Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Цветанов преди години това не можеше да се случи Има политическа воля Браво
97
2
 
2
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Към анонимен 100 Прав си за БСП.Но ти бако и сега живееш в страна която се управлява от мафията бе. При това не е известно червената мафия на станишев ли е по-страшна или мутрите на Бойко.Май ако погледнеш реално Бойкуо като мутра е гигант пред палетата на Станишев.Я помисли!
96
4
 
3
 
! Отговори
Парите от кокаина преди 11 години
Парите от кокаина е трябвало да се влеят в изпразнената каса на БСП.За това е този СПИНОЗЕН вой който се носи из форума.
95
3
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Оф, аз пък трудно преживявам да ме управлява *** пожарникар с дружинката си некадърници, ама кво да се прави... натресоха ми го такива като теб :)
94
2
 
4
 
! Отговори
Форума е заразен преди 11 години
Този форум е *** ЗАРАЗЕН.Пишещите в него са генетично увредени -- умствено изостанали, с една реч ***.
93
3
 
3
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Трябва да се вярва на Цветанов когато казва че предварително се е знаело че кораба превозва кокаин! Знаел е си е траел с надеждата номера че по документи кораба е празен ще мине и ще си получи ,,сухото" След като се разбира че испанците също знаят и чакат да арестуват кораба в тяхни води,Цветанов ,,хитро" им съобщава.Мутрата е хитра.Пак ще се измъкне сух от водата.
92
2
 
5
 
! Отговори
? преди 11 години
Защо Цветанов и Борисов имат по едно Голямо празно петно в CV-то си ? Само на този въпрос си отговорете и ще разберете как ги направиха Медийни герои !
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕДАМ СПИНОЗНИТЕ СА СЕ РАЗПИСАЛИ НЕЩО! АЗ ПЪК ВИ КАЗВАМ, ЧЕ ДОЙДЕ ЛИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ БСП НА ВЛАСТ ЩЕ ПОИСКАМ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ И ЩЕ ЕМИГРИРАМ! ЗАЩОТО НЯМА ДА ПОНЕСА ДА ЖИВЕЯ ОТНОВО В СТРАНА, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯТА!
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, ПО-***, ФОРУМЕЦ! ФОРУМЦИТЕ РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО! В КОМЕНТАРИТЕ ИМ ОБИКНОВЕНО ВИНАГИ ОМРАЗА! ЗАЩО ТАКА? ЗАЩО ИНАЧЕ? ТОЯ ЗА НИЩО НЕ СТАВА! ОНЯ Е ГОЛА ВОДА! КАК ДА ОБЯСНИШ СЕГА НА ОНЗИ, ДЕТО ПИТА ЗАЩО ЕКИПАЖА НЕ Е АРЕСТУВАН ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ? КАКВО ДА КАЖЕШ ЗА ТАКЪВ УМНИК? ЕДНО ВРЕМЕ ПРИ ТАТО ВСИЧКИ *** БЯХА ГРАМОТНИ. В ДНЕШНО ВРЕМЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ ДОРИ НА БЪЛГАРИНА Е БЛИЗО ДО НУЛАТА! ЖАЛКО, ЧЕ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В ТАКАВА ДОЛНА, ПРОСТАШКА НАЦИЯ!
89
3
 
4
 
! Отговори
bob-kartofi преди 11 години
Айде пак вие сте се захванали с Цветанов,на когото майка му го е лишавала от банички и закуски да му закупи жилища.A не е ли по-добре да видите как Борисов картофено претрансформира една българска поговорка по Банкя-направление: "Тате,тате,зашхто тези тук отсреща-съседите/ непрекъснато ядат Кебапчета и нищо друго ? Абе, я ги остави,мързи ги да сеят боб та затова !
88
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A kade e uveli4enieto ha zaplatite v zdraveopazvaneto.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като са знаели, че корабът превозва кокаин, защо не са го арестували още тук, а само са наблюдавали? Затова ли им плащаме всички ние?
86
0
 
19
 
! Отговори
Старшина Петров преди 11 години
Ние пък, всеки ден получаваме оперативни данни, че този министър е изостанал, умствено! И шефа му, и той не е много по-напред, а факта, че са дали на лицето Дянков да държи парите, даже е доказтелство за изоставането им! Това вече е ясно, ама да попитам, ние, дето ги турихме на челото си, ние колко сме умни?! Брей, до къде се докарахме?!Тц, Тц, Тц, Тц!
85
0
 
16
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Всичко в държавата ни е обвито в мистерия и загадъчност. Имаше атентат с неизвестен неизвестни/ извършител/и. Хванат бълг. кораб, натоварен само с 3 тона кокаин с неизвестен собственик и наемател на екипажа, безцелно реещ се из морската шир и сякаш чакащ някой да го засече.Зърнопроизводители, които получават субсидии от държавата /народа/ и вместо тук житото да е на по-ниска цена именно заради субсидиите, то ни го продават по цени на световната борса. Защо има тогава субсидии?
84
9
 
2
 
! Отговори
hfzdhzdhzd преди 11 години
До АнонименЗа няколко месеца са хванати 8 тона кокайн NA KONKURENCIATA , браво ГЕРБ. Спинаджиите нека си реват колкото искат !
83
1
 
15
 
! Отговори
ОТ ЦЪРВУЛАНИЯ преди 11 години
ЦЕЦО КАТО ШЕФА СИ ТИКВАТА ГИ РЪСИ ЕДНИ ПРОСТОТИЙ. КОРАБА Е БЪЛГАРСКИ И МНОГО ЯСНО ЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАЕМАТ ЕКИПАЖ И НАЕМАЩИЯ ДА Е БЪЛГАРИН. ТО ОТ ДЕПУТАТСКИ КЮФТЕТА НЕ СЕ ПОУМНЯВА А СЕ ЗАТЪПЯВА. АБЕ ТИЯ ОТ ГЕРБ СЪБРАНИ ВСЕ ОТБОР ***. КАЖИ ЦЕЦО КАКВО СТАНА С АТЕНТАТА -КАМИКАДЗЕТО МАЙ СИ Е ЧИСТО ЯНКИ ИЛИ ЕВРЕИН ВЗРИВИЛ СВОИТЕ. ОПРАВИ СИ РЕКЕТЬОРИТЕ ОТ КАТ!
82
0
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Да, хванати са, но не от българската полиция ;)
81
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За няколко месеца са хванати 8 тона кокайн, браво ГЕРБ. Спинаджиите нека си реват колкото искат !
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
работата е ясна, утра-нагло се транспортират наркотици, екипажа знае, платено е на важни клечки за да не си пъхат носа в трафика, но един от босовете го окошариха и неговите авери го накиснаха
79
1
 
12
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Господин Министър Цветанов имал оперативни данни за задаващи се протести в края на месец Септември, по площади и улици ще се гласува Исканият от Премиера Вот на Не Доверие! Затова са тези спешни мерки и преговори за заплати на Полицаи, тъй де "Нашата Полиция, да ГИ пази! "Че стана тя протести да има, а сред протестиращите и полицаи в Униформи! Скоро очаквайте отново преразглеждане на Бюджета на МВР, че Пожари, сега ремонти на машини, протести абе счетоводителя Дянков се видя в ужас!

Спонсорирани публикации