Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
8
 
16
 
! Отговори
ГРОБ преди 11 години
Народе, гласувай пак за ББ, Цв.Цв. и финансовия гуру С.Д. Само така ще постигнем заветната цел- да закрием България!
77
1
 
17
 
! Отговори
там преди 11 години
Казаха че разработват канала от 8 мес. После агент под прикритие, който следял за връзките между Дойчин и Брендо, случайно се натъкнал на информация преди 2 мес и осветил сделката. Ама Брендо пък е от 3 мес в панделата. Уж операцията съвместна но испанците наричат операцията Спартан, а нашите Картел. Освен екипажа испанците окошариха 9 човека и не съм чул да са освободили някого. А тука си играха на ветре-вънка и в крайна сметка задържани няма. Абе май ББ и ЦЦ и те като нас научиха от медиите
76
2
 
16
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Да, хванати са, но не от българската полиция ;)
75
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За няколко месеца са хванати 8 тона кокайн, браво ГЕРБ. Спинаджиите нека си реват колкото искат!
74
1
 
9
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 11 години
Ех, как така... между другото се споменава, че МВР иска ПОРЕДНОТО увеличение на заплатите... Тези, които имат най-нисък КПД, искат най-много пари :)
73
0
 
9
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
Какво фундаментално откритие!!БЪЛГАРИН е наел екипажа на БЪЛГАРСКИЯ кораб Св.Николай! Ама кой би се сетил а?!Следващото "откритие" на титана на мисълта Цв Цв ще е ,че кораба може да плува!! Тоя човек няма ли ПиАри бе? Ако му кажат да не си отваря устата, освен когато яде,рейтинга му ще скочи двойно..
72
4
 
18
 
! Отговори
НИЕ ЗНАЕМ преди 11 години
Един хубав ден когато това правителство вече не е на власт..такива *** ще излязат в публичното пространство че дори и на най голямите поддръжници на партията Герб ще им трябват дни за да ги осмислят и да свикнат с мисълта че са били употребени..за да могат да се облагодетелстват един кръг от хора около това правителство! И понеже ние сме свикнали с това 23 години да имаме крадливи политици ще ви кажа...че никой..дори Костов..Царя и Тройката не успя за толкова кратко време да Открадне толкова!
71
2
 
9
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 11 години
ДОРИ ЗНАЕМ И КОЙ Е. ЕДИН С ИНИЦИАЛИ Б.Б., НО НЕ Е БРИДЖИТ БАРДО.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от ГРОБ? :(
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Kato sym kazal, che nqma da go zakacham, znachi nqma da go zakacham. Cetso, ti kaza li na ispanci, italianci, abe tam na koito trqbva?-Eiiiiii, zabravIh.-E sea si e** mamata...
68
3
 
24
 
! Отговори
НИЕ ЗНАЕМ преди 11 години
Повярвайте ми този Некъдърник нищо не знае и понеже всички служители го знаят какъв е капацитет крив..даже си траят и не му дават информация защото знаят че освен да се издъни с нея може и да повлече някой колега в акото! Вярвайте му колкото си искате...ние не му вярваме и има реална причина за това!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой ли не вижда дългата подкупена ръка зад Бойко?Всичко е шменти капели,както казва той.Ние прецакваме едни колумбийци с една пратка на наш кораб,а вие идвате да инвестирате в АЕЦ.Е по-елементарна схема не бях виждал!
66
0
 
0
 
! Отговори
hh преди 11 години
ami ako sa bili prevozvani i domati po ulesnen li shteshe da e tozi sluchai?
65
2
 
16
 
! Отговори
Българка преди 11 години
По негови и данни от агентурата / т.е. на българското разузнавене в Централна и Южна Америка/ Цветнанов знаел за наркотрафика. - Браво, много добре....А къде беше това разузнавне по близко преди месец в Бургас... където тероризмът ги хвана по без ***.Те това не мога да разбера за кого работи българското разузнаване - за националната сигурност на страната или за информацията на Цветанов.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой ли не вижда дългата подкупена ръка зад Бойко?Всичко е шменти капели,както казва той.Ние прецакваме едни колумбийци с една пратка на наш кораб,а вие идвате да инвестирате в АЕЦ.Е по-елементарна схема не бях виждал!
63
2
 
7
 
! Отговори
EL BARCO преди 11 години
няма ли кой да каже на вътрешният министър, че никой не го интересува,кой,къде,как и защо е направил далаверата. Хуан,Мигел и Роберто, 23,24 и 25 резервна гума от групата на доставчиците са дали 100 чувала по 30 кг. на Хари,Митко и Румен -15,16,17 резервна гума от групата на транспортьорите. Дори Митко,Хари и Румен да познават лично Хуан ,Мигел и Роберто крайният резултат ще бъде 0 .Това да не ти е баничарница.
62
5
 
2
 
! Отговори
дупничанин преди 11 години
до 67забрави да споменеш че тези "пичове" след това заемат важни ръководни постове в Дупница и околията, повечето които са дезертьори от войските в Гърция. На Желю Димиревски все още му се извисява паметника в ДупницаАма как да обясниш на младите които вярват в БСП че тези неща са факт. и че тази партия е трябвало да бъде закрита, а не преименуванаместността се казва "Жабокрек" който не вярва да прочете
61
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом толкова народ плюят Цветанов и Борисов значи си вършат работата!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bandicko kradlivo pleme
59
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На днешната дата (24.08) се навършват 68 години от тези събития. Акцията на рило-пиринските шумкари може да бъде определена само по един начин жестоко престъпление на шайка ***. Какви са фактите. Към средата на август 1944 г. в Кочериновската почивна станция се възстановява поредната смяна ранени германски войници общо 33 души. Станцията и районът се охраняват от отряд на българската армия. Възстановяващите се германци не са въоръжени. Това се вижда удобна цел за дупнишките шумкари, които искат да се проявят.Но не им достига смелост сами да предприемат такава акция, за това викат на помощ терористите от Разлог и Горна Джумая. Командир на тази банда е Желю Демиревски. Около 18:00 часа на 24 август с помощта на продали се войници, охраната е обезоръжена безшумно. Следва нахълтване в станцията и жестоко избиване на нищо неподозиращите и беззащитни, ранени и болни германски войници. По чудо се спасява един немски офицер, който по това време не е в помещението за хранене. След геройството шумкарите запалват лагера и панически бягат към гората. Но с това славното дело на отряда не завършва. Част от шумкарите са устроили засада на пътя и спират автобус.В него се вози техническия директор на дружество Гранитоид австриецът Райнхард Йохан Томаник с непълнолетната си дъщеря (момиче на 15-16 години). Това е човек, довел електричеството в хиляди български домове. За награда, той е разстрелян на място от извергите, а непълнолетната му дъщеря е зверски изнасилена и след това убита от червената ***. Автобусът е запален, а шумкарите отново се изпокриват в гората. Ето това ще празнуват *** от БСП утре едно зверско изнасилване и убийство на 15 годишно момиче