Още една Калинка излетя

Цветанов уволни говорителката на варненското МВР заради "селския глупак"
Обновена: 29 окт 2012 18:03 | 29 окт 2012 18:03,
174
Още една Калинка излетя
Калинка Пенчева Снимка: Facebook

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа днес заповедта за уволнение на говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева заради уронване на престижа на службата.

Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че Пенчева е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

За подобно нарушаване на служебната дисциплина по смисъла на чл. 227, ал. 1, т. 10 от ЗМВР във връзка с чл. 230, ал. 2, т. 4 от ППЗМВР – деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, е предвидено налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение в МВР, се уточнява в съобщение на вътрешното ведомство.

Срещу Калинка Пенчева на 25 октомври беше образувано дисциплинарно производство заради това, че нарече „селски глупак“ Боян Боозов, който снима спящите в патрулка полицаи, след което беше привикван на разпит в районното управление да дава обяснения защо е направил фотографията.

Още по темата
"Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!", бяха точните думи на говорителката на полицията във Варна пред bTV в коментар по казуса.

Още обаче преди да бъде започната проверката по случая от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е наредил Пенчева да бъде уволнена.

След приключилата проверка комисия предложи на министъра да уволни говорителката.

Вчера стана ясно, че Цветанов е приел становището на дисциплинарно разследващия орган и се е запознал с обясненията и възраженията на служителката.

Съгласно чл. 213, ал. 2 от Закона за МВР обаче Пенчева се ползва от специалната закрила по Кодекса на труда, тъй като е майка на дете до 6-годишна възраст. В тази връзка до Дирекция „Инспекция по труда” към Министерството на труда и социалната политика са изпратени заверени копия от материалите, събрани от проведеното дисциплинарното производство.

Днес Инспекцията по труда е дала предварително разрешение за уволнението на Пенчева, уточниха от социалното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
15
 
! Отговори
жоро преди 11 години
та пък кой ли е направил дете,или е било много тъмно или е бил сляп.
86
1
 
11
 
! Отговори
Селски глупак X преди 11 години
PR на МВР обижда "клиентите" си по най-гледаната телевизия в страната?!?!?!?!?!?!?! Това е нивото на професионализма в ГЕРБ. Важно е да имаш нещо общо с Бибитко и си ОК. И целия цирк се издържа от нас - глупавите селски данъкоплатци !!!
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Какво да кажа, той е един ***. Един селски ***, който се чуди какво да прави!", бяха точните думи на говорителката на полицията във Варна пред bTV в коментар по казуса. .......................тая няма ли ОГЛЕДАЛО в къщи,че тръгнала да хули хората?***,*** мутра!
84
0
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
Много, много си прав, човеко!
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чуя името Калинка веднага в мен изниква асосиация - некъдърница, нещо нередно. бъди нащрек - ВНИМАНИЕ !
82
2
 
15
 
! Отговори
Секси Лейди преди 11 години
Сега таз селска убавица ще я оредят я в мюфтийството я в ДПС да и са радват . С такива големи дупари само там и в ГЕРБ ги любят . За съжаление Фидосова няма да и пусне аванта в СФ така че ще я оставят да блъска хубавците на регионално ниво от брацките партии ДПС или БСП все от БКП може и сините разлика няма
81
3
 
28
 
! Отговори
естествен подбор преди 11 години
Селската Тиква !
80
0
 
32
 
! Отговори
Мирослав33 преди 11 години
на тази ;манекенка; феиса е страшен,ако те срещне в гората може да получиш страхова невроза
79
0
 
38
 
! Отговори
електорат преди 11 години
И ква стана тя? "Селският ***" уволни "Градската герберска умница"...
78
0
 
29
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Този път ....браво за това решение ...Не може такова лице.....между другото Тя има вид на СЕЛСКИ ОЛИГОРЕН.... та такова лице да е говорител на което и да е МВР
77
0
 
19
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Да не се радваме още,защото такива тикви съдят МВР и съда ги връща на работа а и отгоре на това им изплащат обезщетение, у нас системата е ялова и всичко може да се очаква.......
76
0
 
27
 
! Отговори
Перник преди 11 години
Излетя, ама остана на 2 апартамента плюс. Ведомствени. Плюс нейния си, де....Абе цецо има на какво да ги научи кадрите- паролата е "Апартамент"....
75
1
 
8
 
! Отговори
Orlinov преди 11 години
bravo, minister!i zaspalite politzai sa za shut v gaza barzo! bg narod plasta za rabota! bg narod ne plasta za spane prez rabotno vreme!
74
0
 
37
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Един професионален говорител на каквато и да е организация има елементарни познания по ПР и журналистика и може да предвиди какъв ще е ефекта от такова изказване. Проблемът не е че тази *** е обидила данъкоплатец, който я храни с данъците си, а че масово герберастката хунта назначава навсякъде некадърни, нагли, прости и корумпирани ***.
73
0
 
11
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Ами като ги имаш покажи ги на всички бе ***,нека всички ги видят как работят.Така като се говори и шуми в обществото МВР ще не ще трябва да вземе мерки,а не да чакаш някой друг да направи нещо по въпроса а ти да гледаш сеира.МИШКА!
72
1
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 11 години
Не се притеснявай,просто догодина кръстник и кръщелник ЩЕ ЛОВЯТ ЗАЕДНО РИБА,защото кръстникът ако не е в ЗАТВОРА,100000% Е БЕЗРАБОТЕН!
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нея ясно какво е станало... и какво ще бъде. А за спящите "красавици" полицаи, разбираш ли, какви ще са последствията? Какви питам. Защото аз имам много снимки на спящи полицаи. Спящи по време на избори. Спящи през нощта на дежурство. Спят по кабинети. Спят в кабинки, спят в коли. Спят по маси. Спят докато служат. Спят , а пари искат. А като им кажат, че са заспали те арестуват. И демократично те възпитават без бой. Без бой. Не те бият. Възпитават те, защото си казал, че спят.!
70
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е за вярване!Тая кошница ли е говорителката на МВР?Какво ли се чудя?Има ли някой СВЕСТЕН от ТИКВОЧИТЕ?
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ходи да лови риба!
68
1
 
25
 
! Отговори
Калинка Пенчева преди 11 години
Грух, грух, груууууух, грух, грух...