Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"

МВР преговаря с Дянков за увеличение на заплатите в сектора
Обновена: 27 авг 2012 15:06 | 27 авг 2012 14:51,
129
Българин е човекът, наел екипажа на кораба "Свети Николай"
Цветан Цветанов обяснява за хода на разследването на кокаиновата афера в Испания. Снимка: БТА

МВР разполага с данни, че човекът, който е наел екипажа на кораб „Св. Николай”, е българин. Това заяви в Своге вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той тепърва ще бъде издирван и ще се установява съпричасността му към дейността, съобщи още МВР шефът, цитиран от БНР. 

По думите на Цветанов по документи кораб „Св. Николай” се е движел празен. Дори е нямало фиктивни документи, които да са прикривали този трафик на близо три тона кокаин. Българските моряци на борда на кораба са знаели, че са наети, за да товарят захар. В крайна сметка обаче това не се е случило.

Кокаинът е трябвало да бъде стоварен в Испания, като 20 процента от цялото количество е трябвало да влезе в рамките на ЕС, за пазара на ЕС.

Още по темата
Министър Цветанов призовава задържаните в Испания българи да помогнат на разследващите да се стигне до по-горните нива в трафика.

МВР шефът заяви, че към момента разследващите разполагат с оперативни данни, но те не са  достатъчно, за да се стигне до съдебен процес срещу организаторите.

Колумбийците и испанците, за които се предполага, че са имали организаторска роля на този канал, са засечени да имат контакти с екипажа на кораба, но към момента няма преки доказателства.

Цветанов посочи, че практиката в Испания в подобни случаи е да се държат в ареста поне три месеца всички
задържани, а след това да се преценява тежестта на вината. Този случай е усложнен, тъй като на кораба е бил превозван само наркотик, отбеляза министърът.

По темата с исканията за увеличение на заплатите на служителите на МВР министърът коментира, че ръководството на министерството води постоянно разговори със синдикатите през последните две
години.

По думите му в оперативен порядък ръководството се е вслушвало в доста от предложенията им. Министърът заяви, че в момента се водят разговори с Министерство на финансите, за да се намери ресурс в бюджета, който да осигури увеличение на възнагражденията.

21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Що не излязат пред хората и да кажат бензина ви ще стане 4 лева тока ще го качим с още 10 15 процента, ще ядете хляб за 2 лева? Нали са мъже ама май само им отърва да говорят глупости.
57
3
 
13
 
! Отговори
чочо преди 11 години
Толкова *** хора досега не са ни управлявали!!!!!Какво самочувствие трябва да имаш та учил недоучил от дребната чиновническа работа да се изпъчиш и да управляваш държава.Умен човек такова нещо никога не може да направи.АЗ ЗНАМ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ!!! е казал един древен философ.Колкото човек повече знае,толкова разбира,че нищо не знае -това е философията на начетения човек.При *** е друго,той може и държава да управлява без да му мигне окото.Но не е виновен той!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кривоглавия Цвък първо се израчи, че българина Руслан Колев е наемал екипажа *** сея остана само българина
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко хубаво беше с другарките,пари,коли,пиене секс,а сега този СПИН ко праим ,мамка му
54
2
 
17
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Полицията е охранена сурия прасета,като ги видиш какви са раздърпани,дебели с по 2м. шкембета и паднали *** та да ти се отврати човек а не полицай !! И това ми било родна полиция дето ни пази !!Няма друга структура с такива високи заплати,а сега изкали още по високи да стават,тоя Цветанов за какъв се мисли че харчи народни пари за мързеливи ченгета.Да си го взима Господ и повече да го не връща ..
53
3
 
17
 
! Отговори
Скапана държава! преди 11 години
Eйй в тая държава ще останат само нагли мутри и просто милиционери, ако ГЕРБ продължават с калпавата си политика! Цветанов няма да го коментирам не си струва да си цапам коментара!
52
2
 
