По-добре чужденец в Мюнхен, отколкото циганин в България!

Нашествие на български просяци в Германия
25 окт 2012 19:27,
284
По-добре чужденец в Мюнхен, отколкото циганин в България!
Все повече българи просят по улиците на Германия Снимка: Reuters

Баварската столица Мюнхен се превърна в приют за хиляди български и румънски имигранти.
В следващите години Германия очаква още над десет хиляди чужденци от Източна Европа, повечето от които вероятно ще останат на улицата

В специализирания подслон за имигранти „Machtlfinger Straß в  Мюнхен живеят по 12 души в стая. И ще става все по-тясно, пише немското издание Tageszeitung.

“Наистина се притеснявам за тези хора“, казва Вилхелм Дрекслер, референт по имиграционните въпроси към неправителствената организация Каритас.

През изминалите 6 години броят на имигрантите се е удвоил. През 2011-та година в Мюнхен пристигат 2 305 българи и 3 841 румънци, повечето от които са роми. Тази година организацията очаква поне още толкова новодошли.

„В някои градове 90 процента от ромите са безработни. Те не могат да живеят с 50 евро социални помощи на месец. А тук идва проблемът и с дискриминацията. Чувал съм неколкоркатно роми да казват: По-добре да съм чужденец в Мюнхен, отколкото завинаги циганин в България“, разказва Дрекслер пред Tageszeitung.

Когато германският трудов пазар се отвори напълно за българите през 2014-та година, се очаква още една голяма вълна от имигранти, пише още немската медия.

„Но когато имигрантите дойдат тук, ситуацията им не става по-добра. Получваме ежедневно обаждания от пунктове на нашата организация, където са придошли още и още имигранти. Те са гладни, жадни и спят по гарите“, допълва представителят на неправителствената организация.

Служители на Малтийското дружество за помощ на мигранти в Мюнхен също се оплакват от бедствената ситуация.

Последствията: все повече българи и румънци остават без покрив над главата си и трябва да просят. А мюнхенци, естествено, се страхуват за дълго градения имидж на града си. „Мюнхен е с имидж на най-богатия, най-чистия и най-сигурния град в Германия. Но имигрантите ще променят това. Много скоро по улиците ще виждаме бедността на източноевропейци“, предупреждава Декслер.

Всички неправителствени организации в помощ на мигрантите ще се срещнат с управляващите на баварската столица, за да намерят скорошно решение на проблема. Вече се обсъжда и вариантът всички имигранти, които не са намерили работа в определен срок от време, да бъдат върнати обратно в родината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
31
 
! Отговори
genadi.panteleev преди 10 години
До nevidimeto tij durak kakojto! sam parzit,blad!
203
0
 
31
 
! Отговори
genadi.panteleev преди 10 години
До Хан Крумinteresno,dali o4ite *** sa dr1pnati,Hane Krume :D
202
0
 
31
 
! Отговори
genadi.panteleev преди 10 години
До Анонименciganite prosiat a balgarite kradat ot smetkite na evropejcite
201
0
 
32
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Не мога да разбера защо от Европа непрекъснато ни обвиняват за неуспешната ромска интеграция и че не сме могли да си интегрираме ромите,когато за всички е ясно, колко много българи са възприели вече ромските навици и *** начин на живот, за да живеят и мизерстват без работа с месеци и години по света,като са се изучили да просят и вършат всякакви мръсни *** работи, демонстрирайки типично по *** гулеемо забогатяване и благополучие, когато се завърнат за малко в България!
200
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA ZIVEE MEZDUNARODNOTO POLOZENIE
199
0
 
33
 
! Отговори
Joe преди 11 години
В Лондон е пълно с просяци. Повечето са местни или ирландци. Много малко ***. А полицията кво да прави? Те не крадят. Просто искат да преживеят. *** тук се занимават с бакър.
198
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето ги изгонихте, сега ви ги връщаме! Това не е бедността на източноевропейци! Това е БЪДЕЩЕТО НА ГЕРМАНИЯ!
197
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да видят хубаво ли ни е - права и свободи и глупости... да ходят да си ги интегрират сега.
196
0
 
32
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Точно германците ли се чудят как да решат проблема с ***. ми просто да възстановят онези специални социални общежития, които бяха създадени за подобна *** по времето на втората св. война.то не е лошо и другите европейски страни населени с *** да помислят по този въпрос.
195
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се махат тия *** всичките навън,може и в космоса ако искат
194
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото ми е известно, *** са със статут на защитено малцинство в Германия. Така, че - нека си ги дондуркат там- ако в България рязко се намали броят им, след 5-7 години мое да сме свидетели как германците ще се натискат да живеят в България- чак тогава ще започнат да оценят обществото и начина на живот сред българският етнос, както би следвало:)
193
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнете внимание - богата Германия дава на циганьора по 50 евро на месец, а бедна България им гарантира по 65 лева, т.е. едно средно статистическо *** семейство от 9 деца и самотна майка получава поне 650 лева на месец.
192
1
 
52
 
! Отговори
Фриц преди 11 години
Само да отворят Биркану и Бухенвалд, ще видите как целя имиграционен трафик ще спадне до нула.
191
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ СА ДЕСНИПАРТИЙЦИ ИНОМЕНКЛАТУРА, ИСИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НАТАКИВА. С Дяснаориентация. С дясна ориентация попредназначение иморал. Дясно защотосамо дясното гизащитава. Дяснозащото финасовият интернационал такаповелява. Другото есамо именаСДС ,ДПС ,БСП, ОДС,НДСВ, АТАКА,ГЕРБ. .. ... ..
190
0
 
49
 
! Отговори
nevidim преди 11 години
на какво основание тия *** вземат имат бг гражданство. майчин език, ценности, ценни умения. неандерталците са били по хора от тези ***.мн. ***, (два) паразита, м.1. Организъм, който се храни за сметка на друг организъм, като му вреди.2. Прен. Човек, който живее за сметка на чужд труд.прил. паразитен, паразитна, паразитно, мн. паразитни. Паразитни растения.
189
2
 
58
 
! Отговори
бледолик преди 11 години
няма ли вече да баннат IP-тата на 3те *** които спамят?*** са жалки торби *** и зараза които съсипват всичко до което се докоснат.
188
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааа, без такива. Това не са българи и румънци. Това са европейски граждани. Даги интегрират и т.н. както се опитват да ни учат нас.Но хайде нека когато става въпрос за ***, да си се казва че са ***. А не да се казва българи и румънци. Защото българите, които не са ***, като отидат в чужбина работят, а не ходят да просят. Само че те са малцинств
187
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO UBIECA NA DESNITE . DA *** I KOMUNISTICESKITE VI OTREPKI.
186
0
 
31
 
! Отговори
сопол преди 11 години
ти си Untermensch. неумитник, неграмотен.
185
0
 
34
 
! Отговори
сопол преди 11 години
виж кво неумитник, турците, ти не си такъв смятат представящите се за такива от българия за ***. ние всички знаем че си *** и ме боли щъркела дали си интегриран или интерниран ***. много велика тая турция, голяма империя, още щяхме да тъчем килими и четем корана, и не само още, ами и следващите 1000 години. един камък не сложила тая турция за своите 600 години, че света барем 1 см напред да мръдне. ще ми се хвали *** как турците рязали глави и после той бил за интеграция. психо

Спонсорирани публикации