Още една Калинка излетя

Цветанов уволни говорителката на варненското МВР заради "селския глупак"
Обновена: 29 окт 2012 18:03 | 29 окт 2012 18:03,
174
Още една Калинка излетя
Калинка Пенчева Снимка: Facebook

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа днес заповедта за уволнение на говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева заради уронване на престижа на службата.

Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че Пенчева е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

За подобно нарушаване на служебната дисциплина по смисъла на чл. 227, ал. 1, т. 10 от ЗМВР във връзка с чл. 230, ал. 2, т. 4 от ППЗМВР – деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, е предвидено налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение в МВР, се уточнява в съобщение на вътрешното ведомство.

Срещу Калинка Пенчева на 25 октомври беше образувано дисциплинарно производство заради това, че нарече „селски глупак“ Боян Боозов, който снима спящите в патрулка полицаи, след което беше привикван на разпит в районното управление да дава обяснения защо е направил фотографията.

Още по темата
"Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!", бяха точните думи на говорителката на полицията във Варна пред bTV в коментар по казуса.

Още обаче преди да бъде започната проверката по случая от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е наредил Пенчева да бъде уволнена.

След приключилата проверка комисия предложи на министъра да уволни говорителката.

Вчера стана ясно, че Цветанов е приел становището на дисциплинарно разследващия орган и се е запознал с обясненията и възраженията на служителката.

Съгласно чл. 213, ал. 2 от Закона за МВР обаче Пенчева се ползва от специалната закрила по Кодекса на труда, тъй като е майка на дете до 6-годишна възраст. В тази връзка до Дирекция „Инспекция по труда” към Министерството на труда и социалната политика са изпратени заверени копия от материалите, събрани от проведеното дисциплинарното производство.

Днес Инспекцията по труда е дала предварително разрешение за уволнението на Пенчева, уточниха от социалното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинката добре е излетяла, но е интересно къде ще кацне
66
1
 
35
 
! Отговори
батко ром преди 11 години
В КАЗАРМАТА!!!!! ЕДНО ВРЕМЕ НА ДЕЖУРСТВО(КАРАУЛ)!!!!!АКО ТЕ ХВАНАТ ДА СПИШ НА ПОСТ 3(ТРИ) ДЕНОНОЩИЯ АРЕСТ!!!!ЗА ПОЛИЦИЯТА 800ЛВ ЗАПЛАТА!!!
65
1
 
27
 
! Отговори
Логично. преди 11 години
Господа служители на МВР, погледнете много добре как изглежда и как говори вашата колежка- говорителка за област ВАРНА (една от големите и най-богатите области в България)!!! Сигурен съм, че искате по-големи заплати, по-големи привилегии, по-добри условия на труд... Сигурен съм, че пак ще направите протест и ще се питате "Защо обикновените хора не ни подкрепят?" АМИ, ЕТО ЗАРАДИ ТОВА! Погледнете се какво представлявате и какво лице и език имате пред обществото!!!
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще стане същата работа като с пловдивската кметица на район Южен, която удари две деца с колата си на спирка и избяга - уж напусна кметското място,а след два месеца я назначиха на конкурсно място без конкурс в пловдивската община на хубава държавна заплата и на втори договор,щото първият и трудов договор е с ТУ като доцент....к'во да говорим, герберска му работа:(((
63
1
 
22
 
! Отговори
ред преди 11 години
БОЙКО ТИКВИ АСФАЛТОВА ПОГЛЕДНИ НАРОДА ЧЕ УМРЯХМЕ ОТ ГЛАД И БЕЗПАРИЧИЕ ДА ТИ КЪКАМ НА УПРАВЛЕНИЕТО ТИ СИ ПО ГОЛЯМ ШУТ ОТ ЦАРЯ И КОСТОВ 3 КОАЛИЦИЯ ВЗЕТИ ЗАЕДНО
62
0
 
23
 
! Отговори
777 преди 11 години
И спящите полицаи да се уволнят!И те уронват престижа на полицията.
61
0
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Това не е управление, това е един цирк ,които води България към стандарт на живот като на Бангладеш.
60
0
 
13
 
! Отговори
до NM преди 11 години
Не, основният въпрос е именно калинката. Спящите и да не спяха, се толкова полза от тях.
59
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте и лицето на тази. Ама погледнете го. Какъв интелект излъчва. Направо Айнщайн и Ницше събрани на едно. Браво. А сега сериозно. Браво? Браво? Браво за какво? Борисов й е кръстник на сина. Това от ТВ го чух. Следователно ако сега е взимала 1000 лева заплата за да обижда в ефир един буден гражданин на нашето общество. Ще я уволнят и след време, когато всичко отшуми ще я назначат някъде на някоя работа за 1500 лева заплата. И тази ако продължава да тъпее пред журналисти ще е много зле работата
58
2
 
17
 
! Отговори
NM преди 11 години
На кое браво бе хора, че уволни Калинка, ами какво стана с тези спящите полицаи, на тях какво се случи, та това е основния проблем, а не калинката.
57
0
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
Гласувай, гласувай. Може да си избереш тази другарка за депутат. Тогава пак философствай за Апостола на свободата.
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази леля ,че е *** *** е . Ама Боко тикавата чe е селянин , е това е безспорно !Ама явно Боко се засяга , когато обиждат някого със селянин , затова я уволнява Калинка
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И както написаха в друг форум..."Мъжът на тази трябва да бъде награден с орден "св. Георги" с мечове, за проявена храброст и героизъм - наистина трябва да си голям герой за да спиш с такова чудо. "
54
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
В тази партия са все Калинки и един селски *** им е кръстник!
53
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето защо ще гласувам за ГЕРБ и Боисов!Комунисти-БСП, Кунева и небългари-ДПС ЩЕ ИМА ДА СЪНУВАТ ВЛАСТ.България напредва бавно и върви по правилен път!Нека всички българи да се борим за родината си, срещу корупцията,сещу несправедливоста и да полагаме усилия за всичко.Апостола на свободата ни каза:- Не чакйте някой да Ви дари свободата.Трябва сами да участвате в освобождението!Да живее България! Да живее братския руски народ, който ни обича!
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая е перничанка!!!
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде пак предизборни кьорфишеци,не могат да я уволнят защото има дете под 6 години,след някое време тихомълком ще си се върне,ама сега тупат яко тъпана,обаче ние вече не вярваме на гръбавите алабалистики
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нарече един варненски *** "***" и Цецо и Боко веднага се обидиха и уволниха жената! Правилно, глупаците се поддържат колегиално!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами така е приятели . Като сте си избрали СЕЛЯНИН ШОП за премиер , какво друго очаквате ? Селянина назначава съселяни свои хора навсякъде . Тая *** ако е варненка , аз ще си изгоря личната карта . Гледайте "Столичани в повече " , там ще намерите вашия премиер слънце , а може би и Калинка ...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая от къде е дошла у варна