Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
17
 
! Отговори
робин преди 11 години
АХАХАХАХАХАХ, НА БОКО ТИКВАТА МУ ВЗЕХА КОКАИНА, АХАХАХАХА И ПРАТИ ЦЕЦО ШЛИФЕРА ДА ПРЕГОВАРЯ ДА МУ ГО ВРЪЩАТ !!! АХАХАХХААХ, ЦЕЦО ШЛИФЕРА Е МНОГ *** , НАТОВАРИЛ ОГРОМЕН КОРАБ САМО С ТРИ ТОНА КОКАИН, АХАХАХАХАААХ
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dradi Watson, wsi4ki sme tramvai i vse za Orlandovci vozime
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еей да не бати бойко.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с 3 тона кокаин е дело на български милиционер, само те са толкова прости, че да натоварят цял кораб само с 3 тона кокаин без никакъв камофлаж
14
1
 
28
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Много странно се държи Цветанов! Първо каза, че ще има арести В България,кого искаше да препупреди? Защо въобще даваше такава информация???А сега отново казва публично, че наелият кораба е българин?Не са ли това сведения от следствието и защо министърът на МВР трябва да дава тази информация? Тези управляващи чували ли са, че има пресаташета, които информират, но само селектирана информация!?
13
0
 
28
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът. "ха-ха - трябваше да има и картофено пюре на прах, за да го опрости
12
2
 
29
 
! Отговори
robeen преди 11 години
КОЛЕГИ ФОРУМЦИ....КОКАИНА Е НА БОКО И НА ЦЕЦО ШЛИФЕРА....ИСКАМ ДА ПОПИТАМ, ЧИЙ ГО ДИРИ ЦЕЦО ШЛИФЕРА В ИСПАНИЯ ?????????? НА ВСИЧКИ СТАНА ЯСНО, 4Е ОТИДЕ В ИСПАНИЯ ДА СИ ОПРАВЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ ...БОКО *** И ЦЕЦО ШЛИФЕРА СА НАРКОТРАФИКАНТИ......ДОЛУ ГЕРБ.....
11
1
 
25
 
! Отговори
д-р Уотсън преди 11 години
Стана практика Цветанов да приказва наляво и надясно по всеки случай по който работи полицията и да изнася без да му пука следствена информация. Даже обича да чете СРС-та в парламента. В случая той серазходи до Испания , оттам му подадоха малко данни и той бърза да ги разкаже на медиите като някаква клюкарка. Ще се учудя ако вече някой от испанците им разкаже каквото и да е. Така ако се води следствие , то аз съм трамвай
10
4
 
20
 
! Отговори
До 3-ти: преди 11 години
И какво е това чудо "кокаЙн", бе, ***?! Хванали са на Моисей...! По-добре "спинаджия" отколкото ГЕРБерастки електорален екскремент!
9
4
 
32
 
! Отговори
аз преди 11 години
Уволнете половината в МВР и им вдигнете заплатите двойно. От къде на къде ОЩЕ вливане на пари в МВР!? Като процент от БВП, сектор сигурност получава най-много от всички в ЕС!!!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и захар да е било - за 3 тона, цял кораб! Досетили са се вероятно моряците, ама веднъж качили ли са се на кораба, връщане назад няма.
7
4
 
19
 
! Отговори
бай Курти преди 11 години
Само аз ли си мисля, че увеличенията от 50 000лв са отишли при една фирмичка, за да им направи 2 акаунта във фейсбук и туйтър.. сега от къде пари и за МВР. А да, ще измислят поредната малоумщина за която хората да плащат, за да им вдигнат заплатите...
6
7
 
22
 
! Отговори
морски преди 11 години
Цветанов,не се прави на луд,кокаинът е твой.
5
0
 
20
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ако някой наистина желае да разберем кои са ' едрите риби ' в случая с 3 - те тона кокаин, то техните имена трябва да бъдат официално обявени в директен ефир от испанските разследващи или от световните служби , занимаващи се с разкриване и предотвратяване на престъпления !Защо смятам така ли ? А някой разбра ли кой точно пусна информацията към Брендо през 2007/2008 г. , когато са му готвели арест или случаят се потули, докато се позабрави ?
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов, кво стана с терориста, нали до дни щеше да е ясно кой е той (това още в край на юли го говореше) ?
3
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За няколко месеца са хванати 8 тона кокайн, браво ГЕРБ. Спинаджиите нека си реват колкото искат!
2
6
 
34
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Догодина на изборите и ние ще си ви сложим на оная работа,както сега вие си ни слагате там.
1
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 11 години
Да му се направи фоторобот до две седмици.

Спонсорирани публикации