0
 
! Отговори
,,LARI,, DO 56 преди 11 години
TI SI *** ! NE SE DRUSAM W FORUMITE.OPITVAL SAM NQKOLKO PATI TVARDO OT LIUBOPITSTVO SAMO .
51
2
 
0
 
! Отговори
tozi преди 11 години
До ,,LARI,,da, trqbva uveli4enie pone 25 % . nali znaesh bez red v sektor sigurnost - nqma darjavnost kamo li demokraciq.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕ тука много спинаджии има -бягаааааааам
49
1
 
2
 
! Отговори
До ,,LARI,, преди 11 години
Абе пич ,като не можеш да пишеш ,поне *** се друсай някъде другаде ,а не в форумите !
48
3
 
1
 
! Отговори
,,LAI,, преди 11 години
DO 38: NE PISHI OT IMETO NA ,,LARI,, - *** !
47
5
 
0
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
SEGA ZARADI TEQ SHTE VDIGNAT I TUK KOKATA.GLUPACI
46
3
 
12
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
през управлението на герб само полицаи, бистришки тигри, акции и нагли изказвания. разбира се еб*** майката на държавата своенравно с чудесната си липса на социална политика и решения от рода големите чужди вериги да замразят цените си за 1 месец, а обикновенните магазинчета ся фалират едно след друго. Но какво му пука на Боко за дребния бизнес който е 80% в България той се грижи за неговите хора- 20те % монопол.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво Цветане ти си слънцито дет чакахме. само ти ще ни спасиш от тия престапици които ни грабият вече десед години. наи после да се появи някои кат герб да прослави българия назапат да разберат че и тука има хора
44
3
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
TIQ BOKLUZI ,POLIZAITE NE ZNAQT KAKVO E ,,M I N I S T E R S K I ,, PODPIS , A ISKAT UVELI4ENIE NA ZAPLATITE . PODPISVALI SE S SOBSTVEN PODPIS .
43
6
 
4
 
! Отговори
Кутев HIV преди 11 години
ТАЗИ ДРОГА Е НА БСП...МОЛЯ, ДА ОТИДЕ НЯКОИ ОТ ЦеКа (по новому Изпълнителното Бюро) и да си я вземе, защото почва да събира магазинаж и такса престои--товарителницата.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спин---------Ха сега, каква таз стана?Тайната, накрая се разкри.Ален мак, пося се, стана.В главата Кутева се доразви.Както кротко си лежеше.На плажа, наобиколен от другарки.Стратегии нови за партията кроеше;Социални мисли, все по-ярки.Другарката Корнелия я няма.Слава богу и устатата Манолова.Но над щастието му- черна сянка.Като Ихтиандър от морето ще изплава.Мальчишката Станишка, мира му не дава.Богопомазан и с пръст не се пипа.Окопал се здраво в партийната централа.Наесен може и в ПЕС да полита....Ярост справедлива се надига.Като гледаше наследникът на Тати.Но другарките игриви, настроението му вдигат.Емоциите плажни, дават резултати.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не щеш да плащаш на ушев заплата -ама плащаш на бай *** и детски ,и осигуровки и здравни ,и тока му плащаш и водата ,и такси и данъци ,които бай *** няма и намерение да си плати -айде честито!
40
1
 
12
 
! Отговори
дидко преди 11 години
МВР ......Дрън , дрън ! И децата знаят че,наше момче е наело екипажа бе ЦЕЦО , УРЕДИЛО Е ТОВАРА , НО СТАНАЛА ГРЕШКА НЕКЪДЕ ---- И ГИ ХВАНАХА! Само Вие нищо не знаете - само глупости говорите .КОЛКОТО ЗНАЕТЕ ЗА ,,ТЕРОРИСТА - ТОЛКОВА И ЗА ГЕМИЙКАТА ,ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИШ - щОМ НЕ МОЖЕШ ЦЕЦО !
39
3
 
10
 
! Отговори
ddd преди 11 години
Цвъко *** откри топлата вода,браво......