойно информирани за здравословното и психическо състояние на моряците, както и за съдебните процедури, които предстоят.Ние не искаме оставката на министър Цветанов, защото той няма да я подаде, а премиерът няма да я приеме, ние настояваме за това и те Да си кажат какво са знаели предварително, кой и кога им го е казал и какво са скрили от българските граждани.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я пак тоя по долу -КАК ги изчисли ,че глава от населението се падат по трима полицаи ,че не разбрах ????? Куца ти артметиката ,а и не само тя!!!!
36
3
 
11
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
тоя *** само като го видя на снимка и ми се повдига нагли некадърни физкултурници
35
1
 
1
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
A VAZMOJNO E DA SA GI NABEDILI I ISPANCITE DA SA UJ RAZKRILI NESHTO ,A S DRUG TANKER DA SA PREVOZILI PALNI DOKOVE KOKA.TUK NA PAZARA PRODAVAT BOKLUKA ,A OT EDIN ISPANEC PREDI KATO VZEH 100 PROCENTA KACHESTVO
34
3
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Търся вазелин!
33
3
 
19
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
доходите на българите не са мръднали и милиметър откакто ГЕРБ са на власт. цените поскъпнаха 3ино, бензина всеки ден поскъпва он искал на полицаите по-големи заплати. еми спри да даваш милиони за подслушвания и оттам им увеличи заплатите на простите полицаи като толкова държиш !!! по-малоумно управление не бях виждал наистина тия са уникални ***
32
1
 
17
 
! Отговори
Гацо Фрегатата преди 11 години
Ако незнаех че милиционер или *** е правил Цецко Цветанов , че незнае никакъв западен език и руският му е изключително слаб , че е работил на най-безобидните места като постови сержант , домакин на софийско грацко и кадровик на МВР можеше да се каже че той е организаторът но уви не е . Чисте като сълза за него важи сентенцията че ГЛУПОСТТА Е КАТО СМЪРТТА . МЪРТВИЯТ НИЩО НЕ ЧУВСТВА А ЖИВИТЕ СТРАДАТ
31
3
 
13
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
ае бе не стига че са прекалено много и на глава от населението се падат 3ма полицая не стига че са корумпирани не стига че отделяме милиони за подслушвания ами ся и още пари да им давали хората нема кво да ядат тоя ще им увеличава на куките заплатите я си фащайте чукалата и се омитайте бе
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тоя иска да им увеличат заплатите все едно нашите полицаи са хванали 3-те тона.Та вижте ни колко много работим а.
29
1
 
15
 
! Отговори
пОбертет преди 11 години
Цецоу, *** си беше, *** си остана...
28
1
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
,,BQGAITE MORQZI,, DUMI NA PRAVITELSTVOTO . VSI4KO SE E ZNAELO. KAPITANAT E NEVINEN,PREDNIQT KORAB POTAVA-NQMA SLEDI . SAMO ,4E SADAT NQMA DA E BALGARSKI .
27
0
 
17
 
! Отговори
$ преди 11 години
Понеже пари в бюджета за МВР няма, ще вдигнат тока още веднъж. Така на зима като студуваме, ще знаем че топлим една милиционерска душичка.
26
0
 
13
 
! Отговори
Плува ли корабче? преди 11 години
Та кога ще си подаде несправящият се досега нито с терориста, нито с товара, който сам се е натоварил, интересно кой е щял да го разтовари!И защо великите запознати и българи, и испанци, не изчакаха да видят кой ще го ПОЛУЧИ!!!????
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Испанците ги хващат, МВР и Цв. Цв. ги пускат.
24
1
 
28
 
! Отговори
www преди 11 години
МВР претоваря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора - ХЕЙ *** САМО ТЕ ЛИ ИМАТ НУЖДА ОТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ?????????????
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Таки по думите Ц.Ц. отдавна трябваше да е в BG затвор.Ей за плюнка ви нямат в чужбина.
22
1
 
13
 
! Отговори
Баце преди 11 години
И тоя е или настоящ или от съвсем скоро бивш член на ГЕРБ . Сега го търсят че да мине време да може да го заличат от списъците на партията . Абе защо ми се струва че ще хвърлят пак някой курбан на кучетатата ? И на бебетата им е ясно че без протекция на държавно ниво никой няма да се наеме на такова солово изпълнение да превозва 3 т опасен да не кажа рисков товар . Даже и да го организира. Чудят се сега като ги разкриха как да се изметнат че не са те но всички знаем че това е работа на ГЕРБ!
21
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Само на мене ли ми смърди бе, д**ба, тия за какви ни мислят. Пътува празен кораб, екипажа мисли, че е пълен със захар, фащат го с кока... Тука некой играе ролята на канарчета, и си мисля, че това е публиката. Що ли си мисля, че след него е минал един, който е бил натоварен не с три, а с трийсе тона кока...
20
3
 
22
 
! Отговори
Яко преди 11 години
С това си изявление Цецоу дава указание на своя човек да се премести при братя Галеви...
19
10
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
То се разбра... - където СПИН-а - там и кокаина...